Je možné spolu bývať po rozchode kvôli deťom?
Ahojte. Idem sa poradiť.
Partner mi povedal, že už nechce pokračovať vo vzťahu, ale zároveň navrhuje, aby sme zatiaľ zostali bývať spolu kvôli deťom. Vraj by sa pre ne vlastne nič zásadné nezmenilo a každý by sme si žili svoj život.
Mne to príde strašne zvláštne. Neviem si predstaviť bývať s človekom, s ktorým už nie som vo vzťahu, a tváriť sa doma pred deťmi, že všetko funguje. Dá sa takto podľa vás vôbec normálne fungovať? Deti majú 4 a 8 rokov.
@minenkaa takze ti chybala odvaha... Tak tu teda opis autorke, ako sa vam spolocne byvalo, ako dlho vam to takto vydrzalo, ci ste si nasli novych partnerov a ako ste to potom riesili, ako to brali deti
@lindusss2016 ako odvaha na čo ,byt sama ?
Prečo by som mala opisovať svoj zivot ,ja som si ho zariadila tak aby mi vyhovoval a tak to ma spraviť každý a nie robiť tak ako sa ma podľa iných
@lindusss2016 ako odvaha na čo ,byt sama ?
Prečo by som mala opisovať svoj zivot ,ja som si ho zariadila tak aby mi vyhovoval a tak to ma spraviť každý a nie robiť tak ako sa ma podľa iných
@minenkaa tak ty si sa tu pustila do obhajoby spolocneho zivots po rozchode, tak nas zaujimaju realne skusenosti. Ale neviem, nerozumiem ti celkom. Na zaciatku pises, ze odist ma ten, koho nie je nehnutelnost. Ty si bola vlastnik a nrchala si tam muza po rozchode, tak ma jednoducho zaujimaju tvoje dovody.
A ano, odvahu ostst sama, priznat, ze ti stroskotal vztah a pod. Neviem, co konkretne ta k tomu viedlo.
Podla mna dobre riesenie kvoli detom... zena nemusi uz mat od muza ziadne ocakavania a mozu riesit len deti a delbu domacich prac a finacne prispevky. Vlastne idealny stav.
@anonym_a8f60e ale ja nemám nič proti tvojmu názoru ,odpovedám ti ako ty mne
Kde vyvolával vojnu ,píšem svoj pohľad a názor ,za to ,že je iný ,je to zle
A ešte k tej vojne,veď ja píšem o tom aby si sadli a riešili a nebol zbytocne konflikt
@minenkaa kazdej jednej k mala iny nazor si ty automaticky mala potrebu napisat a obhajovat tu svoju pravdu/tvoj nazor... pritom kazdej jednej bol tvoj nazor uplne zbytocny..ale aj tak si ides stale to svoje dookola.. ze to tebe vyhovovalo ok ale to neznamena ze bude kazdej ... napisali sme si nazor a tym to pre nas konci - zial pre teba nie- musis mat aj tak posledne slovo
@minenkaa takze ti chybala odvaha... Tak tu teda opis autorke, ako sa vam spolocne byvalo, ako dlho vam to takto vydrzalo, ci ste si nasli novych partnerov a ako ste to potom riesili, ako to brali deti
@lindusss2016 a či ju manžel podvádzal a napriek tomu ho tam nechala žiť
@lindusss2016 a či ju manžel podvádzal a napriek tomu ho tam nechala žiť
@anonym_e7a519 ved to 🤷
Takze manzel navrhuje, aby ste si zili svoj zivot, ale pred detmi boli na oko spolu. Nooo tak sa ho opytaj ako si to predstavuje v praxi. Nebude spolu fungovat ako manzelia, ale asi aj ty aj on si casom najde ineho partera a potom si ich budete bravat k sebe domov a budete zit ako v Zoo? Neviem co by na to deti 😉 Manzel si to asi velmi lahko predstavuje. Ak je este nadej/ sanca, ze by sa dal vztah zachanit tak skuste o tom pokecat/ zapracovat/ poradna. Ale to by ste museli chciet obaja. Ak nie tak radsej ist od seba, deti to casom aj tak vycitia, ze to nie je ok.
No, vidím ze tu niektoré mate veľmi málo životných skúseností. Keď si myslíte že žiť spolu po rozvode je nemožné. Ale ja som tak žila 10 rokov. Normálne oddelené izby, inak všetko v pohode fungovalo. Nebili sme sa, a vlastne ani sme sa nehadali. Deti rástli, my sme si žili normálne svoje životy. A poviem vám tajomstvo. Nikto z nás nemá z toho žiadnu traumu. (lebo to je vaše obľúbené slovo). Takže darmo tu skacete do niekoho, nemáte pravdu ale že vôbec. Ale vy by ste ani nevydržali takto žiť, lebo nato treba mať guráž a rozum, a to vy nemáte podľa všetkého.
