Moja zlá skúsenosť na súde
ahojte....akoze ja vela znesiem,vela som si prezila,ale co je vela to je moc...ako vam moze sudca na pojednavani ohladom zvysenia vyzivneho arogantne povedat,ze miesto toho aby som si hladala pracu,ze pytam od otca dietata zvysit vyzivne,ked chudacik nema dost pre seba...ze ak niesom schopna postarat sa,mam sa dietata vzdat a ist pracovat do zahranicia...akoze to kde sme??? a ze stat chrani matku s dietatom....hadze vam polena pod nohy,pre zamestnavatela ste znevyhodneny zamestnanec,a ak si pytate pre dieta o par eur viac od bio otca,tak sudca vas takto ponizi a spravi z vas chuderu....svet patri ku*vam,co sa vzdali deti,maju vsetko na haku,uzivaju si a matka co sa stara,dala by dietatu aj posledne je vnimana ako zobracka a chudera....materska mi skoncila pred rokom,hned som sla za pracou a vybavovat skolku,ale jasne ze najst v meste skolku v strede skolskeho roka je nemozne,tak som malu zapisala do skolky od septembra,vzali mi ju,dva tyzdne na to som si nasla pracu ako casnicka v jednej krcme kde som tahala 15tky od nevidim do nevidim,rano ked som odchadzala mala mi spala,priatel ju bral do skolky,a aj ju z nej vyberal,zastavili sa na chvilku ma pozriet aj to sme s malou preplakali,lebo som jej chybala,ze maminka kedy uz prides domov,srdce mi trhalo,mala mi prestavala jest,trapila sa.... a ked som prisla domov utahana,mala uz spala lebo rano zasa vstavala do skolky a takto to slo den co den,cca o 2tyzdne sa mi naskytla ponuka prace aj ked len na skrateny uvazok,cize menej penazi,ale viac casu pre malu,vzala som to,po 2mesiacoch ma odtial prepustili-pred vianocami,ono to tam tak funguje,strieda sa to ako na pase-a to som tahala aj dni ked mi bolo na skapanie,ze som bola chora,malu som si davala k nasim ked bola chora,ale nie vzdy to slo.cize mesiac som bez prace a sudca na mna dnes utocil neopisatelnym stylom,ukludnil sa,az ked som sa uplne zosypala a nevladala sa uz branit.a vysledok je taky,ze mi vyzivne nezvysil ani o cent,kdezto sudkyna predtym ked mi odklepla 50e,odklepla ich s tym,aby bol priestor na zvysovanie ak mala nastupi do skolky a na 70e kyvla vtedy aj kuratorka.milost pan-odporca dnes nepristupil ani na 10e navyse,ze to preto ako sa ja spravam....takze mile mamicky,ak sa k svojim ex spravate bezproblemovo,tak takto sa vam odvdacia...zas raz zvitazilo klamstvo,pretvarka a ja som vysla za dobrotu na zobrotu,ponizena
slovenské súdy - to je absolútne na posmech, tiež som si to vyskúšala na vlastnej koži....
Ja sa sudim o deti a sudca aj kolizna su proti mne lebo o rozvod poziadal moj manzel kedze sme sa tak dohodli .Hlavne ze on bol trestany za drogy..
@simik25 vies ze uz som znechutena z takehoto jednania a nemam sil a ani chut sudit sa dalej,darmo ja viem ze ma vacsi prijem ako dokazuje,ja neviem dokazat ze ma viac tak som nahrata....len sa spolieham na to ze sa mu to vrati inak.nakoniec,uz ked som sa zosypala uplne,som povedala ze to nema vyznam dalej sa handrkovat,sudca sa ma spytal,ze ci si teda stale trvam na zvyseni,ale len o 10e,hovorim nechame to tak,nech sa ma otec dobre,ja sa o malu postaram a ked si najdem pracu,nepotrebujem ani tych 50e...aj kuratorka co sme ju mali predtym bola proti mne,ex mi vravel ze sa pred nim o mne vyjadrovala ze niesom normalna,tak som sa jej na to pytala,ze co to ma znamenat,nezmohla sa na slovo,len ju cerven zaliala...tak isto som davala podnet ohladom toho,ze je nasilnik a viem ako sa sprava aj k jeho prvej dcere co s nim zije,samotna kuratorka ma vysmiala,ze ked to neviem dokazat,tak sa nic nestalo,ked som to aj dnes povedala na sude aky je nasilnik,tak sudca povedal co sa tym ja zaoberam,ze to si bude potom on vysvetlovat ak malej ublizi.....no potom mi uz mozu.....co je toto za jednanie??? takymto veciam by sa malo predchadzat a nie uz ked sa stane najhorsie,potom nebude toho kto je za to zodpovedny
@jahodecka to, ako sa zachoval sudca, je jedna vec - úplne nevhodné z jeho strany, také niečo by si nemal dovoliť... druhá vec ale je, že aj keby ti tých 20€ navyše odklepol, tak to nie je suma, ktorá by ti niečo vyriešila...
a ešte doplním - bola si na súdnom pojednávaní, kde sa riešilo výživné na tvoju dcéru - to bolo zas z tvojej strany odveci vyťahovať tam iné problémy, ktoré s tým nijako nesúvisia... to je proste fakt...
