icon

Môžem pracovať na dohodu počas súdneho konania o zverení dieťaťa do mojej starostlivosti ?

kvetinka091773
25. jún 2026

Dobrý deň, neviete mi poradit prosím.. riešim akurát súdnou cestou zverenie 6 mesačného synčeka do osobnej starostlivosti. Tým že otec sa o malého nezaujíma, finančne neprispieva tak finančne to bude z rodicaku tazke potiahnuť a naskytla sa mi možnosť ísť do prace na dohodu (40hod) .. ja len či to nebude vrhať zle svetlo na súde že mám male babatko a idem pracovat. Bolo by to napríklad iba na 6 hodin, s maličkým by bola babka. Bojím sa žeby som urobila iba zle sebe.

anonym_32295d
25. jún 2026

Nie. Však proste musíš zabezpečiť dieťa. A otec neprispieva. Zle svetlo to vrhá na nebo

anonym_abd19d
25. jún 2026

Je super,ze ti ma kto pomoct a ty mozes zarabat pre Vas peniaze,aby ste sa mali dobre.Sud aspon uvidi,ze si sikovna mama a zalezi ti na zabezpeceni.

bomba36
25. jún 2026

Okrem toho zverenia súdne žiadaj aj o výživné, nech sa mladý pán spamätá.

kvetinka091773
autor
25. jún 2026
@bomba36

Okrem toho zverenia súdne žiadaj aj o výživné, nech sa mladý pán spamätá.

@bomba36 ano to žiadam všetko spolu

anonym_33e81c
26. jún 2026
@kvetinka091773

@bomba36 ano to žiadam všetko spolu

@kvetinka091773 aj príspevok pre teba, do 2r veku dieťaťa máš nárok, keď oplodnil tak nech prispeje

anonym_23b921
26. jún 2026

Ty sa snažíš zabezpečiť dieťa narozdiel od neho takže zlé svetlo to vrhá akurát tak na neho že musíš ísť počas materskej do roboty lebo on neprispieva

kvetinka091773
autor
26. jún 2026
@anonym_33e81c

@kvetinka091773 aj príspevok pre teba, do 2r veku dieťaťa máš nárok, keď oplodnil tak nech prispeje

@anonym_33e81c toho sa nedockam síce neviem ako to ani funguje ale on nepracuje. S ním tazko ma toho za ušami moc veľa.. nechcem vsetko pisat verejne..budem rada za výživné na malého, aj keď viem ako to dopadne že mi to nahradí stat ale to už je jeho problem..

anonym_33e81c
26. jún 2026
@kvetinka091773

@anonym_33e81c toho sa nedockam síce neviem ako to ani funguje ale on nepracuje. S ním tazko ma toho za ušami moc veľa.. nechcem vsetko pisat verejne..budem rada za výživné na malého, aj keď viem ako to dopadne že mi to nahradí stat ale to už je jeho problem..

@kvetinka091773 aj tak podaj návrh , aj na teba. Možno exekútor, možno väzba mu vysvetlia , a keď nič iné, tak aspoň budeš mať dôkazy, ktoré sa ti môžu veľmi zísť hocikedy v budúcnosti. Aj jej je to u vás skôr len formalita, neváhaj. Co je psáno, to je dáno...

anonym_3ac190
26. jún 2026

@kvetinka091773 je mi ľúto že musis od takeho babatka ist pracovat,ale to ti slúži ako česť...otcovi riadne výzivne a nezabudni podat návrh aj na seba (nemusite byt manželia) ja som dostala 250e na seba a vyzivne 300eur na dcerku ročnu...na seba mam narok len do dvoch rokov

anonym_c654e8
26. jún 2026

Prechádzam si niečim podobným. On sa síce hrá na otecka, platí “až” 150€ na dieťa, ale keď nás chcem zabezpečiť aj do budúcna, musela som ísť taktiež do práce. Ten môj ma však po rozvode obral o všetko a aj o posledné úspory (lebo však keď nebudeš so mnou, tak nedovolím, aby si bola ani chvíľu šťastná a musela som mu zaplatiť pomaly aj za vzduch, ktorý dýcham). A tak sa aj o moju malú takmer 7 mesačnú dcérku stará babka, kým ja pracujem (našťastie väčšinou z domu). Puká mi srdce a v dobrom závidím ženám, ktoré majú vedľa seba Mužov, ktorí sa o nich postarajú.

