icon

Matka zamedzuje styk dieťaťa s otcom

rodinapre
27. nov 2015

Ahojte vospolok.Predom Vás upozorním , že som otec.Prosím Vás o názor , radu a možná pomôžete nevinnému dieťaťu , ktoré za nič nemôže.
Manželstvo sme mali harmonické , bez konfliktov a nakoľko sme mali vlastné bývanie a dostatočný príjem , by som povedal , že až ideálna rodinka.
Zlom nastal , keď ani netuším z akého dôvodu si našla manželka priateľa.V jeden deň po príchode domov som našiel prázdny byt.Pobrala naše osobné spoločné
veci a odsťahovala sa aj so synom.Spravilo to bez nejakej komunikácie , vysvetlenia.
Nakoľko dostala niekde radu možná aj tu na fore , tak ešte stihla pred odsťahovaním na políciu nahlásiť , že ju týram.Ako som pochopil , bol to len zúfali krok , aby
mohla mať zámienku , aby jej bolo naše dieťa pridelené do opatery.
Teraz žije aj s naším dieťaťom u rodičov , nakoľko ja som v očiach verejnosti ako tyran,
Najhoršie je , že naše dieťa zneužíva proti mne a nedovoľuje sa mi s ním stýkať , aj napriek tom u , že som mal až nadštandardný vzťah milujúceho otca vybudovaný.
Keď sa mi zopár krát podarilo sa stretnúť s mojou malou láskou , keď bola manželka v práci , aj za pomoci jej rodiny , tak som sa dozvedel , že manželka núti sa stretávať pravidelne naše dieťa s jej novým partnerom a pripravuje ich na spoločný život.Že budú spoločne bývať , že sa presťahujú , že dieťa zmení školu...
Podal som rodičovskú dohodu jej advokátovi , že mám záujem sa stretávať čo najčastejšie a vychovávať naše spoločné dieťa , ale bola zamietnutá.Posielam od prvej chvíle na manželkin účet peniaze , aby im nič nechýbalo , ale aj napriek všetkej snahe sa nemôžem stretávať , iba keď to manželke tak par krát do mesiaca na pár hodín.Naše malé sa už aj zdôverilo pani učiteľke , ktorej verí , že maminka povedala , že tatinko je zlý a nemôže sa so mnou stretávať.A že maminka má nového
priateľa a že ten sa o nich postará a budu spoločne bývať.Ale ono nechce lebo tatinka má moc rado.To som sa dozvedel priamo od pani učiteľky pri náhodnom stretnutí.Súd nerozhodol nijak a trpí len dieťa.Je prosím nejaká legálna cesta , ako by som sa mohol pravidelne aj každý deň stretať so svojou láskou?ďakujem za každú radu resp. názor PS: zámerne píšem neutrálne , nakoľko manželka tu býva-bývala stále pripojená.

bonaqa2013
27. nov 2015

nechápem tomu čo si napísal. Súd rozhodol nijak. To sa mi nezdá. konkretizuj to. Môj exmm dostal od súdu návštevné hodiny už na syna 1,5ročného. Súd vyhovuje aj starým rodičom - ak požiadajú - aj oni majú nárok. Tvoje dieťa má isto viac rokov - chodí do MŠ, tak určite si dostal návštevné hodiny. Ako bude rásť dieťa, hodím a dní bude viac a viac. Len aby s ich využíval. Lebo na súdoch majú takú skúsenosť že ocinkovia sa bijú za deti, za návštevné hodiny a potom keď príde na lámanie chleba resp. nová partnerka, - záujem sa vytratí.

rodinapre
autor
27. nov 2015

Sme ešte v rozvodovom konaní a súd ešte nerozhodol.Dal som žiadosť na kuratelu , predvolali nás a nedostavila sa.A vraj ju nevedia prinúť , aby sa dostavila.Máme sa dohodnúť ako dospelí ľudia.Len keď niekto nechce komunikovať ani k vôli dieťaťu. Ja nechcem návštevné hodiny ja chcem plnohodnotne sa venovať najlepšie denne svojmu miláčikovi.Som si vedomý a rátam tu , že ma ako chlapa ukameňujete.Dobre objasním Vám.Mám syna na ktorého som od narodenia , resp. ešte pred narodením moc moc naviazaný a je pre mňa všetko a snažil som sa mu odovzdávať všetko , aby to mal v živote čo najľahšie.Myslím tým dovedmosti. lásku k prírode a k ľudom , šport , vedomosti , zručnosti. A teraz sme od seba odtrhnutý vďaka ani neviem čomu resp. neviem to nazvať správnym pojmom.

