icon

Ideálne riešenia pri rozvode: Ako ochrániť deti?

Včera o 19:21

Podarilo sa vám previesť deti rozvodom bez ujmy? Aké riešenie bolo najprijateľnejšie?
Funguje niekto s ex manželom v jednej domácnosti len kvôli deťom a máte takmer oficiálny druhý fungujúci vzťah?

Aby som to ujasnil... chceme čo najmenej zraniť deti, som ochotná kvôli deťom obetovať svoje šťastie a vydržať s narcisom. Ale má to zmysel?
Čo je rozumnejšie? Zatnuť zuby a vydržať nech ma dieťa úplnú rodinu a istotu, alebo pokúsiť sa ešte byť šťastný po boku milovaného partnera ale zraniť deti? Dá sa to urobiť tak, aby nikto netrpel?

anonym_26eced
Včera o 19:24

🤦‍♀️🤦‍♀️

anonym_1ecced
Včera o 19:24

Aku uplnu rodinu das dietatu ktore bude vidiet nefungujuci vztah a raz sa dozvie ze pocas toho ako ste sa hrali s ex na uzasnu rodinu tak minimakne jedne z vas mal iny vztah? Pre dieta bude ovela horsie zistenie, ze zilo v klamstve ako keby malo zit hoc v 2rodinach ale 2 vyrovnanych a milujucich rodinach.

anonym_4bcde0
Včera o 19:39

Ísť od seba,dieťa si zvykne.uvidi ,že nefungujete ,ako normálni milujúci partnery alebo si zas naopak bude vo svojom vzťahu myslieť ,že je to normálne

anonym_d6dd63
Včera o 19:52

Ake su deti stare? Znie to, akoby si uz mala toho dalsieho milujuceho partnera. A v jednej domacnosti, to myslis akoze spolu tam stale byvat, ci striedat sa tam?

anonym_5a3f71
Včera o 20:15

Aké staré sú deti? Ešte si sa ani nerozviedla a už spomínaš iného chlapa. To vy ženy fakt si nedáte povedať, jedného narcistu má doma a už by hľadala ďalšieho. Áno, deti sú na prvom mieste. Nemusíš byť v nefungujúcim vzťahu, no zároveň nemusíš hneď hľadať ďalší vzťah a deti nech si to v hlave zrovnajú a ty takisto. Aj keby to trvalo roky.

autor
Včera o 20:55
@anonym_1ecced

Aku uplnu rodinu das dietatu ktore bude vidiet nefungujuci vztah a raz sa dozvie ze pocas toho ako ste sa hrali s ex na uzasnu rodinu tak minimakne jedne z vas mal iny vztah? Pre dieta bude ovela horsie zistenie, ze zilo v klamstve ako keby malo zit hoc v 2rodinach ale 2 vyrovnanych a milujucich rodinach.

@anonym_1ecced 😀 hádam si to prečíta 👌👌👌

sylvian1111
Včera o 21:39

Neodcudzujem ta, ked prezivas tento vnutorny boj, lebo nikto nepozna presne tvoju situaciu a lahko sa radi, pokial nie je clovek v tvojej kozi. Chapem, ze hladas odpovede a si odhodlana spravit pre deti velku obetu. Jedine co ma napada, je zajst za skutocnym odbornikom psychologom/psychologickou a mozno aj k dvom, aby si ziskala mozno aj dva pohlady potom, co sa s nimi do hlbky podelis o tvoju situaciu. Myslim, ze zivot deti a aj tvoj stoji za to, aby si minimalne tento krok zvazila skor, ako spravis akekolvek rozhodnutie. Vela sil a stastia prajem, ako aj podpory od blizkych.

catherin4
Včera o 23:43

Ak mas muza narcistu, tak rozhodne by som isla od neho, sa budes len trapit

sense
Dnes o 01:53

Deti nie sú hlúpe. A neviem či máš dieťa alebo chlapca. Ale keď ostaneš aký vzor im das do budúcna?
Za mňa ostať , aby mali "deti úplnú rodinu" je čistý alibizmus
Alebo si myslíš že nacista ti bude tolerovať druhý vzťah

lindusss2016
Dnes o 04:02

Mna by v prvom rade zaujimalo, ci tvojho muza diagnostikoval nejaky odbornik, alebo len ty. Ak je naozaj narcis, budu pri nom trpiet aj deti a to poriadne. Kolko maju rokov?
Ak aj narcis nie je, urcite nie je vobec zdrave mat "takmer oficialny vztah" a zit doma s manzelom bez citov. To by si tym detom zavarila na dozivotne psychoterapie 🙈 Ako vobec mozes nad tym uvazovat?
A co na to hovori tvoj milenec, ze by si chcela ostat s muzom?

