icon

Koľko bude otec platiť výživné na tri deti?

eva3838
7. sep 2026

Pekný deň chcem sa spýtať približne koľko by súd určil otcovi deti platiť vyzivne 3r,6r,8r Otec pracuje v zahraničí ma okolo 3000€ vyplatu.

anonym_484f96
7. sep 2026

Tu si pozri tabuľku, je však len orientačná
Podstatne sú tvoje náklady na jednotlivé deti
Je rozdiel ak má zdravé dieťa a dieťa s alergiou, alebo doeta ktoré má očnú vadu, či musí chodiť na rehabilitácie

anonym_46d9cf
7. sep 2026

@eva3838 Súd určí výživné podľa nákladov na deti

domkakvet
7. sep 2026

@eva3838 zalezi ci ma tu sumu aj na vyplatnej paske, od toho ake mas na deti naklady napriklad zo zdravotneho hladiska, ci chodia na kruzky a podobne.

anonym_e23deb
Včera o 04:22
@domkakvet

@eva3838 zalezi ci ma tu sumu aj na vyplatnej paske, od toho ake mas na deti naklady napriklad zo zdravotneho hladiska, ci chodia na kruzky a podobne.

@domkakvet nijak zvlášť nezáleží, čo má na výplatnej páske. Pozrú sa na celkové finančné pomery rodiny. Toto si ozaj nemýľ, veľa mužov si myslelo, že im stačí minimalka na papieri a môžu prísť na novom mercedese 😂. Dokonca muž jednej kamošky bol “nezamestnaný” keď dostal platiť na dve deti cez 600€.

natalka13
Včera o 06:12
@anonym_e23deb

@domkakvet nijak zvlášť nezáleží, čo má na výplatnej páske. Pozrú sa na celkové finančné pomery rodiny. Toto si ozaj nemýľ, veľa mužov si myslelo, že im stačí minimalka na papieri a môžu prísť na novom mercedese 😂. Dokonca muž jednej kamošky bol “nezamestnaný” keď dostal platiť na dve deti cez 600€.

@anonym_e23deb a vela muzom to aj preslo. Jazdit na mercedese a nevlastnit ho je jednoduche ako facka.

anonym_523f8d
Včera o 07:26

@eva3838 záleží, aký je šikovný ex. Ak sa bude tváriť, že robí za minimálnu, nič nevlastní, má novú rodinu...a ty pracuješ a máš všetko...tak možno 220e na jedno.

anonym_2c45d2
Včera o 10:24

Ako je v tej tabulke. Ale zalezi aj ake ma naklady. 3000 v cistom? ci hrubom? Ak si tam plati ubytovanie, cestu, tak to bude menej.