Máte skúsenosti so striedavou starostlivosťou?
Prosím vás mate skúsenosť so striedavou starostlivosťou? Z muzom bývame od seba 5 minut pešo a budeme si deti 8 a 11 r. striedať napríklad dva dni u mna a dva dni u neho, deti si budu len školské potreby prenášať. Týždeň sme nechceli a ani starsie dieta nechcelo týždeň. Mate to niekto takto?
@lucia201020 Kto normálny to takto má. Chceß, aby tie deti skončili s autizmom ?
@lucia201020 tak to vas a deti velmi rychlo omrzi. Ved si to skuste a zistite, ze je to chobotina 😆
vsak to spravte tak ze deti dajte do jednej domacnosti a striedajte sa kazde 2 dni vy z muzom pri nich uvidite ake to je UZASNE...
Nieeeee ,to je veľmi zlý nápad
Nasjkôr si to vyskúšajte, ako to bude fungovať. V prvom kroku spravte režim, že jeden ich dá do školy a druhý v ten deň vyzdvihne a následne tento interval podľa situácie predĺžite. Platí samozrejme za predpokladu, že vzťahy sú celkovo dobré, rodič by deťom chýbal a nechcete striedať napr. po týždni. Tým, že bývate pri sebe, sa dá situácia riešiť operatívne.
@lucia201020 Kto normálny to takto má. Chceß, aby tie deti skončili s autizmom ?
@anonym_6144da autizmus z tohto naisto nedostanu, ak nevies, tak s autizmom sa clovek narodi, neziska ho dodatocne
Najskor sa spytajte deti!!!!!
Ja mam rozvedenu kolegynu a maju to po 2 tyzdnoch. Lebo ex s nimi nerobil ulohy a caste presuny su narocne hlavne pre ne.
Ja tu striedavku nepochopim. Nech sa striedaju rodicia pri detoch!!! Nech su deti v jednom byte stale.
Aspon zistite ako sa dieta citi.
Väčšia sprostosť ani nemôže byť. Nebolo by viac easy, aby deti bývali u jedného rodiča a mali neobmedzený prístup k druhému rodičovi? Aby tie deti mali bezpečné miesto - svoj domov a nebehali ako pošahaní hore dole. Deti to mentálne veľmi bude vyčerpávať a s veľkým odstupom času to s nimi narobí fakt nepekné veci, ak nebudú dosť odolní (píšem ako dieťa vyrastajúce v striedavke).
Z psychologického hľadiska striedavka je najvhodnejšia ako dvojtýždňovka. Kratší interval deti veľmi vyčerpáva, čo sa prejaví na správaní a prospechu.
Najskor sa spytajte deti!!!!!
Ja mam rozvedenu kolegynu a maju to po 2 tyzdnoch. Lebo ex s nimi nerobil ulohy a caste presuny su narocne hlavne pre ne.
Ja tu striedavku nepochopim. Nech sa striedaju rodicia pri detoch!!! Nech su deti v jednom byte stale.
Aspon zistite ako sa dieta citi.
@anonym_e37f51 presne tak. Dcera je detsky klinicky psycholog a tvrdi, ze striedava starostlivost je pre dieta velmi zle riesenie.
Väčšia sprostosť ani nemôže byť. Nebolo by viac easy, aby deti bývali u jedného rodiča a mali neobmedzený prístup k druhému rodičovi? Aby tie deti mali bezpečné miesto - svoj domov a nebehali ako pošahaní hore dole. Deti to mentálne veľmi bude vyčerpávať a s veľkým odstupom času to s nimi narobí fakt nepekné veci, ak nebudú dosť odolní (píšem ako dieťa vyrastajúce v striedavke).
@anonym_b911b5 presne to ma zaujima. Zakon nadobudol ucinnost v 2010 roku, teda uz su po 16tich rokoch jeho ucinnosti par rokov dospeli ludia, ktori to ako deti prezili. Zhodnot to, prosim ta, v skratke.
Chudence deti.
@anonym_b911b5 presne to ma zaujima. Zakon nadobudol ucinnost v 2010 roku, teda uz su po 16tich rokoch jeho ucinnosti par rokov dospeli ludia, ktori to ako deti prezili. Zhodnot to, prosim ta, v skratke.
@anonym_5c2e80 z pohľadu čisto za čo mohla striedavka - dlho som sa upínala na ľudí a miesta, ktoré môj mozog vyhodnocoval ako bezpečné (nie vždy boli). Nevedela som sa vzdať prvého bytu - trvalo mi 5 rokov sa odsťahovať do ďalšieho - vždy som stopla predaj, bez zjavných príčin. Nemalé peniaze ma stáli terapie, kde som riešila tieto problémy - síce sa to nezdá ale človeka to dokáže dosť požuť.
U mojich súrodencov, to urobilo ešte väčší bordel v hlave - jeden síce pracuje v cudzom meste, kde mu firma platí ubytovanie ale on si platí ešte aj prenájom ďalšieho v inom meste 😅🤦♀️ (chodí tam sporadicky ale potrebuje ho mať). Ďalší súrodenec je hotový kočovník, prešiel asi 5-6 miest za nie dlhú dobu, nevie sa usadiť na jedno miesto.
Zvyšné “rozvodové” problémy nemôžem pripísať už len striedavke ale aj rodičom, tak tie tu písať nejdem
@anonym_6144da z tohto autizmus určite nedostanú. Fakt hlúpy argument
@anonym_6144da autizmus vzniká úplne inak a hlavne ide o neurovývinovú poruchu počas tehotenstva.
My sice nemame striedavku, ale fungujeme tak ako nam to vyhovuje aj z pohladu diatata. Dieta je u otca kazdy druhy vikend a obcas ju vyberal cez tyzden hlavne ked mala kruzky. teraz to bude tiez ine a bude ju rano vozit a ja poobede vyberat ale primarne byva u mna cez tyzden a vikendy striedavo. zalezi od povahy deti aj od komunikacie. Vytvorila som podobne pribehy, ktore by pasovali na nasu rodinu a touto formou som sa jej snazila vysvetlit rozvod, rodicovsku lasku ... Mala 6r. teraz ma 9r. To ale neznamenalo ze sa na otca nikdy nepytala, kedy s nami bude byvat, kedy sa vrati domov. A este nieco sme pre dieta urobili, ze ked ma oslavu, oslavujeme spolu. ked chce aby sme niekam sli spolu na vylet ideme, nerozbili sme jej rodinu, len vztahovo to nefungovalo a dieta za to nemoze, rodicmi sme a budeme stale. A chapem aj ked sa tak neda fungovat pre rozne okolnosti, no u nas to zatial takto mame a funguje nam to.
@anonym_6144da autizmus vzniká z presunu detí medzi domácnosťami rodičov počas striedavky? Tak toto je koníkovský Oscar 😀

Ste normalni? Skus si ty mesiac behat po dva dni a spat takto.
No,verim,ze sa poradite so psychologom,nie s laikmi na nete.