icon

Je možné zvládnuť rozvod bez právnika?

Dnes o 10:08

Dobrý deň,
Určite sa tu nájdu ženy, ktoré si prešli rozvodom a budem vďačná za odpovede na moje otázky.
Zaujíma ma hlavne ci sa dá zvládnuť rozvod bez právnika. Manžel ma odstrihol od financií, môj príjem je nízky, keďže sa starám o dieťa so zlým zdravotným stavom a všetky financie idú na neho (áno, samozrejme, že sa snažím nájsť si lepšie platenú prácu, no zatiaľ sa mi to nedarí, keďže musím všetko prispôsobiť synovi a nemám nikoho, kto by mi s ním pomohol). O rozvod požiadať musím, keďže sa muža obaja bojíme, nevery už ani nerátam.
A ešte otázka, či je šanca, žeby manžel získal syna do starostlivosti alebo do striedavej starostlivosti, keď je veľkým zástancom výchovy bitkou? To, že bije mňa úlohu v tomto asi nezohra alebo áno?
Keďže určite padne otázka "ženy, kde na takých chodíte", tak rovno napíšem staré známe, že prvé roky taky nebol, preplo mu neskôr, najskôr náznaky, potom prišla prvá facka, potom kajanie, nevery, psychické ničenie atď.

anonym_c61346
Dnes o 10:20

ja som sa rozvádzala bez právnika,ale nemali sme deti.
Vzhľadom na to,že ty dieťa máš a dokonca choré,ja by som toho právnika zvážila.....aspoň na poradenie

seblicek
Dnes o 10:20

osobne by som to bez právnika neriešila, viem, že teraz sa ti zdá, že to bude ok, že veď sa k sebe správate milo, ale na rozvodovom konaní sa budú pýtať veci, na ktoré sa ti nebude páčiť počúvať odpovede. tak to už bude oproti tebe človek, ktorého nebudeš spoznávať.

anonym_301edd
Dnes o 10:21

Skús aspoň Centrum právneho poradenstva.
Ísť do boja o dieťa bez právnika je šialene. Musíš mat dobre napísaný návrh a dobre poradenstvo

anonym_63fce9
Dnes o 10:26

Neboj, tento si choreho syna do opatery nevezme...ale bez pravnika do rozvodu urcite nechod.

anonym_79bf74
Dnes o 10:43

právnika aby z neho stiahol aj trenky. sprosťák je poriadny.
samozrejme že treba povedať na súde aj to že teba bil. Však to môže byť klasif. ako týranie. a biť post. dieťa? to nie je človek. Môže mu hroziť aj paragraf.
Určite zváž právnika. Sama si s tým nedáš rady.

anonym_567be5
Dnes o 10:48

bez pravnika to nedas... ani v dokazovani jeho starostlivosti, ani v spisani ziadosti , ani v urceni vyzivneho na teba po rozvode a na dieta... ak si ho nemozes dovolit, spoj sa s UPSVAROM , maju aj CPP a tam ti poradia. co mozes ale bezodkladne spravit a aj sprav je predbezne opatrenie na UPP voci maloletemu... stanovia ako take vyzivne aj podmienky, ostatne doladite na sude...

anonym_a8ae5f
Dnes o 10:59

@anonym_autor právne ti poradiť neviem ale veľmi by sa ti zišli nejaké dôkazy jeho agresívneho správania

autor
Dnes o 11:22

Ďakujem za odpovede, odpoviem vám takto spoločne.
Syna by nechcel z čírej lásky, nevie sa o neho ani starať, no bude ho brať ako "zbraň" voči mne, ako mi ublížiť. Ak sa pýtate prečo, tak fakt neviem, nikdy som mu neublížila, spravil si zo mňa svoj terč.
Dôkazy o násilí mám. Ak sa teda ráta písomná komunikácia (naschvál som si s ním o tom písala, keď bol v práci, chcela som mať dôkaz). On je typický narcista, doslova tabuľkový vzor. Navonok šarmantný, doma arogantný, nepríjemný, keď vybuchne, tak fu.
Dala by som na právnika koľkokoľvek, len tým nebudem mat pre syna. Stále dúfam, že sa mi podarí nájsť si lepšiu prácu, ktorú budem vedieť skĺbiť so starostlivosťou o malého a musí ostať samozrejme aj na nejaký nájom, keďže tu ostať nemôžeme. Keď podám o rozvod, tak príde peklo.
Pozisťujem si veci ohľadom právnej pomoci z CPP, neveim, či mám nárok.

anonym_2cbc5b
Dnes o 11:36

Ja som sa rozvádzali bez právnika,ale nemali sme spoločný majetok a na všetkom ostatnom čo sa dieťatko týkalo sme sa dohodli.ex mal právnickú,ale teda v našom prípade zbytočne

anonym_fb433c
Dnes o 12:17

@anonym_autor Nepotrebuješ právnika....na súde povieš všetko...po mne chceli aj posudok v prace ze aky som zamestnanec, výpis za rok kolko zarobim ....ja som sa nemala čoho bat ..ex bol nezamestnany ...A pride Ti domov socialka ked podaš žiadosť o rozvod... tak potom sa s nimi porozprávaš.

anonym_496f30
Dnes o 19:04
@anonym_fb433c

@anonym_autor Nepotrebuješ právnika....na súde povieš všetko...po mne chceli aj posudok v prace ze aky som zamestnanec, výpis za rok kolko zarobim ....ja som sa nemala čoho bat ..ex bol nezamestnany ...A pride Ti domov socialka ked podaš žiadosť o rozvod... tak potom sa s nimi porozprávaš.

@anonym_fb433c ja som sa rozvadzala bez pravnika. Tento rok. Treba dolozit prijem za poslednych 12 mes. Ziadost najde na internete, je tam vsetko, akurat doplni udaje, priciny rozvodu. Ziadny posudok z prace ani ziadna navsteva koliznej u nas doma sa nekonala