karolinka2010
28. nov 2015

@rodinapre asi budes prekvapeny,ale chapem ta. Mam podobny pripad v rodine. Chlap sa od zaciatku staral,nielen financne,vsetok cas travil s dietatom,a po 4rokoch sa madam zbalila aj s deckom a papaa-isla k rodicom. Podotykam,ze nezamestnana,do maleho bytu kde okrem nich byva este 8ludi !!! Decko nema ani postel,predtym byvali sami v 3izbaku. A vies co? Nikoho to nezaujima,ani socialku. Je to smutne,ale foter je len na platenie alimentov,aj ked sa na hlavu postavi,lebo matka pokial nie je preukazatelne fetak a alkac,tak na sude vyhra. Som zena a matka,a aj tak nechapem zeny,ktore z trucu pretrhaju vazby dietata a otca,ak mali spolu ozaj krasny vztah. Trpia tym najma deticky. Sudy nekonaju v tychto pripadoch spravodlivo,lebo otca ktory sa dennodenne staral,krmil,prebaloval,vstaval k dietatu,ked bolo chore tak vsetka starostlivost bola na nom,hral sa,zrazu odstavia,a urcia mu dva vikendy v mesiaci. A matka aj tie odsabotuje nejakou trapnou vyhovorkou,lebo ma znamu detsku lekarku,tak dieta na vzdy nejaku ,chorobu",a dalsi pondelok uz mu nic nie je a moze ist do skolky. Je mi to faakt luto. Drzim ti palce,snad ty dopadnes lepsie

rodinapre
autor
28. nov 2015

@karolinka2010 ďakujem za povzbudenie , ale snáď tak nedopadnem.Ak by ma odstavili dlhodobo od malého , tak by som sa celkom asi zbláznil.Už teraz neviem čo mám robiť.Na socialke , povedali , že však ak súd nerozhodol tak môžem byť so synom kedykoľvek a to isté mi povedali aj na polícii.To mám ako vždy keď chcem byť so synom a manželka mi zahatáva prístup mám volať na políciu. To budeme hrať divadlo pre všetkých susedov a najmä malí by mal traumu.Aj tak by malého zmanipulovala a spravila ma v jeho očiach.... Keď som bol raz so synom tak mi povedal , že maminka nemá peniaze lebo jej nedávam , že je mám dávať.Mesačne jej pritom posielam od začiatku na účet 100 € bez zaváhania.Ale jeho v očiach som...Ďalší príklad : maminka povedala , že sa s tebou nemôžem stretávať lebo si zlý a klameš. Ďalši príklad : maminka povedala , že si ju dal na súd a chceš , aby som prišiel o maminku. atď. Dieťa neoklame , to nie je z jeho 6 ročnej hlavičky.
Inak mám dojem tu na fóre , keď som si prečítal niektoré rubriky , že veľa Vás tu výslovne nenávidíte svojich ex a huckáte ostatné voči exom. Mám tu zmiešané pocity.

karolinka2010
28. nov 2015

@rodinapre na socialke a na sude povedia,ze ak sud neurcil inak,mas pristup k dietatu kedykolvek-to ano,mas,ale v predbezku ho sud zveril matke. A kedykolvek znamena ze po dohode s matkou- a matka sa dohodnut nechce,takze ani policia tu nepomoze,lebo ak ich,aj zavolas,nemas sa o co opriet,lebo presne casy styku s malym urcene nemas. Tym padom nic neurobia,max.sa pokusia jej dohovorit... Je to na hlavu. A s tym,ze bude stvat dieta proti tebe-nic neurobis. Zo skusenosti nasej rodiny- dieta nestvi proti matke,ale s laskou a trpezlivostou mu jemne davkuj pravdu. Ono je z toho zmatene,nevie komu ma verit,ale ak budes hrat jej spinavu hru,pre syna uz nebudes ten tatinko,ktoreho pozna a lubi,ale iny a novy otec. Davaj mu najavo len lasku,a syn sam zbada,kto je ten,co mu zobral vsetky istoty. Ozaj ti drzim palce,leebo vidim na vlastne oci,co to urobilo s dietatom a jeho tatkom v nasej familii. Dieta je smutne,stratilo take tie krasne iskricky v ockach,a muselo predcasne dospiet. Dospely zbytocne betu detom detstvo,stacilo by keby nasli medzi sebou trocha ludskosti,a dohodli si navstevy dietata.

rodinapre
autor
28. nov 2015

@karolinka2010 iskričky môj stratil , ale aj hmotnosť , úsmev , už to nie je dieťa , ale kôpka nešťastia ktorá sa nevie kam zaradiť , lebo ľúbi oboch.

amelia1234
Odpoveď bola odstránená