icon

Mám si nechať manželovo priezvisko po rozvode?

15. feb 2026

Pekny večer prajem dievčatá a žienky. Mame po rozvode a rozmýšľa,ci si nechat priezvisko, ktoré používam 10 rokov.mame spolu dve deti tak zvažujem kvoli nim si ho ponechať.

Strana
z2
personality
15. feb 2026

Je to úplne jedno. Ja by som si vybrala to krajšie.

anonym_16fe02
15. feb 2026

Nie. Určite by som to nerobila.

226lenka
15. feb 2026

Ja by som si nechala mužove. Kvôli deťom.

anonym_01cede
15. feb 2026

@anonym_autor ja by som si nechala muzove tiez,kvoli detom

anonym_481d85
15. feb 2026

Naša mama si nechala. Po 12 rokoch manželstva.

anonym_5d8587
15. feb 2026

Nechala by som si kvoli detom.

anonym_6dfec5
15. feb 2026

Nechala som si, kvôli deťom, a aj kvôli pohodlnosti 🙂

marianarem
15. feb 2026

@anonym_autor V mojom okoli si vacsina nechala, ci uz kvoli detom alebo aj v praci uz niektore boli zname pod tym menom, proste z praktickych dovodov.

simsalabim
15. feb 2026

Kolegyna si nechala kvoli detom. Ked sa opat vydala, ponechala si ho a k nemu priezvisko nove.

valria
15. feb 2026

@anonym_autor Ženy, správne je mužovo, lebo TO priezvisko.A áno, nechala, je to jednoduchšie, keď matka a deti majú rovnaké priezviská.

minenkaa
15. feb 2026

Ktoré ti je srdcu milšie

brrunetkaa
15. feb 2026

Nenechala by som si ex manželove. Vrátila by som sa k svojmu pôvodnému

anonym_5592bf
15. feb 2026
@brrunetkaa

Nenechala by som si ex manželove. Vrátila by som sa k svojmu pôvodnému

@brrunetkaa manželovo!

anonym_ac8997
15. feb 2026

@anonym_autor nie nenechala nechcela som nosit meno niekoho koho uz nemam rada

kitycat
15. feb 2026

Moja mama si po rozvode nechala meno ex a po vydaji mala zase ine ako ja.
Bolo mi to uplne jedno. To druhe priezvisko bolo krajsie 🤭

rachel36a
15. feb 2026

@anonym_autor tiež by som si nechala muzove kvôli detom

sense
15. feb 2026

Ja som si nechala po ex , tiež máme spolu dieta

lucylaw
15. feb 2026

Aj ja som si nechala priezvisko po ex,kvôli synovi. Ak by som sa niekedy znovu vydala,pridám si k nemu nové,ale vždy chcem mať spoločné priezvisko s mojím synom.

anonym_fab89f
15. feb 2026

Svokra si nechala obe priezviska po dvoch rozvodoch 😃 za slovobodna nepoužíva vôbec takže ma 2 priezviska po dvoch mužoch

anonym_45497a
15. feb 2026

@anonym_autor Nechala som si mužove. Máme deti a vlastne, je to pre mňa len priezvisko, nič dôležité, čo ma definuje. Viem, že niektorým na tom záleží, mne je to fuk.

barka1
15. feb 2026

Nechala som si. Aj kvoli detom, aj kvoli tomu, ze tu, kde žijem, ma už nikto pod starým priezviskom nepozná.

anonym_249442
15. feb 2026

Detim je to srdecne jedno. Zmenila som si na moje za slobodna.

anonym_b549d8
15. feb 2026

@anonym_autor ženy si radi nechávajú po rozvode mužove priezvisko aby ho mohli špiniť. A je im jedno aj samotný fakt, že to priezvisko patrilo ako prvému tomu mužovi a neunuvaju sa predsa vrátiť sa k starému priezvisku aj keď vedia, že tomu mužovi vadí, že si chcú ponechať jeho priezvisko.

rozculena
15. feb 2026
@anonym_b549d8

@anonym_autor ženy si radi nechávajú po rozvode mužove priezvisko aby ho mohli špiniť. A je im jedno aj samotný fakt, že to priezvisko patrilo ako prvému tomu mužovi a neunuvaju sa predsa vrátiť sa k starému priezvisku aj keď vedia, že tomu mužovi vadí, že si chcú ponechať jeho priezvisko.

@anonym_b549d8

sticker
anonym_b5b725
15. feb 2026
@anonym_b549d8

@anonym_b549d8 jasné, asi z teba kričí urazené ego. Ja som si po rozvode nechala priezvisko po ex, kvôli dcére. A už som to aj oľutovala. Moje za slobodna je oveľa krajšie. A verím, že raz exove priezvisko mať už nebudem.

anonym_a5ae15
16. feb 2026

Nikdy by som si nenechala priezvisko kvôli deťom, ak by som ho ja nechcela. Tým by to bolo tak ukradnuté. Moja kolegyňa z práce, bola rozvedená viac ako 20 rokov, muž vandrák, strašné veci jej vyviedol. Keď doma, pred vlastnými rodičmi povedala, že sa chce vrátiť k priezvisku za slobodna, strašný cirkus. Kvôli synovi, blablabla. Ona normálne vo veku 50 rokov sa odhodlávala 2 roky. Nakoniec to urobila a normálne jej odľahlo. A rodičia potom ani necekli. Syn absolútne neriešil.

dadis
16. feb 2026

Ja som sa vratila k dievcenskemu. Tak som to citila, pocitovala som to ako ulavu. A to som sa rozvadzala po 18 rokoch. Zmena nebola vobec narocna, ludia si zvykli rychlo. Teraz si uz ani nespomenu, ako som sa volala pred 3 rokmi.

minenkaa
16. feb 2026
@anonym_b549d8

@anonym_b549d8 a ako špiniť ,to priezvisko nepatrí tomu mužovi ,boli tisícky ľudí pred tým chlapom ,čo sa tak volali a chlap mal pred svadbou rozmýšľať a nemal súhlasiť s tým aby zena mala JEHO priezvisko
Vsak @pr85

anonym_d1129a
16. feb 2026
@anonym_a5ae15

Nikdy by som si nenechala priezvisko kvôli deťom, ak by som ho ja nechcela. Tým by to bolo tak ukradnuté. Moja kolegyňa z práce, bola rozvedená viac ako 20 rokov, muž vandrák, strašné veci jej vyviedol. Keď doma, pred vlastnými rodičmi povedala, že sa chce vrátiť k priezvisku za slobodna, strašný cirkus. Kvôli synovi, blablabla. Ona normálne vo veku 50 rokov sa odhodlávala 2 roky. Nakoniec to urobila a normálne jej odľahlo. A rodičia potom ani necekli. Syn absolútne neriešil.

@anonym_a5ae15 detom to je jedno, to ano, ale tu sa to skor mysli tak, ze kvoli vybavovackam v skole, na uradoch a tak...

anonym_d1129a
16. feb 2026
@minenkaa

@anonym_b549d8 a ako špiniť ,to priezvisko nepatrí tomu mužovi ,boli tisícky ľudí pred tým chlapom ,čo sa tak volali a chlap mal pred svadbou rozmýšľať a nemal súhlasiť s tým aby zena mala JEHO priezvisko
Vsak @pr85

@minenkaa ja neviem, AKO BY HO MALA REALNE SPINIT, neviem si to predstavit 😅🤣

Strana
z2