No, vidím ze tu niektoré mate veľmi málo životných skúseností. Keď si myslíte že žiť spolu po rozvode je nemožné. Ale ja som tak žila 10 rokov. Normálne oddelené izby, inak všetko v pohode fungovalo. Nebili sme sa, a vlastne ani sme sa nehadali. Deti rástli, my sme si žili normálne svoje životy. A poviem vám tajomstvo. Nikto z nás nemá z toho žiadnu traumu. (lebo to je vaše obľúbené slovo). Takže darmo tu skacete do niekoho, nemáte pravdu ale že vôbec. Ale vy by ste ani nevydržali takto žiť, lebo nato treba mať guráž a rozum, a to vy nemáte podľa všetkého.
@anonym_78179b aj pred ďetmi ste sa správali ako samostatné jednotky? ako ste sa striedali v upratovaní spoločných priestorov? a čo spoločné stolovanie?
a čo znamená svoje životy? si 10 rokov bez chlapa?
@anonym_78179b aj pred ďetmi ste sa správali ako samostatné jednotky? ako ste sa striedali v upratovaní spoločných priestorov? a čo spoločné stolovanie?
a čo znamená svoje životy? si 10 rokov bez chlapa?
@biba_18 mali sme známosť obydvaja, ale domov sme ich netahali. Vyhovovalo nám to obydvom. A áno, mali sme po delené práce, varenie, upratovanie, a všetko.
@anonym_a8f60e prečo ona s deťmi ,bohaaa veď deti môžu ostať s otcom
Prečo majú deti odchádzať
@minenkaa Ja som deťom dala na výber, ale nechceli s ním zostať...takže preto odišli so mnou.
Teda by ma zaujimalo, ci pri takom tom spolubyvani s ex si tie, ktore na to kyvli, aj podelili narovnako s byvalym starostlivost o deti, upratovanie, varenie detom, ucenie sa s detmi a volny cas. Alebo nadalej pre deti varila, prala a ucila sa s nimi a upratovala po nich hlavne matka? Teraz nehovorim ani o tom, ci si muz v takom nastaveni sam pre seba varil a pral (snad ano), ale ci bol taky ochotny sa podielat narovnako aj o starostlivost o deti, alebo to prischlo automaticky matke? O deti sa stara zena a muz nemusi ani platit na ne alimenty, ktore by musel, ak by sa riadne rozisli a zena by deti ziskala do starostlivosti. Nemusi riesit OCR alebo vykrytie prazdnin, ktore by musel, ak by mal decka v striedavke, ved to zatiahne matka. Muz je spokojny, prenho sa nic nezmenilo, len mu pribudla sloboda. Hoci si sam pre seba mozno uvari alebo operie, ale nemusi riesit deti natolko, kolko by musel, ak by prislo k riadeniu rozchodu, nemusi riesit byvanie a delenie majetku a este ma aj svoju "byvalu" pekne pod dozorom. Chcela by som vidiet, ci by bol muz do takeho nastavenia taky hrr, ak by mu zena ako prva nechala niekolko dni v tyzdni deti na noc na starost a isla na prietrtky s inym, lebo ved su uz rozideni a len spolu byvaju. Toto muz navrhne podla mna len vtedy, ked si to maluje tak, ze on bude uzivat zivot slobodneho cloveka a o deti pritom bude stale postarane zo strany matky. Taketo nastavenie si ozaj neviem predstavit ako spravodlive pre zenu, ta z toho vzdy vyjde horsie akoby sa normálne rozisli. Leda ze by byvala v jeho nehnutelnosti a nemala sa kam vrtnut.
@biba_18 mali sme známosť obydvaja, ale domov sme ich netahali. Vyhovovalo nám to obydvom. A áno, mali sme po delené práce, varenie, upratovanie, a všetko.
@anonym_78179b Obydvaja. Moje oci!!😵💫
@anonym_314244 Ano, autorka píše o tom, ale v čase, keď sa uverejňuje aj môj príspevok, čiže pre mňa prišla info neskoro .Vsimaj si čas uverejnenia príspevkov
Tvoj príspevok bol uverejnený oveľa neskôr a jej príspevok si musela vidieť:
@anonym_6b4e6a
autor • Včera o 21:52
"Máme dom, museli by sme ho asi predať, potom by to asi šlo nejako."
minenkaa • Včera o 21:54
" lebo je vo svojom dome?"
