Manželka chce zobrať syna do Anglicka
Dobry den.Moj problem spociva vtom,ze manzelku mam polku,s ktorou som sa zoznamil v anglicku a ked otehotnela,prestahovali sme sa na Slovensko,kde sme zili skoro 5 rokov.Samozrejme cez hypoteku sme kupili spolocny byt,ja som mal dobru pracu,len ona tu nemala az tak moc priatelov.Cez leto 2013 sme sa rozhodli,ze predame byt..ja som dal vypoved k 31.1.2014. A chceli sme sa opat vratit do Uk.Manzelka odysla do Uk opred 2 mesiacmi.Vybavil som jej tam robotu vo firme,kde som mal pracovat ja,ona tam byvala u svojej mamy.Asi po 6 tyzdnoch som sa dozvedel,ze ma podvadza a potom mi zacala volat ,ze chce rozvod.Ja som z malym od toho casu sam na Sk,podal som ziadost o zverenie do starostlivosti cez pravnika.Mama ju tam uz vyrazila z domu..byva teraz u toho chuja..Za 2tyzdne chce prist na Sk a bojim sa ,ze by ho mohla zobrat tam,ked s nimi nebudem..Co mam robit?Mate niekto podobnu skusenost?jedna pravnicka hovori,ze moze q druha naopak...
Dakujem..urcite to aj tak urobim,ze ich nenecham bez dozoru.Sice neviem si predstavit ten tyzden po jej boku,lebo potej jej nevere jej uplne prepalo a uz ju absolutne nepoznam,ked sa sem tam ozve.Pred tym sme mali podla mojho nazoru bezne manzelstvo.Teraz mi hovori,ze ona to mala v plane uz asi pol roka vytiahnut ma do Uk a tam to spravit,co ma uplne zabilo.Teraz cakame na predvolanie na sud ohladom maleho a pred tym nemam moc zamer jej ho ukazovat.Aspon pravnik mi tak poradil.
To mi je jasne..lenze ona ma kopiu rodneho listu a na pasovom oddeleni by jej ho mohli pripisat na pockanie...fu no idem sa obliect a idem si to radsej hned zistit..Boze je strasne,ked clovek pred 4 tyzdnami ani netusil s kym zije.
ja by som na tvojom mieste kontaktovala kuratelu na miestnom urade prace podla miesta obvykleho pobytu dietata (a informovala ich o hroziacom nebezpecenstve, ktore vidis v tom, co zrejme chce urobit matka dietata) a poziadala sud a predbezne opatrenie (aby bolo zverene do tvojej starostlivosti)
Dakujem za radu,to vsetko som uz urobil,ale na predvolanie na sud uz cakam 2 tyzdne a ona si zmyslela,ze 2februara pride na tyzden sem.Dnes mi na pasovom oddeleni povedali,ze ustava tak dokefovala min. rok zakony,ze vlastne teraz by ho kludne mohla odviest prec.Asi mi nezostava nic ine,len vycestovat niekam na dovolenku a oznamit jej,ze nebudeme pritomny a takto to natahovat az do sudneho rozkodnutia.
@zampierkoq tiez ma napadlo, vziat maleho prec na dovolenku alebo do ineho mesta kde nebude vediet kde ste. Aj ked ho budes mat zvereneho neskor, stale bude hrozba ze ho moze uniest, ked jej daju kontakt s detmi, ziadaj len pod tvojim dohladom alebo soc. pracovnicky lebo chce ho uniest, robia to tak zeny preco by aj muz nemohol? Maleho stale uc tvoje tel. cislo, cislo policie, ako poslat sms, email akykolvek kontakt.

@zampierkoq nemoze urcite, ved na sk ma dieta miesto obvykleho pobytu. neviem ako dlho trva sud ale ked manzelka je mimo sk, tak by ti mali zverit dieta ona potom moze uz len uniest ho do UK. Bol tu taky pripad kde slovenka odysla bez suhlasu otca deti do uk, otec si dal dieta na sk zverit do svojej starostlivosti aj mu ho zverili, sk SS spolupracoval s uk SS a dieta doniesli SS na sk a prevzal si ho otec. Ked pride na sk, musis mat maleho non stop pod dozorom. na tvojom mieste by som jej uz nikdy neverila ze dieta neunesie, dovolila by som sa synovi stretavat len na sk pod dozorom. ked si to nustrazis a podari sa jej ho doniest do uk, budu to dlhe natahovacky a najme stres pre dieta.