Môže otec dostať štvorročné dieťa do osobnej alebo striedavej starostlivosti?
Otec mojho syna prakticky väčšinu času doposiaľ pôsobil v zahraničí. Pred dvoma mesiacmi sa vrátil a žiada si dieťa do osobnej alebo striedavej starostlivosti. A to z dôvodu ,že je presvedčený ,že so zlá matka ktora pije droguje flaka sa po diskotekach ( ubezpečujem vás dámy ,že to nieje pravda) Som mama ktorá môže byť vzorom iným a so synom máme veľmi pekný vzťah a sme prakticky spolu dvaja odjakživa. Viem že sa budeme musieť podrobiť psychologickým testom . Čo všetko sa u rodiča z tohto hľadiska zisťuje? Nechcem hadzať hnoj na mojho ex,,,ale som presvedčená že má akúsi formu poruchy osobnosti..som o tom presvedčena odkedy som od neho odisla. Kedysi som to aj vyguglila niekde keď som si porovnavala fakty lebo som vedela ze nieco nieje v poriadku.jedna z mnohych je aj to,ze si vymysli blud a aj mna samotnu presviedca o jej pravdivosti. Myslíte že pri takomto prešetreni sa može na nieco prisť ? Dikenko bábiky
@dzjanetta dnes sme zrovna mali sud... mame nariadenu starostlivost na kazdy vikend za mojejpritomnosti,,,tak som si dala na kazdy druhy,,klasika. s cim nesuhlasil a cele pojednavanie len utocil a hovoril o mne bludy..myslim si ze mu presetrenie viac uskodi ako pomoze . Ja tak len v kutiku duse dufam , ze po vysetreni od psychologicky alebo kto to robi,,,sa zisti omnoho viac ako caka. Som z toho len vystresovana.dakujem za reakciu
Poznám jeden prípad. A zo začiatku babe povedali že každý oteca má právo na svoje dieťa.. Je im jedno či to dieťa pri ňom nechce byt alebo príde domov a plače keď sa mesiac-zase- neukáže. Má na ňu právo. Ako si vraví tipek platím si za nu tak ju budem mať 😢
A keďže sa nevedia dohodnúť pôjdu k psycho. A on sám vraví že tam nepride- bodaj by ! A on len keď hubu otvorí tak ak nie sú na úrade pristrostene tetusky z čias.... Tak budú vedieť komu dieťa zveriť 😉
@nik0leta kazdy vikend v tvojej pritomnosti asi nebude striedava starostlivost, ta funguje uplne inak. Co sa tyka sudov, takzo ti tu niekto napise ako to bude 100% u vas, nakolko to zalezi od sudcu, ktory nie je za svoje "pravne nazory" akokolvek postihnutelny. V preklade to zalezi od osobnosti, povahy a aktulanheo vyspatia ci nevyspatia sa konkretneho sudcu.
@nik0leta neviem coho sa tak bojis. Ak sa vzorne staras o syna a je uz tebe teraz zvereny sud malokedy zmeni rozhodnutie. A ak sa bude robit psychologicky posudok tak sa tam ukaze ako dieta vnima otca a teba ked ma 4 roky pravdepodobne bude kreslit aj obrazky ze ako vidi teba a ako otca a psychologicka sa s nim bude normalne rozpravat aby sa dieta necitilo v strese. Urcite mu neda robit ziadne psychotesty 😉
@nik0leta chlapčeka máte v starostlivosti Vy od narodenia? V prípade, že by otec aj podal na súd návrh na zverenie maloletého do osobnej starostlivosti je potrebné sa v konaní efektívne brániť a dokladovať súdu viacero listinných dôkazov, ktorými preukážete Vašu starostlivosť, napríklad potvrdenia o úhrade krúžkov, rôzne fotografie, videonahrávky, čestné prehlásenia od známych,..
@nik0leta tak ked sa doteraz moc nepoznali asi by bolo vhodnejsie keby su spolu castejsie ale kratsie za tvojej pritomnosti. Po 2- 3 takychto navstevach by som ich spolu poslala samych na zmrzlinu, ihrisko, potom na cely den a ked vsetko pojde dobre do mesiaca tam moze byt cely kazdy druhy vikend, od piatka do nedele, uplne v pohode 4 rocny to zvladne ...
Vsetko je ovela lahsie ked sa do toho nemontuje sud podla mna, emocie bokom, ved je to jeho otec, ked bude mat dostatocny priestor byt s malym tak nebude vymyslat so striedavkou a osobnou starostlivostou a ty budes mat aspon kazdy 2 vikend volno
@nik0leta
mas pocit ze ex trpi istou poruchou osobnosti - lebo si to vyguglila ?
obavam sa ze poruchu osobnosti musi stanovit odbornik na to urceny, nie google. i ked pozorujes u svojho ex nieco neobvykle, nemusi to hned byt porucha, mozno len iste osobnostne crty su viac akcentovane..
inak celkom by ma zaujimalo odkial ma tvoj ex tie poznatky ze pijes, drogujes a flakas sa.. myslis, ze to tiez vyguglil ? 😂