Do akej školy zapísať deti po neprávoplatnom rozsudku?
Dobry den prosim ak ma niekto podobnu skusenost alebo sa rozumie do toho prosim o radu. Mali sme s ex sud ohladom skoly nakolko sme sa prestahovali a deti chceli chodit do skoly sem kde byvame . Sud nahradil jeho suhlas no on sa odvolal , podala som si aj neodkladne opatrenie a vsetko je momentalne na krajskom sude kde nemaju lehotu 30 dni ako na okresnom a teraz moja otazka kam mam dat deti za tyzden ? Do novej skoly s este nepravoplatnym rozsudkom alebo do starej skoly kam uz nechcu ist a cakat na to niekolko mesiacov a potom ich dat pocas roka na prestup prosim ak mate nejake info bola by som vdacna dakujem
Bez pravoplatneho rozsudku by som nedala do novej skoly. Zbytocne si urobis problemy a este sud potom moze nariadit staru, co samozrejme moze aj bez toho a pre deti to bude este vacsi sok preco sa musia tam vratit ked uz zacali v novej a pretrhaju vznikajuce kamaratstva.
Len v rozsudku je ze od septembra nastupuju do novej skoly potom by som isla proti rozsudku ktory este nieje pravoplatny a tu pravoplatnost alebo neodkladne opatrenie skola potrebuje tak vobec neviem
Ak ide o plnenie povinnej školskej dochádzky, dôležité kritérium je trvalý pobyt a to, kde navštevovali školu doteraz. Nová škola by na základe neprávoplatného súdneho rozhodnutia ani nemala dieťa prijať, keďže zmena školy je podstatnou záležitosťou, o ktorej rozhodujú rodičia resp. v prípade sporu súd.
Ak ide o plnenie povinnej školskej dochádzky, dôležité kritérium je trvalý pobyt a to, kde navštevovali školu doteraz. Nová škola by na základe neprávoplatného súdneho rozhodnutia ani nemala dieťa prijať, keďže zmena školy je podstatnou záležitosťou, o ktorej rozhodujú rodičia resp. v prípade sporu súd.
@draik rok mame trvaly pobyt v obci kde maju nastupi teraz predtym chodili do povodnej skoly lebo rok trval sud takze musia nastupit do starej skoly?
@draik rok mame trvaly pobyt v obci kde maju nastupi teraz predtym chodili do povodnej skoly lebo rok trval sud takze musia nastupit do starej skoly?
@domcapk hmmm, mám zato, že TP a zatial platný rozsudok by mal mať váhu pre školu v mieste TP. veď odvolanie môže trvať rok dva ...
choď do školy s rozsudkom a konzultuj tam

Dala by som do novej. A šla osobne za riaditeľkou a vysvetlila jej situáciu. Z vlastnej skúsenosti, sú na školách chápaví a nerobia žiadne problémy.