icon

Odchod s 6-mesačným synom: Ako zvládnuť súd?

vanessa12345
Včera o 01:48

Ahojte maminky, potrebujem poradiť alebo povzbudiť. Rozhodla som sa odísť od partnera (nie sme manželia), máme spolu 6-mesačného syna. Sťahujem sa k rodičom.
Mám obavy z pár vecí a chcela by som vedieť vaše skúsenosti:
Partner pracuje 6 dní v týždni (12-hodinovky) a k malému v noci vôbec nevstáva. Chcem, aby bol malý zverený mne a otec mal styk len v mojej prítomnosti (kvôli veku syna a jeho vyťaženosti). Je to reálne?
Bojím sa, že si vezme právnika a bude ma zastrašovať, že mi malého vezme. Stalo sa vám to niektorej? Má šancu uspieť pri tak malom dieťati, ak sa ja o malého riadne starám?
Má zmysel žiadať o neodkladné opatrenie hneď po odchode, alebo stačí klasický návrh na zverenie?
Budem vďačná za každú skúsenosť a radu, ako ste to zvládali. Ďakujem!

Strana
z2
dadis
Včera o 14:52
@vanessa12345

@januska12323 ona by chcela po svojovom a mne sa to nepáči.
Ja mu este nechcem dávať jogurty jesť ani nic co jeme my dospelý a ona uz chce aby som mu dával aj jedlo co varíme a este ine veci to su take maličkosti ale proste nepáči sa mi to.

@vanessa12345 Dieta na UM uz moze po ukoncenom 6. mesiaci jogurt, ak raz za tyzden dostane navarene od svokry, nic sa mu nestane. Neboj. Je to tazke, ale uvidis, babo vyrastie ani sa nenazdas a este ocenis dobre vztahy s byvalymi svokrovcami a otcom. Je to dolezitejsie, ako taketo malickosti. Mysli na to, co je pre tvoje dieta skutocne dolezite. Vztahy a pokojny domov. Aj ked vam s muzom vztah nevysiel, dopraj dietatku aspon co najviac toho, co by malo, ak by sme boli kompletna rodina. Drzim palce, nech to vsetko dobre zvladnete ❤️

nikaeli
Včera o 19:05

Priznám sa, že nerozumiem tomuto MK trendu - za každú cenu zhodiť autorku. V prvom rade, ona je matka a keď raz nechce, aby jej 6-mesačné dieťa jedlo jogurt, tak to má každý rešpektovať. Aj ste sa zamysleli nad tým, ako by ste sa v tejto situácii cítili vy? áno, dieťa má právo na otca, má právo na babku, ale to neznamená, že si každý z nich môže robiť čo chce a negovať matku. Vy by ste svoje polročné deti úplne v pohode nechali svokrám, že? a vôbec by vám nevadilo, že ich babka nakŕmi kde čím, čo jej napadne, lebo aj my sme tak jedli a tu sme, že? aj moja svokra nakŕmila moje polročné dieťa kuracou polievkou s rezancami, dala jej ochutnať šlahačku z kávy a zaklincovala to čučoriedkami! čo na tom, že bola plne dojčená a mala zavedenú len mrkvu a zemiak! hlavne že jej babka dopriala. A že ja som potom lietala po doktoroch a dávala ju dokopy, to je už vedľajšie. Nie je to o tom, že raz za čas u babky sa mu nič nestane. Je to o vzájomnom počúvaní a rešpektovaní sa. A neverím, že vám by nevadilo, keby svokra nerešpektovala vaše 'nie'.

dadis
Včera o 19:15
@nikaeli

Priznám sa, že nerozumiem tomuto MK trendu - za každú cenu zhodiť autorku. V prvom rade, ona je matka a keď raz nechce, aby jej 6-mesačné dieťa jedlo jogurt, tak to má každý rešpektovať. Aj ste sa zamysleli nad tým, ako by ste sa v tejto situácii cítili vy? áno, dieťa má právo na otca, má právo na babku, ale to neznamená, že si každý z nich môže robiť čo chce a negovať matku. Vy by ste svoje polročné deti úplne v pohode nechali svokrám, že? a vôbec by vám nevadilo, že ich babka nakŕmi kde čím, čo jej napadne, lebo aj my sme tak jedli a tu sme, že? aj moja svokra nakŕmila moje polročné dieťa kuracou polievkou s rezancami, dala jej ochutnať šlahačku z kávy a zaklincovala to čučoriedkami! čo na tom, že bola plne dojčená a mala zavedenú len mrkvu a zemiak! hlavne že jej babka dopriala. A že ja som potom lietala po doktoroch a dávala ju dokopy, to je už vedľajšie. Nie je to o tom, že raz za čas u babky sa mu nič nestane. Je to o vzájomnom počúvaní a rešpektovaní sa. A neverím, že vám by nevadilo, keby svokra nerešpektovala vaše 'nie'.

@nikaeli To plati iba tak v idealnom svete. Vo svete rozvedenych ma rovnake pravo a rozhodovacie moznosti aj otec. Ak to vyslovene dietatu neskodi, tak otec moze suhlasit s tym, ze dieta zje jogurt, ktory mu da babka a matka dietata s tym nic nespravi. Ak by mu davala alkohol alebo pervitin, tak by to zavazilo. Nic maminke nezostava, len si v byvalej rodine udrziavat vztahy take, aby sa mohla so svokrou dohodnut, ze babatku da hippku, ktoru mu nabali a pod. Za kazdu cenu za hadat, vyhrazat sudmi, odnatim dietata je viac kontraproduktivne, nez prinosne.

nikaeli
Včera o 19:23
@dadis

@nikaeli To plati iba tak v idealnom svete. Vo svete rozvedenych ma rovnake pravo a rozhodovacie moznosti aj otec. Ak to vyslovene dietatu neskodi, tak otec moze suhlasit s tym, ze dieta zje jogurt, ktory mu da babka a matka dietata s tym nic nespravi. Ak by mu davala alkohol alebo pervitin, tak by to zavazilo. Nic maminke nezostava, len si v byvalej rodine udrziavat vztahy take, aby sa mohla so svokrou dohodnut, ze babatku da hippku, ktoru mu nabali a pod. Za kazdu cenu za hadat, vyhrazat sudmi, odnatim dietata je viac kontraproduktivne, nez prinosne.

@dadis som rozvedená už niekoľko rokov 🙂 poznám tieto situácie veľmi dobre.

Strana
z2