icon

Dávate v tomto čase dieťa svojmu ex na víkend?

tinatitti
31. mar 2020

Ahojte, chcem sa opýtať, či dávate v tomto čase dieťa svojmu ex na víkend, keď žije od vás 80 km.
Čítala som doporučenie, že by dieťa malo zotrvať v rodine, kde trávi väčšinu času, teda ak prevažnú časť žije s matkou, malo by ostávat u matky. My sme sa s ex zatiaľ dohodli, že ju k nemu nateraz púšťať nebudem, no len sa tak zamýšľam, ak tento stav bude trvať do júla, tak to co? Ex si nebude môcť vidieť dcéru celý ten čas? Zdá sa mi to voči nemu aj dcére nefer. Síce si volajú niekoľkokrát denne, aj cez videohovor, ale aj tak...
Na druhej strane sa ju bojím pustiť. Fakt neviem, čo by bolo správne. Podotýkam, že ex býva 80 km od nás.

balihara
31. mar 2020

Určite by som ju teraz nedávala

kristina2412
31. mar 2020

@tinatitti asi by záležalo na tom, či chodí do práce alebo je doma,koľko ľudí stretáva, chodí ju vyzdvihnúť on ,autom? Zodpovedne dodržuje ochranu ruskom atď. Zvážila by som to, ak by to trvalo pár mesiacov je to fakt dlhá doba,najmä ak majú dobrý vzťah.

prevenar
31. mar 2020

@tinatitti ..zalezi od toho , kto je tvoj EX

tinatitti
autor
1. apr 2020

@kristina2412 vzťah majú veľmi dobrý, muž však pracuje v závode, kde pracuje ďalších 300 ľudí. Robí tam v sklade, takže sa stretáva aj s kamionistami. Áno, rúško nosí, myslím, že v tomto on je dostatočne zodpovedný. Chodí po malú autom.

tinatitti
autor
1. apr 2020

@prevenar ako to myslíš?

kristina2412
1. apr 2020

@tinatitti vzhľadom k jeho praci by som sa asi trochu obávala mu ju dať ale zase niekoľko mesiacov pozerať na smutné dieťa ktoré nemôže vidieť otca,by som tiež nezvládla 😥je to fakt blba situacia. Keby býval blizsie aspoň by spolu niekam von mohli chodiť.

tinatitti
autor
1. apr 2020

@kristina2412 no ved presne to. Fakt neviem, čo mám spraviť. Mam doma malinku, 11 mes druhu dcérku. A aj preto sa bojím tu staršiu pustiť. Možno to je prehnane a nič by sa nestalo. No ja sama mam autoimunitne ochorenie a tento vírus neviem ako by zamaval s deťmi a so mnou. Do toho môj ocino ma obstrukcnu chorobu pľúc, kapacitu pľúc max 40 perc. Takže atak tohto vírusu by neprežil. Už teraz je na kyslíku 8 a viac hodín. To sú všetko fakty, pre ktoré sa bojím ju pustiť k ocinovi. Na druhej strane, nechcem im brániť. Ale mam to riskovať? Ex na mňa zatiaľ netlačí, všetko som mu vysvetlila a chápe to. Volajú si každý deň niekoľkokrát, robia videohovory. Snažím sa aspoň takto udržiavať ich kontakt

kristina2412
1. apr 2020

@tinatitti 🙄asi v tomto pripade radšej byť prehnane opatrný,ako potom ľutovať. Treba malú nejak motivovať,že keď to skončí,môže byť u otca dlhšie.

balihara
1. apr 2020

@tinatitti ešte by som určite dcérke vysvetlila,aká je teraz situácia, a že má aspoň možnosť vidieť sa s otcom cez kameru,,,keď to všetko pominie,tak za ním pôjde...hádam nechceš riskovať zdravie svojich blízkych,navyše cestovať 80km sa mi zdá pri súčasnej situácii dosť riskantné.U nás vo vedľajšej dedine tak chlapec išiel ku otcovi,ktorý býva 25km..a doniesol si koronu,tearz je v TN v nemocnici.

