icon

Riešili by ste rozvod bez právnika?

10. nov 2024

Ahoj, mám na vás otázku, riešili by ste rozvod cez právnika? S manželom sme sa na všetkom dohodli, aj som na internete našla nejaký formulár na rozvod, dávali ste si aspoň napísať návrh u advokáta alebo ste to všetko zbuchali sami?

barka1
•
10. nov 2024

Cez právničku. Nevieme používat "pravnictinu".

kavasmliekom
•
10. nov 2024

Advokát len čisto na spísanie dohody na rozvod, kde mu aj tak vsrtko musíš nadiktovat 😬 ta vyjde na 350e. Bez toho, aby ta zastupoval na súde. Len 1 papier, resp dva keď sa to nezmesti na jeden. 🙂
Ak ste sa dohodli, napíš si to sama.
Kľudne potom skontroluj podľa vzorov na internete.

patka06
•
10. nov 2024

Ak nechceš, aby ťa zastupoval na pojednávaní, právnika nepotrebuješ
Návrh na súd si pokojne napíšeš doma.

deti95060810
•
10. nov 2024

áno mala som právničku..... takého somára ešte asi dlho nezažili na súde..

autor
•
10. nov 2024

@deti95060810 až tak, to ma mrzi 🙏🏻

lenka1993
•
10. nov 2024

Áno mala som právnika aj na pojednávaní aj na spísanie návrhu. Sama by som do toho nesla ani keby sme boli dohodnutý.

rozculena
•
10. nov 2024

sama

kavasmliekom
•
10. nov 2024

@lenka1993 prečo?

autor
•
10. nov 2024

@kavasmliekom aj mňa to zaujíma

janulka1802
•
10. nov 2024

Sama, úplne v pohode. Boli by to vyhodené peniaze.

lenka1993
•
10. nov 2024

@kavasmliekom tak podľa mna za rozvodom stále niečo / niekto je a nikdy nevies ako sa ten druhy zachova. A právnik v tom vie stále lepsie chodit, lepšie sa vyjadrovať. Aj keby som s exom bola najlepšia kamarátka tak by som do rozvodu bez právnika nesla.

kavasmliekom
•
10. nov 2024

@lenka1993 ja som sa s ex dohodla, opytala som sa ho, ako si predstavuje styk s dcérou, koľko je ochotný platiť, čo chce do dohody ešte zahrnúť, aby bol "krytý on aj ja, aj dcéra" a už mu len prišiel papier, aby sa k návrhu vyjadril. Napísal, že súhlasí so všetkým, čo je v návrhu a bolo. 5 minút na súde, ešte nám tam dopisala, resp navrhla dat jeden bod a bolo po vsetkom.

luccija
•
10. nov 2024

Kamarátka si písala sama tiež jej muž tvrdil ako sa na všetkom dohodnú, výzivné atď...nebude robiť problémy a na súd prišiel s právnikom a vytiahol takú špinu, že sa dlho naťahovali, takže ja by som tie peniaze obetovala hlavne kvôli vyzivnemu.Clovek si predíde veľa nepríjemnostiam a chcela by som, aby ma niekto zastupoval

autor
•
10. nov 2024

@luccija mne nejde ani o výživné ako styk s dcérou, tri roky som s ňou 24/7 a kvôli nemu sa rozvádzame a ja sa teraz mám pozerať ako mi vezme dieta, nie….

48domka
•
10. nov 2024

Napisala som si vsetko sama , skopirovala nejake vzory na nete su .
Poslala 2 x plus kolok .
Poštou prišlo uz len kedy je súd.

kavasmliekom
•
12. nov 2024

Tak potom ste sa nedohodli na vsetkom,ked nesuhlasis so stykom

autor
•
13. nov 2024

@kavasmliekom dohodli nakoniec, ja mám také esá v rukáve že si dobre uvedomuje že mu ani právnik nepomôže, čiže tak

kavasmliekom
•
13. nov 2024

Tak načo chceš právnika?

autor
•
13. nov 2024

@kavasmliekom ja som myslela na spísanie skôr, niektore veci sme doriešili akurát včera, dúfam že to v takto pokojnom duchu pôjde aj naďalej

mondolina
•
13. nov 2024

bez právnika, mali sme aj rodičovskú dohodu.
za 10 min. bolo vybavené

autor
•
13. nov 2024

@mondolina paráda, dúfam že aj u nás to tak bude

kavasmliekom
•
13. nov 2024

Tiež sme mali dohodu. Bolo to rýchle.

belver
•
16. nov 2024

@luccija dobrý deň advokát vie vysúdiť lepšie výživné? Aj ja idem riešiť a premýšľam z kade začať lebo moj ex s ním sa nedá dohodnúť ani ani...

48domka
•
Autor odpoveď zmazal
•