icon

Možnosť rozvodu dohodou: Ako na to?

6. júl 2026

Ahojte, prosím vás dá sa rozviesť "dohodou"? Viem sa s mužom dohodnúť na rozvode aj podmienkach pri výchove syna (10) a chceme sa rozviesť rýchlo... Vaše rady a tipy potešia a ak náhodou máte "žiadosť o rozvod" (okrem tých z netu) tak by to bolo super a ďakujem 😘❤️

domkakvet
6. júl 2026

@anonym_autor ano mozete sa dohodnut o vychove vasho syna a aj podmienkach, ziadost nemam.

moonlight1210
6. júl 2026

@anonym_autor chodte k pravnikovi, nech vam spise dohodu o vsetkom, na com sa dohodnut chcete.
Spise vam ziadost o rozvod, nech ma vsetky nalezitosti, aby ju sud nevratil na doplnenie, aby sa to nenatahovalo.
A posle sa to spolu vsetko na sud.

Na zaklade dohody moze sud rozhodnut velmi rychlo. Hlavne ak vam uz len schvali predlozenu vzajomnu dohodu o detoch, vychove, stretavani, vyzivnom pre ne. To riesi pri rozvode sud predovsetkym.

monro
7. júl 2026

Dohodou sa rozviesť nedá, o rozvode rozhoduje súd po preukázaní zákonom ustanovených skutočností. Jeden z Vás musí napísať návrh, ktorého súčasťou bude aj rodičovská dohoda (úprava vzťahov k dieťaťu po rozvode). Tá sa potom stane súčasťou rozsudku. Ak by ste to chceli urýchliť...ja som to tak urobila...podala som návrh osobne do podateľne, tam mi dali číslo a hneď vtedy k tomu manžel podal do podateľne svoje vyjadrenie (vopred pripravené). Ušetril sa tým čas, kedy by ho súd vyzýval na vyjadrenie. Keďže máte dieťa, nevyhnete sa sociálke. Vstupuje do konania ako ochranca práv dieťaťa. Ale, keď je z dohody jasné, že ste dohodnutí, nebudú to komplikovať.