icon

Je správne znižovať výživné pri dlhšom zverení?

12. dec 2025

Ahojte
Ex mi posiela na dcéru (7r) 150€
Brava si ju každý druhý víkend takže je so ňou 4-6 dní do mesiaca. V lete(júl,august) a v decembri je s ňou týždeň. Dnes mi poslal výživné 100€ s tým že 50€ si odratava na stravu za týždeň lebo že ju má tento mesiac 7 dní a potom ešte 3 dní (jeden týždeň plus potom víkend) takže dokopy v decembri ju má 10 dní namiesto 6.
Čo by ste na to povedali?

anonym_64e70d
•
12. dec 2025

Ze je múdry

patka06
•
12. dec 2025

Má súdom určené výživné, nemôže si ho svojvoľne znížiť, lebo je s dcérou o pár dní viac.

lenkasarka
•
12. dec 2025

@anonym_autor myslím,že to nemôže. Musí ti posielat tak ako je to stanovené súdom.

anonym_b14d6c
•
12. dec 2025

Nemoze si posielat kolko si on vypocita. Musi poslat sumu urcenu sudom.

anonym_cb0676
•
12. dec 2025

Len zo zaujímavostí akou kalkulačkou vypočítal že ak je adekvatne za celodennú starostlivosť, a stravu na cca 25 dní 150 ako vyrátal že 1/3z 25dni sú 4dni a teda by si mal odrátať na stravu 50€. Lebo asi solar v tej hmle nefunguje. Btw má súdom nariadenú sumu alebo je z vašej dohody? Ak súdom meniť si ju svojvoľne nemôze, a pri dnešných cenách by som po takomto jednaní určite žiadala zvysenie

autor
•
12. dec 2025
@anonym_cb0676

Len zo zaujímavostí akou kalkulačkou vypočítal že ak je adekvatne za celodennú starostlivosť, a stravu na cca 25 dní 150 ako vyrátal že 1/3z 25dni sú 4dni a teda by si mal odrátať na stravu 50€. Lebo asi solar v tej hmle nefunguje. Btw má súdom nariadenú sumu alebo je z vašej dohody? Ak súdom meniť si ju svojvoľne nemôze, a pri dnešných cenách by som po takomto jednaní určite žiadala zvysenie

@anonym_cb0676 má súdom určené 120 lenže to bolo keď sa mala narodila. Nie sme spolu 6,5 roka a dcéra má 7. Keď som povedala že musíme ísť na súd sám začal posielať 150 lenže júl aj august si odratal (súhlasila som lebo som neplatila školu,družinu,stravu v škole a ani krúžky) lenže s decembrom nesúhlasím lebo škola,krúžky,strava aj družina je zaplatená ako ostatné školské mesiace

anonym_cb0676
•
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_cb0676 má súdom určené 120 lenže to bolo keď sa mala narodila. Nie sme spolu 6,5 roka a dcéra má 7. Keď som povedala že musíme ísť na súd sám začal posielať 150 lenže júl aj august si odratal (súhlasila som lebo som neplatila školu,družinu,stravu v škole a ani krúžky) lenže s decembrom nesúhlasím lebo škola,krúžky,strava aj družina je zaplatená ako ostatné školské mesiace

@anonym_autor no riešte si súdom, mám tiež"radosť" s ... Ktorý naslubuje všetko keď sa snažím dohodnúť a nedodržuje nič lebo sľubom neublyzis , 120€je v dnešnej dobe žalostne malo veď to je strava na týždeň, a nehovorím o oblečení a hygiene

patka06
•
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tých 120 ti poslať musí. Aj 150 je málo
Neváhaj a podaj o zvýšenie na sumu podľa aktuálnych nákladov na dcéru a pridaj tam aj 50% mimoriadnych výdavkov

autor
•
12. dec 2025
@patka06

@anonym_autor Tých 120 ti poslať musí. Aj 150 je málo
Neváhaj a podaj o zvýšenie na sumu podľa aktuálnych nákladov na dcéru a pridaj tam aj 50% mimoriadnych výdavkov

@patka06 lenže on má priznanu minimálku. Teda neviem koľko je minimálna mzda ale viem že priznané ma nejako 800-900€

januska12323
•
12. dec 2025

Musí ti poslať koľko má určené.

patka06
•
12. dec 2025
@anonym_autor

@patka06 lenže on má priznanu minimálku. Teda neviem koľko je minimálna mzda ale viem že priznané ma nejako 800-900€

@anonym_autor Podaj návrh ako som už písala nemáš čo stratiť, súd posúdi jeho príjem. Pokojne ti môže schváliť 200 e.

anonym_74a39a
•
12. dec 2025

tak mu odkaz ok ,ale cakaj sudnu zasielku o zvysenie-prijemne vianoce aj tebe

anonym_2e7046
•
12. dec 2025

@anonym_autor daj si výživné zvýšiť. Aj ja som bola taká sprostá a zobudila som sa po 10 rokoch. Nedarujem mu nič, a na súde si ho vychutnám.

anonym_906232
•
12. dec 2025

Prečo mám dojem ako by si ho ľutovala že musí platiť alimenty? Chudačik má mimimálku. Žiadaj zvýšenie

anonym_1002b8
•
12. dec 2025

co ho setris? 150 E/mesacne plati vyzivne, a zvysok prijmu ma len pre seba, isto robi nacierno, a ty ho este lutujes

sissy27
•
12. dec 2025

@anonym_autor moja odpoved by bola ziadost na sud o zvysenie vyzivneho na 250€.

anonym_479db6
•
12. dec 2025

Co Ty riesis ci ma minimalku a ci nie? A ci dieta zrovna do skoly chodi alebo nie? Nech pekne plati. Vsetko ries cez sud. Ak mas tak strasne vela penazi na dceru ze nechces viac, odkladaj jej.

kitycat
•
12. dec 2025

@anonym_autor tou jeho matykou si za zvysne tri tyzdne vypytaj 150, ked tyzden rata za 50+ este nech pripocita pausal 100 na energie byvanie, lieky a hracky.. chuj

anonym_64e70d
•
12. dec 2025

Vy by ste len peniaze ťahali od chlapov, nemali ste sa rozviesť a mali by ste prachy. Keď ste múdre rozviesť sa, tak sa postarajte samy o seba a netahajte od chlapa co sa nechcel ani rozviesť. Veľmi ste múdre.
Takto by mohol robiť každý, ako tento autorkyn muž. Držím mu palce.

huxy
•
12. dec 2025
@anonym_64e70d

Vy by ste len peniaze ťahali od chlapov, nemali ste sa rozviesť a mali by ste prachy. Keď ste múdre rozviesť sa, tak sa postarajte samy o seba a netahajte od chlapa co sa nechcel ani rozviesť. Veľmi ste múdre.
Takto by mohol robiť každý, ako tento autorkyn muž. Držím mu palce.

@anonym_64e70d ale ona neťaha prachy pre seba, ale aj pre JEHO dieťa!!! Ja zas milujem také múdre, ze nemali ste sa rozviesť. Asi zostať s násilníkom, alkoholikom, neverníkom je tak úžasné. Nesúď, nikdy nevieš, co sa môže tebe prihodiť.

eleanor2510
•
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sud berie do uvahy aj potencionalitu prijmu, cize kolko je schopny svojimi schopnostami v danom odbore zarobit. Takychto ojebabrakov uz poznaju, nevahaj a ries

anonym_b14d6c
•
12. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no musi ti poslat teda tych 120 minimalne. A moja odpived by bola ziadost o zvysenie.