@sissy27 tie ine problemy som vytiahla ako obhajobu na to,ked sudca povedal aby som si dala striedavu starostlivost...striedavu starostlivost s niekym,kto sa o dieta nevie postarat a je agresivny....v takom pripade budem radsej zivorit a precakam kym si najdem pracu....a v case ked som si podavala o zvysenie,som bola zamestnana,ale len na skrateny uvazok a vydavky na skolku,byvanie,lekarov sa kopili
@prosimoradu kazdy druhy vikend ma urcene,ale chodi si pre nu ako pre psa do utulku,kedy ako sa mu zachce a ked nema iny plan s priatelkou tak si na malu spomenie a hraju sa na rodinku...na sude ked som to povedala tak to prekrutil ze to ja som ta co stale ked je jeho vikend mu napisem ze mala je chora...ano,od kedy chodi do skolky je casto chora,ale vzdy som mu ponukla nahradny termin,aby som nebola ja ta zla aj ked mi to nebolo povoli,lenze nahradne terminy odmieta,alebo sa musi najskor dohodnut s priatelkou a ked mu ona povoli,ze maju na nu naladu,tak si ju vezme....ale stale som ja ta co robi prieky....aj ked s nim chcem normalne komunikovat,odignoruje vsetko,alebo mi len vynada
Alebo by sa mu zislo po papuli aby sa zorientoval ako toto citam.. Mne zatial byvaly neprispieva lebo to este nie je sudom dane ale aspon sa stra ako ma.. Viem ze nemas na to silu ale nenechaj to tak.. Ja som nalozila aj sudcovy aj koliznej. Aby neboli skodny ,ale odtial potial 🙂 Nesudis sa o malu ale o peniaze tak im naloz nenechaj so sebou kyvat.. Malu si spravit vedel a starat sa nic ???
@jahodecka prepac, nechcela som sa ta otknut, len to o tej striedavke....je mi uplne zle z toho co sa ti stalo :( drzim palce
@prosimoradu tie otazniky neboli v zlom,nic sa ma nedotklo,len som nevedela na co reagujes🙂 no to sudca vravel,ze to mam tak riesit,miesto toho aby som pytala zvysenie....ano,je to uplne chore,ze to napadne cloveka co ma stat na strane matky a dietata a hajit to co je dobre pre dieta...s takou bezcitnosto som sa ete nestretla....a dakujem 🙂
@jahodecka ty nejake rozpravky pozeras? sudca mal pravdu. to chces 6r. sediet na materskej aby malej si nechybala??????? si cakala ze vas muz bude zivit? ked si nevies pracu zosuladit so skolkou tak si daj striedavu starostlivost. Bludy pises na ex, ked si chodila do prace a bol schopny dceru odnist priniest zo skolky vedel by sa o nu aj postarat. Sudca bol uplne normalny a ty si potrebujes otvorit oci a prebrat sa, a zacni makat
@tova najskor si precitaj cely prvy prispevok,ze kym som nemala malu kde dat,nemohla som si hladat pracu a ked sla do skolky nastupila som do prace.....a ten priatel co sa mi o nu staral kym som bola v praci a zanasal ju do skolky nieje otec maloletej,je to moj terajsi priatel.....nemienim sediet doma do 6r.pracu si hladam,no zatial nemam stastie na pracu,ktoru by som vedela zosuladit s tym,ze by som si mala kde dat dieta....priatel ma tak isto svoje zamestnanie,kde si musi zarabat na svoju vyzivovaciu povinnost a nemoze si dovolit riskovat to ze pride o pracu kvoli tomu ze bude mne doma s dietatom,ktore mu je vlastne cudzie....ty zrejme nemas deti,alebo nemas taketo problemy,ak sa ocitnes v podobnej situacii,tak potom sa budes inak vyjadrovat...nie totiz kazdy ma stastie na partnera a na dokonaleho otca pre svoje dieta
@jahodecka zijeme v chorej krajine,kde su prachy na nezmyselne referenda a slobodne matky nemaju co do huby.Viem,bola som skoro tri roky sama s dcerou. Nevzdavaj sa,nemas rodinu co by ti pomohla?