dadis
Dnes o 04:57

@anonym_autor Ako najmenej zranit deti? Rozist sa bez konfliktov, nebranit im v kontakte s druhym rodicom - rozvod ako taky ich zrani, ale vedia to prekonat s dvoma vyzretymi dospelymi, ktori su ochotni spolupracovat. Toto co pises, je taka kktina - ako ked moj ex si predstavoval, ze budeme mat deti v striedavke takto - deti budu byvat v nasom byte so mnou a on ich jeden tyzden bude mat na starosti rano a druhy tyzden poobede. Inak bude byvat so svojou laskou. Kraaastne myslel na dobro svojich deti. Samozrejme som mu pekne vyhovorila, ze rozvodom
mne zacne novy zivot a naozaj netuzim byt s nim v dennom kontake a bez sukromia 😁. A myslim si, ze ani ziadnej normalnej partnerke by sa nepacilo, keby bol jej partner 20 dni do mesiaca zamestany detmi v domacnosti svojej ex. Takze ty nepocitaj s tym, ze budes fungovat ako predtym a len si budes odskakovat do teplej postele. Aj tvoj ex chce zit svoj zivot, zariadit sa, nemat ta na ociach. Ideal je striedavka, ak s tym tvoj ex bude suhlasit. Ale taka ta bezna 🤭

anonym_cd5073
Dnes o 05:00

Nuž nie je každému dietatu dopriate mať fungujúcu rodinu. To je obrovský dar.

anonym_dacce7
Dnes o 05:07

Prechádzam aktuálne niečím veľmi podobným a ubezpečujem ta, že ak by bol tvoj muž narcista, tak by si utekala aj s deťmi cez hory doly, len čo najďalej od neho. Každá žena, ktorá si zažila chlapa s narcistickými črtami vie, že je to veľmi toxické prostredie plné hádok, ega, kriku a nelásky, čiže cieľ je dostať deti z toho prostredia a nie "pre ich dobro" ostávať.

moonlight1210
Dnes o 05:19

@anonym_autor “chceme čo najmenej zraniť deti, som ochotná kvôli deťom obetovať svoje šťastie a vydržať s narcisom. Ale má to zmysel?”

Nie, nema. Narcis sa casom obrati i proti detom. V podstate proti kazdemu, kto mu prestane vyhovovat. Takze akonahle deti podrastu, zacnu si vsimat rodicovu nekonzistentnost a zacnu ho spochybnovat, tak zacnu problemy.
Od citoveho vydierania, cez podkopavanie sebavedomia, az po otvorene ponizovanie a odmietanie. Cokolvek bude fungovat, aby sa dostali do citovo zavislej pozicie a dali sa tym ovladat, to pouzije.
Rovnako je mizernym vzorom do zivota partnerske spoluzitie s takym clovekom.

Takze oddelit ich od toho rodica ma vacsi zmysel.

Dost problemov bude i medzitym, ked sa budu s narcistickym rodicom iba stretat. Lebo on nema problem ich skusat pouzivat. Bud vo vojne o najlepsieho rodica roka. Alebo naopak ich otacat proti druhemu rodicovi. Lebo jemu nejde o ich dusevne zdravie, ale o svoje vitazstvo/prevahu, upevnenie vlastneho sebavedomia.

anonym_e5d818
Dnes o 05:48

Takze ty mas milenca a doriesujes, ci mas ostat s manzelom... manzel pri takejto situacii netrpi? Skutocne je ochotny to akceptovat?

No a k teme - deti netrpia nikdy, ked maju rodicia rozum. Rozchod sa pripravuje medzi dospelymi. Pokial sa da rozumne a bez hadok. Dohodnu sa pravidlla, dohodne sa komunikacia. Pripravi sa zazemie - druhe byvanie CO NAJBLIZSIE K SUCASNEMU, druha detska izba. Sadnete si s detmi a vysvetlite im, ze budete byvat oddelene, lebo dovod XY. Detom ukazete, ze nic nestratia - mate ich stale radi, vidaju mamu a otca, nemenia skolu ani skolku, nestratia kamosov. Zmena bude, ze cez tyzden sa spinka tam a cez vikend sa spava hentam.

Dodrzujte to, co detom poviete, nepodkopavajte si nohy pri rozchode, nekydajte jeden na druheho, potom sa rozchod DA zvladnut bez traumy pre deti. Vyse polovica deti nezije s oboma rodicmi, skor zacina byt raritne, ze to tak u niekoho je. Deti tento model poznaju od kamaratov, nie je to nic, co by inde neexistovalo...

anonym_26eced
Dnes o 06:13

"Je narcista, ale chcem s nim ostat pre dobro deti."
Uplne to dava zmysel🙄 to im teda fakt pomozes, raz sa ti podakuju.
A ten manzel bol vzdy narcista, ci len odvtedy, ako si si nasla priatela? 😏 A ma to na papieri, ci si ho len ty podomacky zdiagnostikovala?
OK, dajme tomu, ze je. Tak zdravy rozum veli, odist a hotovo. Neviem, co nad tym treba dumat. Preco by akoze mali byt deti "zranene"? Ked budu zit v nefunkcnej rodine, a mama si bude odbiehat za frajerom, to bude lepsie?
A okrem toho, co na to manzel a priatel? Ti asi tiez maju pravo do toho nieco povedat. A nie, ze ty si vymyslis uplnu sprostost, a oni budu podla teba skakat.
Aby si nebola prekvapena, ked si aj manzel najde niekoho a hodi do tvojho planu vidly. Potom bude po dileme.
Ja zasnem, ze niekomu takato kravina s akoze "uplnou rodinou" napadne.
Joj, len aby rozvod nebol. Uplny koniec sveta🙄
Dufam, ze si troll. Lebo toto sudnemu cloveku fakt nenapadne.