Problém s vyplatením právničky
Dobry den chem sa podelit a zaroven vas poprosit o radu ako mam postupovat pri rieseni vyplatenia mojejk pravnicky.Prvy krat sme sa stretli v kaviarni a informovala som sa ohladom rozvodu..Povedala ze to vezme tak som jej dala moj sobasny list a v kratkosti povedala preco sa chcem rozviest vypitala si 170 euro ze za spisanie a kolok na sud.po mesiaci ze by ma aj zastupovala keby doslo k najhorsiemu tak som jej dala plnu poc.Ale po dalsom mesiaci sa nic nedialo tak som sa informovala ci je to uz spisane a ona ze ano a poslala to postou na sud ale kolko nezaplatila to ma nahnevalo lebo som ten navrh ani nevidela az po mojom naliehani mi to poslala emailom a ked som to precitala som sa zhrozila napisala tam same somariny a este aj meno mi doplietla tak som chcela aby mi teda urcitu cas penazi vratila a ona mi na to ze jej mam za jej snahu zaplatit dalsich 68 euro...A nechapem za co kedze nic pre mna nespravila ani odpisat moje meno nevedela.za vase odpovede dakujem
A to ste nemali spisanu zmluvu o pravnom zastupeni? Mas aspon nejaky doklad ze si jej uz tych 170 eur vyplatila?
Lebo v zmluve by malo byt napisane ako ste sa dohodli ohladne odmeny za poskytnute pravne sluzby a pod.
Kazdopadne mi takyto postup advokata pride prinajmensom nestandardny.
no mozes sa stazovat na advokatsku komoru a ked jej neveris, tak rychlo odvolaj plnu moc aby ta na sude nezastupovala
@bobulazelena
Dobry den nie nemam ziaden doklad len v emaili mam napisane ze som jej uz dala 170 a to aj potvrdila odpisanim na moj email nazvala ma nevychovanou ze su telefony a neviem zavolst a ze sa vyhybam plateniu.ja som chcela aspon nieco vratit nie celu sumu ze za ochotu nech si nieco necha....a nakoniec som zistila ze neni pravnicka ale len koncipientka
@ssuy pokial je koncipientka,tak musi byt zqpisana u nejakeho advokata u ktoreho sa v podstate zauca, rak by som zasla za tym advokatom...advokata zistis tak ze si das stranku slovenskej advokatskej komory, kde nalavo je ze vyhladavanie koncipienta tam napises jej meno a ked ti ju vyhlada,tak by tam potom po rozkliknuti jej mena, mala byt napisana advokatska kancelaria v ktorej je zamestnana
@ssuy koncipientka advokáta je v podstate akokeby jeho asistentka. keby to urobila moja asistentka že za mojím chrbtom mi robí konkurenciu , tak ju na fleku vyrazím .
Takže ja osobne by som jej otvorene pohrozila že sa porozprávam s jej zamestnávateľom a keď to nebude stačiť podám podnet na komoru advokátov.
@maminuska to nie je pravda...koncipientka nie je asistentka. Koncipient moze samostatne zastupovat ucastnika vovacsine civilnych konani a v niektorych trestnych konaniach. Je to vystudovany pravnik ktory sa pripravuje na advokatske skusky
@bobulazelena ano toto ja všetko viem , ale v postate pôsobí ako asistent. Ako koncipient musí byt v TPP. Minimálne dovtedy pokiaľ neurobí advokátske skúšky.
Ak si v TPP tak by si nemala vykonávať činnosť ktorá konkuruje tvojmu zamestnávateľovi , bez jeho súhlasu . Vie o tom advokát ? Takže ak by môj asistent-koncipient v TPP mi robil za chrbtom takéto melúchy, vyrazím ho namieste.
@maminuska jaj takto to myslis...jasne to ano...v podstate napr. zmluvu o pravnom zastupeni ( ci uz ustnu alebo pisomnu) nemoze uzavriet,teda nemoze konat v men advokatskej kancelarie, pokial nie je na to osobitne splnomocneny. Ale kazdopadne mas pravdu, treba zbehnut do advokatskej kancelarie a poriesit situaciy s advokatom
Dakujem vam vsetkym za rady...musim to vyriesit a hlavne teraz co ma pourazala v poslednom emaili..

Ahoj urcite jej nic neplatit.Pokial nespravila svoju robotu tak ako mala.. a ked ti meno doplietla tak jej povec ze kto je ta osoba na papiery lebo ty sa inak volas..