Pamätaj, je to však jeho obraz, ukazuje to jeho charakter. Buď pyšná na seba a s hrdosťou to povedz aj na UPSVaR. Ver mi, toto nedokáže každá žena, už len kvôli tomu pocitu na hrudi, keď musíš “odísť” od bábätka, aj keď len na 6 hodín.. Je to strašne ťažké, v noci nespíš, cez deň pracuješ a aj sa staráš o to maličké stvorenie, ktorému chceš dopriať pekné detstvo.. Držím ti palce!🍀✊🏻

anonym_c654e8
26. jún 2026

A ja som sa musela ešte podpísať pri vysporiadaní BSM v rámci mimosúdnej dohody, že si nebudem žiadať príspevok na rozvedenú manželku. Bolo to kvôli tomu, že vlastník nás rodinný majetok (nechcem bližšie špecifikovať a ani to, ako docielil to, že sme mu dali nejaký podiel na majetku), ktorý mal vysokú hodnotu a ak by som ho mala vyplatiť v plnej sume, zadlzila by som sa na X rokov. A tak som sa teda musela vzdať všetkého, aj posledných úspor, lebo bezodplatne to odmietal vrátiť… Čiže som ostala bez akejkoľvek finančnej rezervy pár mesiacov od pôrodu, pričom som všetko hradila ja. Takže aj takýto sú ľudia..

kvetinka091773
autor
26. jún 2026
@anonym_33e81c

@kvetinka091773 aj tak podaj návrh , aj na teba. Možno exekútor, možno väzba mu vysvetlia , a keď nič iné, tak aspoň budeš mať dôkazy, ktoré sa ti môžu veľmi zísť hocikedy v budúcnosti. Aj jej je to u vás skôr len formalita, neváhaj. Co je psáno, to je dáno...

@anonym_33e81c no môžem to skusit. Tak ja mám naňho dost toho sa vôbec nebojim, on si to všetko spôsobil sám. Ale napriek tomu hrá zo seba čo som to som najväčšieho frajera a pritom je nikto a nemá nič. Ani kde byvat.. proste katastofa ja netusim kde som mala rozum. Asi som si myslela že dokážem mu pomôcť a zmeniť ho a bolo to len horšie.
Tak ja len verím v spravodlivosť že súd rozhodne v moj prospech lebo sme na Slovensku a neverim už nicomu.

kvetinka091773
autor
26. jún 2026
@anonym_3ac190

@kvetinka091773 je mi ľúto že musis od takeho babatka ist pracovat,ale to ti slúži ako česť...otcovi riadne výzivne a nezabudni podat návrh aj na seba (nemusite byt manželia) ja som dostala 250e na seba a vyzivne 300eur na dcerku ročnu...na seba mam narok len do dvoch rokov

@anonym_3ac190 Ano ale asi tvoj byvali partner pracoval preto ti to uznali, či nie?

anonym_3ac190
26. jún 2026
@kvetinka091773

@anonym_3ac190 Ano ale asi tvoj byvali partner pracoval preto ti to uznali, či nie?

@kvetinka091773 nie dieta aj ty mate narok na pe iaze od otca ...ta cast samozrejme bude nizsia ked nepracuje ....nojmu napriklad vypocitali z ex prace ktory vykonaval pred 3 rokmi lebo tam zarabal viac ako teraz

kvetinka091773
autor
26. jún 2026
@anonym_3ac190

@kvetinka091773 nie dieta aj ty mate narok na pe iaze od otca ...ta cast samozrejme bude nizsia ked nepracuje ....nojmu napriklad vypocitali z ex prace ktory vykonaval pred 3 rokmi lebo tam zarabal viac ako teraz

@anonym_3ac190 Aha takto. No právnička mi vravela niečo v tom zmysle že súd nezaujíma že on nepracuje v tom prípade prihliada na to aku pracu vykonával v minulosti alebo aku by teoreticky mohol teraz a na základe toho určí výživné. Podala som 250€ čo si myslim že neni extra veľa ale už to nechám na súd ako sa s tým vysporiada..

kvetinka091773
autor
26. jún 2026
@anonym_c654e8

Prechádzam si niečim podobným. On sa síce hrá na otecka, platí “až” 150€ na dieťa, ale keď nás chcem zabezpečiť aj do budúcna, musela som ísť taktiež do práce. Ten môj ma však po rozvode obral o všetko a aj o posledné úspory (lebo však keď nebudeš so mnou, tak nedovolím, aby si bola ani chvíľu šťastná a musela som mu zaplatiť pomaly aj za vzduch, ktorý dýcham). A tak sa aj o moju malú takmer 7 mesačnú dcérku stará babka, kým ja pracujem (našťastie väčšinou z domu). Puká mi srdce a v dobrom závidím ženám, ktoré majú vedľa seba Mužov, ktorí sa o nich postarajú.

