icon

Môžem sa informovať na súde o stave žiadosti?

simkam2912
6. dec 2017

Prosim vas ked som podala v juli ziadost na sud mozem sa informovat na sude o stave ziadosti?

trinneo
6. dec 2017

Záleží o akú žiadosť išlo, v akom konaní a či vieš spisovú značku, ale v princípe informovať sa môžeš hocikedy.. je to tvoje právo... volať treba na informačné centrum konkrétneho súdu a vedieť spisovú značku - ak nevieš, treba povedať kto sú účastníci konania, aby to tam tá pani vedela nájsť

vetva99
6. dec 2017

A o co si ziadala, ak sa smiem spytat?

simkam2912
autor
6. dec 2017

Je to ziadost o zapretie otcovstva

simkam2912
autor
6. dec 2017

@vetva99 ziadost o zapretie otcovstva a podala som v juli a stale nebolo pojednavanie

wikiwiki
6. dec 2017

Tak prakticky informovať sa môže, za to ti nikto z nosa neodhryzne ale ak toho majú veľa (čo väčšinou majú) tak budeš musieť jedine čakať..

pribinak
6. dec 2017

ved si zavolaj na podatelnu, spisove cislo mas, tak sa informuj v akom stave to je

trinneo
6. dec 2017

@simkam2912 A o ktorý súd ide? A nevolaj na podateľňu - ak tak ťa presmerujú, ale volaj priamo na informačné centrum na stránke www.justice.gov.sk si daj vyhľadať súd a tam máš priamo tč.
A kľudne sa to mohlo stať. pretože nie všetky súdy sú rovnako promptné a takisto aj sudcovia...

simkam2912
autor
6. dec 2017

@trinneo je to okresny sud v Trencine

trinneo
6. dec 2017

@simkam2912 tak potom keď zistíš, čo je nové, zisti si aj číslo na asistentku sudcu/sudkyne, ktorá má vec na starosti a zisťuj aj priamo tam a urguj a urguj a urguj - nič iné ti nepomôže... už potom len sťažnosť, ale vtedy treba rátať, že nastveš sudcu/sudkyňu a sú s tým spojené negatíva

simkam2912
autor
6. dec 2017

Ok dakujem

silverrko
6. dec 2017

@simkam2912 aj kazdy den osobne je najlepsie chodit

trinneo
6. dec 2017

@silverrko To asi radšej nie, chce to nejaké medze, pretože potom viac ľudí na súde naštve, než by jej chceli pomôcť

silverrko
6. dec 2017

@trinneo urcite🙂 urychli to termin spis sa neda do stola min.1xtyzdenne by som chodila

vladinka
6. dec 2017

@simkam2912 napíš ziadost o urychlenie súdneho konania, nezabudni uviest spis.znacku....mne to pomohlo...ja som vo feb.podala ziadost o rozvod, cele leto som tam volala a vzdy ma odpinkali a potom mi jedna právnička poradila toto, do tyzdna som mala termin pojednavania stanoveny na september...tak skús, držím palce