nikaeli
1. apr 2020

ja nie.. moj ex pracuje v obchode, byvame v tom istom meste, 2x ju prisiel pozriet (doniesol jej dzus a tak) prehodili par slov na chodbe v ruskach a siel.. my nechodime nikde, ani k mojim rodicom, ani nikto k nam -> a to mala aj dcera narodeniny, aj ja vcera okruhle.. myslim, ze teraz nie je priestor na urazanie sa a hnevanie a neviem co este.. verim, ze tento stav coskoro pominie 💕

prevenar
1. apr 2020

@tinatitti ..ze ako sa sprava , v akom prostredi pracuje, s kym sa stretava , ako casto nakupuje , ako sa chrani ..nosi masku, utesnene okuliare , rukavice ? dava nakupene veci do karanteny, umyva vsetko mydlom , dezinfikuje klucky ? inak povedane da sa mu doverovat, ze nie je nakazeny a nenakazi aj dieta , ci nie ? to vies len ty.. to ti tu nikto neporadi.

tinatitti
autor
1. apr 2020

@prevenar keďže s nim nežijem v jednej domácnosti, tak na toto ti odpovedať neviem. Ani sebe. Viem, že je zodpovedný ale ci až takto, to neviem. A ani ja nerobím všetko to, čo popisujes v našej domácnosti. Avšak nosíme rúška, umývanie ruky, atď klasika ako každý.

tinatitti
autor
1. apr 2020

@balihara vysvetlila som jej to, aj ona to chápe. Nik na mňa netlačí, nikto sa neuraza, len mi prislo blbé ich držať takto dlho od seba. Ono to ešte nie je zas tak dlho, ale neviem, do kedy bude tento stav trvať. Uvidíme, možno nájdeme spôsob.

tinatitti
autor
1. apr 2020

@nikaeli všetko najlepšie k narodeninám tebe aj dcérke 🙂

nikaeli
1. apr 2020

@tinatitti dakujem 💕 si mila 🥂💃

prevenar
1. apr 2020

@tinatitti ..neviem ..tak spolu komunikujte ? ..vysvetli mi coho sa obavas - ak sa niecoho obavas a pocuvaj co ti odpovie ..a podla toho sa skuste dohodnut, aby bol kazdy spokojny. ste dospeli ludia predsa .

sense
1. apr 2020

Ja dceru davam, ale.... v tvojom pripade by som zatial nedala pri tom opise co davas... a kedze aspon podla popisu vyzerate byt obaja rozumni mozte sa dohodnut ze ked bude lepsie moze ju mat dlhsie napr cez dalsie prazdniny pokial bude aj dcera aj otec chciet

tinatitti
autor
1. apr 2020

@prevenar komunikujeme, a verím, že nájdeme riesenie

tinatitti
autor
1. apr 2020

@sense áno, dohodli sme sa, že im to obom vynahradím. Ze bude môcť byť u ocina potom castejsie

prevenar
1. apr 2020

@tinatitti super 🙂 tak to ries s nim a nie s nami 🙂

balihara
1. apr 2020

@tinatitti no viem,že je to nefér,ale čo narobíme,korona zúri všade...musíme vydržať všetci ♥

tinatitti
autor
1. apr 2020

@prevenar len ma zaujímal názor ostatných. Nezainteresovanych. Vieš, to sa bežne v inteligentnej spoločnosti robí, že si vypocujes (v tomto prípade prečítaš) aj nestranný názor. Prepáč, ak ta to obťažovalo, nemusel si reagovať. Každopádne ďakujem za príspevky do diskusie

sense
1. apr 2020

@tinatitti tak super... a myslim ze je to tak fer... lebo ono tych 80km je dost daleko... moja moze ist k otcovi v podsttae kedy chce kedze byvame od seba neceky kilometer a on nikam nechodi u nehrozi o nic vacsie riziko nakazy ako u mna kedze ja chodim do prace

prevenar
1. apr 2020

@tinatitti tak dufam ,ze si nasla co si hladala 🙂

tinkacierna
8. apr 2020
tinatitti
autor
8. apr 2020

@tinkacierna nejde mi otvoriť ten odkaz, bohužiaľ

sbear
22. apr 2020

z mojej skusenosti si myslim, ze by si mu dceru mohla dat na tyzden, namiesto tych klasickych vikendov. Neviem ako to mate, my to mame po tyzdnoch a koli synovy cestujeme aj on aj ja. Ale nakazit sa da uz fakt hocikde, hlavne ak si z Bratislavskeho regionu. Tiez potrebujem zmenu v striedani. 80km zase nie je tak strasne daleko. Ja chodim 300km koli synovy a po tyzdnoch sa mi teda nechce. Uz len koli tym peniazom za cestovne. O detoch som citala, ze Koronavirus neroznasaju... co by bol zazrak, lebo moj syn kazdopadne ruska ohryzava, dava si ruky do ucha, do oka, do nosa... A male deti by mali byt na dennom svetle vonku 3 hodiny denne koli vyvinu zraku...