Pamätaj, je to však jeho obraz, ukazuje to jeho charakter. Buď pyšná na seba a s hrdosťou to povedz aj na UPSVaR. Ver mi, toto nedokáže každá žena, už len kvôli tomu pocitu na hrudi, keď musíš “odísť” od bábätka, aj keď len na 6 hodín.. Je to strašne ťažké, v noci nespíš, cez deň pracuješ a aj sa staráš o to maličké stvorenie, ktorému chceš dopriať pekné detstvo.. Držím ti palce!🍀✊🏻

@anonym_3ac190 Aj mne je to veľmi ľúto. Už len keď odchadzam na hodinu,dve prec že potrebujem ísť na nakup. Bývame na dedine.. a do mesta to mám 20km, tak už vtedy mi je tazko a už nám začína obdobie že je naviazaný na mna a plače keď idem niekam, je to hrozne tazke ale ja sa som povedala že urobím aj nemožné len aby som mu dala všetko čo potrebuje, len som chcela vedieť ako to je, aby som si na súde neurobila problem, bojím sa toho veľmi ako to celé dopadne..

@anonym_c654e8
Tak máš to pestré aj ty ale my sme zeny a nieje podľa mna nič čo by sme nezvládli a hlavne ak sa to týka našich deti.
Náročné ale stojí to zato a ja verim že bude potom len a len lepsie. Dakujem pekne aj ja tebe drzim palce😊😊

anonym_3ac190
26. jún 2026
@kvetinka091773

@anonym_3ac190 Aha takto. No právnička mi vravela niečo v tom zmysle že súd nezaujíma že on nepracuje v tom prípade prihliada na to aku pracu vykonával v minulosti alebo aku by teoreticky mohol teraz a na základe toho určí výživné. Podala som 250€ čo si myslim že neni extra veľa ale už to nechám na súd ako sa s tým vysporiada..

@kvetinka091773 u mna to bolo tak ze teraz predlozil prijem 800eur v stavebnictve pritom vydavky mal vyssie....sudkina dala preverit jeho fin pomeri...kedze toto mal ozaj na paske od zamestnavatela (odtatne na ruku) urcila mu z prace ktoru vykonaval 3 roky dozadu takze som bola spokojna ....joj teraz v utorok sme mali sud a strasne ...klamal zatajoval navazal sa do mna...ja som bola sama on s pravnikom....nepomohlo mu to

anonym_3ac190
26. jún 2026
@anonym_3ac190

@kvetinka091773 u mna to bolo tak ze teraz predlozil prijem 800eur v stavebnictve pritom vydavky mal vyssie....sudkina dala preverit jeho fin pomeri...kedze toto mal ozaj na paske od zamestnavatela (odtatne na ruku) urcila mu z prace ktoru vykonaval 3 roky dozadu takze som bola spokojna ....joj teraz v utorok sme mali sud a strasne ...klamal zatajoval navazal sa do mna...ja som bola sama on s pravnikom....nepomohlo mu to

Inak nebojsa sud neskuma tvoje fin.moznosti ale jeho...kolko moze zarobit to ze nechce ho neospravedlnuje ...strasne ti drzim palce

kvetinka091773
autor
26. jún 2026
@anonym_3ac190

Inak nebojsa sud neskuma tvoje fin.moznosti ale jeho...kolko moze zarobit to ze nechce ho neospravedlnuje ...strasne ti drzim palce

@anonym_3ac190 A ako dlho si čakala na pojednávanie? My ešte nemáme termín ale všetko by už malo byt len čakáme na termín no..

anonym_f0a5db
26. jún 2026
@kvetinka091773

@anonym_3ac190 A ako dlho si čakala na pojednávanie? My ešte nemáme termín ale všetko by už malo byt len čakáme na termín no..

@kvetinka091773 ináč dúfam ze máš čipernu zdravú mamu. Lebo starať sa o tak malé dieťa ktoré teraz začína liezť a všetko ostatné, veru nie je sranda pre babku.

kvetinka091773
autor
26. jún 2026
@anonym_f0a5db

@kvetinka091773 ináč dúfam ze máš čipernu zdravú mamu. Lebo starať sa o tak malé dieťa ktoré teraz začína liezť a všetko ostatné, veru nie je sranda pre babku.

@anonym_f0a5db nie vieš čo dám nezodpovednému človeku na starosť polročného syna. 🤦🏼‍♀️
Rozum mám.

anonym_3ac190
26. jún 2026
@kvetinka091773

@kvetinka091773 sva mesiace potlm to bolo odrocene na 3 tyzdn3 kvoki zisteniu jeho prijmu....neviem ako je to cez leto ale tusim leto nepracuju