Ty:
anonym_6b4e6a • Včera o 21:58
@anonym_6b4e6a lebo je vo svojom dome?
@minenkaa Kde o tom píše autorka, je koho je bývanie?
Príspevok si písala, už keď bola informácia zverejnená. A mohla si ju vidieť, lebo si odpovedala na príspevok, ktorý bol pridaný neskôr. Nečítaš príspevky a potom píšeš blbosti. A ešte sa sprosto vyhováraš a útočíš na mňa, keď som ťa na to upozornil - že si mám všímať čas príspevkov. Tak som si ich pozrel. Klameš, až sa ti z huby práši.
Keď si to aj zistila neskôr, mohla si svoj príspevok buď opraviť alebo vymazať.
Teda by ma zaujimalo, ci pri takom tom spolubyvani s ex si tie, ktore na to kyvli, aj podelili narovnako s byvalym starostlivost o deti, upratovanie, varenie detom, ucenie sa s detmi a volny cas. Alebo nadalej pre deti varila, prala a ucila sa s nimi a upratovala po nich hlavne matka? Teraz nehovorim ani o tom, ci si muz v takom nastaveni sam pre seba varil a pral (snad ano), ale ci bol taky ochotny sa podielat narovnako aj o starostlivost o deti, alebo to prischlo automaticky matke? O deti sa stara zena a muz nemusi ani platit na ne alimenty, ktore by musel, ak by sa riadne rozisli a zena by deti ziskala do starostlivosti. Nemusi riesit OCR alebo vykrytie prazdnin, ktore by musel, ak by mal decka v striedavke, ved to zatiahne matka. Muz je spokojny, prenho sa nic nezmenilo, len mu pribudla sloboda. Hoci si sam pre seba mozno uvari alebo operie, ale nemusi riesit deti natolko, kolko by musel, ak by prislo k riadeniu rozchodu, nemusi riesit byvanie a delenie majetku a este ma aj svoju "byvalu" pekne pod dozorom. Chcela by som vidiet, ci by bol muz do takeho nastavenia taky hrr, ak by mu zena ako prva nechala niekolko dni v tyzdni deti na noc na starost a isla na prietrtky s inym, lebo ved su uz rozideni a len spolu byvaju. Toto muz navrhne podla mna len vtedy, ked si to maluje tak, ze on bude uzivat zivot slobodneho cloveka a o deti pritom bude stale postarane zo strany matky. Taketo nastavenie si ozaj neviem predstavit ako spravodlive pre zenu, ta z toho vzdy vyjde horsie akoby sa normálne rozisli. Leda ze by byvala v jeho nehnutelnosti a nemala sa kam vrtnut.
@anonym_98e5b6 Mame v rodine takychto, co ostali "spolu kvoli detom" a neuveris, je to presne tak, ako pises. Typek vyrehotany, ze nemusi zene davat alimenty, vsetko ide po starom, vsak zena sa rada stara o deti, a on si beha po frajerkach...a som presvedcena, ze v 80 az 90% takychto pripadov je to takto. Vsak pozname slovensku mentalitu...
@anonym_6b4e6a
Ty:
Príspevok si písala, už keď bola informácia zverejnená. A mohla si ju vidieť, lebo si odpovedala na príspevok, ktorý bol pridaný neskôr. Nečítaš príspevky a potom píšeš blbosti. A ešte sa sprosto vyhováraš a útočíš na mňa, keď som ťa na to upozornil - že si mám všímať čas príspevkov. Tak som si ich pozrel. Klameš, až sa ti z huby práši.
@anonym_6b4e6a
Ty:
@anonym_314244 Ešte j tomu, že som musela vidieť,ze dom autorky a jej partnera je spoločný:1.Nestriehnem non-stop na jednej téme MK...2.Po získaní info som nikde netvrdila opak... Moja otázka:O čo ti ide s takým časovým odstupom? Upozorňovať chceš? Dik za upozornenie, ale keď už, tak čítaj všetko od daného prispievatela, ktorého oslovis so svojimi postrehmi.
@anonym_6b4e6a
Ty:
@anonym_551705 Máme dom, museli by sme ho asi predať, potom by to asi šlo nejako.