Nic v zlom, ale nemala si ziadnu taktiku, akurat si proti sebe postvala sudcu a zrejme ani kuratorka ti nebude naklonena
Na tvojom mieste by som si dala chvilu cas na vydychnutie a sla za kuratorkou, normalne by som ju poprosila o pomoc s tym, ze financne je to pre teba velmi narocne a fakt potrebujes vyssie vyzivne (ona to samozrejme velmi dobre vie) a poprosila ju o radu ako postupovat
Ak chces zvysit vyzivne, musis to riadne zdovodnit, ludia sa fakt biju aj o 10e, ale to nie je riesenie problemu
Ako ja ti verim, ze je to makacka z prace a do skolky a unava, ale to zazivaju vsetky matky - ako na tomto nemozes postavit svoju taktiku
@pribinak podla mna aj keby mam neviem aku taktiku,tak ex s tymi klamstvami co tam uvadzal,ma uplne sokoval,ze som len pozerala a sudca mu to vsetko zral....a kuratorky u nas su neschopne,aj tento navrh som si davala sama,u nas zastihnut kuratorku na urade je nemozne,kolko krat som tam bola,tolko krat tam nikto nebol,nikto mi nic neporadil....podla mna kazda sa ma riadit zakonom a ked jedna mi v aprili na pojednavani navrhla 70€,tak preco by to ina kuratorka mala vidiet inak...ja som nechcela pre seba ani cent,niesom ako poniektore,ze ex mi bude financovat moje rozmary cez malej vyzivne....hocikedy mu viem zdokladovat kazdy cent co som dala na dceru
Vidim, ze ta to dost ponizilo, ale treba ist dalej
Pozri, ak nevies zastihnut kuratorku, tak si treba mailom, alebo telefonicky dohodnut stretnutie, ak si si sama pisala navrh tak ho teeba dat niekomu fundovanemu aspon precitat a spripomienkovat ( bez urazky, zrejme si to mala napisane dost odveci)
Vies, ak ides na pojednavanie, musis pat nachystane argumenty a pocitat s tym, ze on s usmevom nebude tebe prikyvovat
Ak si tam prec skakala ako koza, tak si fakt akurat nasrala sudcu
Ja ti fakt radim, chod za kuratorkou, daj si napisatodvolanie a priprav si taktiku, to ze pracujes, dieta chodi do ms, ma problem s adaptaciou su sice dolezite veci, ale na tomto fakt nemozes postavit taktiku a ziadat vyzivne, ja som vydata a zatial je csetko ok, ale riesila som to iste
Drzim palce
ano, je pravda, ze mozes poziadat o striedavku, vtedy sa neplati vyzivne, lebo sa na starostlivosti o dieta podielaju obaja rodicia rovnakym dielom, ale neviem ci je to to, co chces docielit,
ano pri rieseni vyzivneho som sa aj ja v praxi stretla so zaujimavymi nazormi sudcov/sudkyn, preto radim vzdy mamickam byt pripravene na vsetko, lebo sudcovia zaziju v pojednavacich miestnostiach vselico a potom si na zaklade urcitych znakov "skatulkuju" rodicov, aj ked ide o podvedomu reakciu, ale vzhladom na prax sa da potom pozriet aku optiku ma na otcov/matky jednotlivy sudca/sudkyna:(
pred pojednavanim je dobre poradit sa s kuratorkou, ale ked maju vela prace v terene je to casto nerealne, ale su tu specializovane socialne poradne a centra pravnej pomoci, kde tiez poradia v pripade potreby
kazdopadne je mi jasne, ze tieto veci su velmi tazke, ale ked niektori oteckovia /a niekedy mamicky/ su tak podkuti, ze pridu na pojednavanie ako vymeneni a hovoria len to, co im "dobre informovane zdroje" poradia bez toho, ze by sa to muselo zakladat na pravde, lebo otazkou znie, ci protistrana vie dokazat, ze to pravda nie je a na tom mnohe stoji a pada, co vieme fakticky dokazat, lebo co nevieme dokazat, ako sa hovori, co nemame na papieri, to neexistuje, ...
chcelo by to protiutok, dostat sa k dokazom o tom, ze tvoj ex klame a zavadza, ale to je casto zlozite a tazke a na to sa zrejme spolieha.....
@jahodecka @pribinak ti veľmi dobre radí... ja ti zo svojej skúsenosti napíšem, že tiež som riešila takéto veci, ale cez právnika... vedel čo a ako napísať, kam čo podať, zavolať, zistiť, dopredu mi povedal ako to bude celé prebiehať, na čo sa mám pripraviť, ja som nemusela nikam chodiť, nikomu nič vysvetľovať, naťahovať sa, doprosovať sa, sudca dostal všetky papiere a podklady tak ako bolo treba, zodpovedala som len pár doplňujúcich otázok, na radu právnika som neodbáčala od témy a nerozprávala to, na čo sa nikto nepýtal... a nebolo to ani také drahé, rozhodne to bola dobrá investícia...
takže ak si s tým sama nevieš rady alebo máš pocit, že to neprebiehalo celkom ako by malo, tak ti odporúčať porozmýšľať nad právnikom...

Daj staznost na sudcu jednoznacne... A ziadaj viac ! Ked podas staznost bude to jednoduchsie dalsi sa bude bat. Sudcasa takto spravat nemoze... Nemas co stratit.