icon

Dohoda o majetkoprávnom vyrovnaní

katulka03
5. jún 2017

Dobrý večer, potrebovala by som poradiť ohľadom majetkoprávneho vyrovnania a jeho plnení.....vie mi niekto poradiť? Ďakujem krásne vopred

draik
6. jún 2017

Bez konkrétnej otázky sa len ťažko dozviete zmysluplnú odpoveď. Preto je lepšie hneď položiť otázku.

katulka03
autor
6. jún 2017

@draik jedná sa o majetkopravne vyrovnanie, kde sme sa dohodli, ze spolocne dlhy budeme splacat tak, ze ja jemu budem posielat 100€ na ucet. S tym , ze ked jednu splatku budem co by len den meskat, tak musim mu zaplatit vsetko.
Vydala som sa druhy krat, som na rodicaku a ide oto, ze plati na nase dve deti 250€ a z toho mu musim 100€ posielat. Kedze mam teraz dieta male a som s nim na RD, tak mam problem mu to platit, kedze on ma problem coby len cent naviac minut na deti....
Kym som na RD, neda sa to nejako pravne stopnut kym sa znova nezamestnam? A az tak mu budem splacat dlhy dalej?
Neviem ci mi vie takto niekto pomoct
Dakujem

draik
6. jún 2017

@katulka03
Splácanie dlhu pod hrozbou straty výhody splátok je štandardnou súčasťou zmluvy a pokiaľ niet dohody na zmene zmluvy, tak toto ustanovenie možno uplatniť. Okolnosti ako RD a spol. na tom nič nemenia.
V prvom rade však musí existovať splatný dlh, aby bolo množné vyhlásiť jeho splatnosť. A je otázne, či vy nejaký splatný dlh v celosti máte, keďže spoločné dlhy uhrádzate v splátkach.

katulka03
autor
6. jún 2017

Splatny dlh znamena konecna suma ktoru mam uhradit ? Trosku nerozumiem ospravedlnujem sa....

draik
6. jún 2017

@katulka03
Splatný dlh je záväzok, ktorý máte uhradiť. Napr. v prípade úveru je to dlžná suma. Nie je však jasné, aký dlh máte voči exmanželovi, ktorý by sa mal celý zosplatniť, ak nehradíte splátku, ktorá je zrejme použitá na úhradu splátok Vašich spoločných dlhov.

katulka03
autor
6. jún 2017

@draik musela by som pozriet do papierov , bola tam aj cielova suma ked sa dobre pamatam tak okolo
6000€....riesili sme to 4 roky dozadu...
Cize v tej dohode bolo pisane kolko je moj a jeho dlh....po spocitani spolocnych dlhov, ktore nam ostali...

draik
6. jún 2017

@katulka03
Žiaľ, bez podrobných a podstatných info sa konkrétne radiť nedá.

katulka03
autor
6. jún 2017

Chapem ale aj tak dakujem aspon za cas a snahu.....ke toho strasne vela, uz som aj rada, ze som sa z toho vymotala , myslim sudy a tak, ale ked vidim, ako si zije on a nieje schopny dat detom nic naviac coby len cent.....ja uz bohuzial nezvladam vsetko tahat...tak hladam nejake klucky...je to otec hlavne na papieri...