@anonym_autor argumentuje detmi- klasika
Ale chladnicka plna, veci oprane, doma upratane —-blbost! Nechce prist o ten servis co ma..deti niesu sproste, myslis ze sa roztrha aby s nimi bol, bude si lietat kade tade a vsetko bude na tebe
Mala som toto v okoli, po par mesiacoch sa tak dozrali, ze museli od seba onak by sa postrielali od hnusu, zena na poschodi , prechod zamrezovany, vyjedal chladnicku, vsade bordel, ona odmietala po nom upratovat, varit, deti sa zhorsilo v skole, cele cele zle, zili takto 3 rodiny co poznam , nakoniec odisiel muz kedze deti a matka potrebovali miesto na byvanie takze ked argumentuje detmi neh sa pakuje, o deti sa stara ked pride na navstevu, ked budu chore atd
Nebude to fungovat nikdy
Podla mna dobre riesenie kvoli detom... zena nemusi uz mat od muza ziadne ocakavania a mozu riesit len deti a delbu domacich prac a finacne prispevky. Vlastne idealny stav.
@anonym_237fbd A laska kde ostala ? Taka "nepodstatna" malickost v rodine.
@anonym_autor ak vieš bývať s deťmi sama, tak nie, nesúhlasila by som. Pre tie deti je to absolútne choré nastavenie. A pre tvoju psychiku asi tiež. Ja by som sa nevedela "tváriť", potrebujem žiť autenticky, akurát čo by mi roky ubiehali. A ak si na ňom finančne závislá, tak asi nemáš na výber. Ak nie, tak by som sa v tomto vzťahu zbytočne nerochnila.
Nepises viac autorka. Dom je spolocny, ale mate asi hypo, ci? Ako je to s pracou a dochadzanim, je rozdiel, ci byvate v dome napriklad v Senci, mate tam skolku, skolu aj pracu, alebo pracujete mimo malej dediny alebo satelitu. Ake su moznosti?
Co sa tyka toho rozchodu, ma niekoho vo vyhlade a chce podvadzat bez vycitiek, myslim, ze si to predstavuje ako pisu vyssie, ty sa postaras o vsetko a on bude volny. Neviem, aky je teraz otec, ako sa stara, ci trebars este dom rekonstruujete, tak on sa stara skor o to. Nechcem o nom pisat len negativne.
Cize ja by som sa porozpravala, ako si to predstavuje, ci chce predat dom, ako budete mat rozdelene peniaze, ci teda budete ako podnajomnici, kazdy si vari, perie, ma svoju izbu, o ktoru sa stara a kazdy tyzden sa prerozdeluje upratovanie, napriklad 1 tyzden on umyva dlazky a ty kupelnu, dalsi sa to vymeni, deti sa budu striedat, jeden tyzden sa stara jeden rodic o deti na 100 %, vratane uloh a jedla, dalsi ten druhy, pripadne mozno niekomu vyhovuje, ze jeden deti vyzdvihuje a druhy zanasa, proste vsetko 50:50. Ak zarabate rovnako, tak aj peniaze 50:50, hypo, ostatne domove naklady, naklady na deti... Veci ako mobil a vlastne oblecenie bude na dotycnom, samozrejme. A zaraba o dost viac, urcite by mal aspon na deti prispievat viac. Ale hlavne sa osobne angazovat, ved "dobro deti" je aj v otcovi, ktory travi s detmi cas, nielen zaplati vyzivne.
Urcite sa da, trebars rok vydrzat, ked su dodrziavane pravidla. Zatial poriesit situaciu, bytovu, financnu aj starostlivost o deti po rozchode.. Plus pravidlo, ze ziadne "navstevy", sukat moze mimo.

@minenkaa ale ved ty si sa ma pytala, preco som nenechala deti u otca. Nenechala by som ich ani normalnemu chlapovi, pretoze male deti predovsetkym potrebuju matku. Je to tak prirodzene, aj v prirode sa o mladata stara vacsinou samica. Tym nechcem zatracovat vyznam muza pri vychove deti, ale matka je s dietatom uz od pocatia. Tolko j tvojej druhej otazke.
K pivodnej otazke autorky, je podla teba teda normalne vychovavat deti ako dvaja spolubyvajuci, sice bez hadok, ale aj bez lasky? Aky priklad by si tym detom dala do zivota? Nech si dcera najde chlapa, co bude domov nosit len peniaze a ziaden cit jej neprejavi? A budu ti dvaja zit po zvysok zivota v celibate? Alebo si tam do plusu kazdy donesie noveho partnera a budu vychovavat deti ako vo svorke?
@lindusss2016 prečo cely zivot a v celibáte ,ani autorka nepíše ,že muz povedal ,že cely zivot a ani ona to určite neberie cely zivot