Je možné poberať alimenty a zakázať stretávanie?
Prosím vás dá sa poberať alimenty a zároveň zakázať stretávanie? Ďakujem
Tak ak peniaze chceš jasné je to pre deti ale rodičia po rozvode majú rovnaké práva a povinnosti. Musíš aj doložiť papier že prečo sa nemôže stretávať. A nie že TY si vymyslíš ONI si to overujú. Divné ak dieťa je rukojemníkov rodičov. Dieťa ma mať aj mužský aj ženský vzor. A nie matka bráni dieťaťu aby sa stretával s otcom. Pokiaľ nie je kriminálnik, nebol v base a riadne platí výživné podľa mňa súd nezakáže mu nedá zákaz stretávania. Len preto že TY chceš. Ak nechce dieťa tak asi ak je maloleté tak sa to rieši u sociálnej kurátorky že zastupuje maloleté dieťa. Aspoň predtým to tak bolo tak asi aj teraz. Na to aby sa dieťa nestretávalo s otcom musí byť dôvod a papier .Moja sestra sa rozvádzala a musela to dokladovať papierom prečo nechce aby sa dieťa stretávalo s otcom jej to neprešlo.
Viedol dvojitý život, nebude to stačiť? 😄
To čo bude súd skúmať pri návrhu na zákaz styku otca s maloletým, je to, či aktuálna nevyhnutnosť takéhoto opatrenia a záujem dieťaťa, z ktorého táto nevyhnutnosť vyplýva. To, že má rodič inde priateľku a dieťa, určite nebude dôvodom pre zákaz styku s dieťaťom, nakoľko ide o veľmi závažný zásah do práv rodiča. Ak rodič nie je pre maloletého nebezpečný, neohrozuje jeho život, zdravie, jeho vývoj, nevidím dôvod, pre ktorý by súd zakázal styk.

Áno.