icon

Rozchod s pasívnym partnerom: Urobila som správne rozhodnutie?

Včera o 23:03

Ahojte,mám 26r. Bývalý bol rovesník.
S bývalým sme sa poznali približne dva roky ako kamaráti a potom sme spolu začali chodiť. Dali sme sa dokopy v decembri a boli sme spolu doteraz. Rozišla som sa s ním pred 4 dňami. Bola som jeho uplne prvá vo všetkom ( rande,bozk,sex...atď )
A teraz príbeh:
Bol ku mne naozaj dobrý,milý, pokojný, nikdy nebol zlý ku mne 😅 ale problém bol, že bol VEĽMI pasívny. Keď som sa pýtala, čo budeme robiť, kam pôjdeme alebo čo by chcel, veľmi často odpovedal v štýle „mne je to jedno“, „ako chceš“. Znie to možno pekne, že mu stačilo len toto ale po čase som mala pocit, že celý vzťah a spoločný čas organizujem ja 🤣 a aj tak bolo...dalsia vec.... Chýbali mi jeho nadšenia na mňa, iniciatíva, komplimenty...aj uznal že mi nikdy nepovedal kompliment....ani že som šikovná, krásna....len v posteli...proste nikdy nebolo také že by ma objal zozadu.. povedal "láska, mala si ťažký deň,urobím nám kávu a povieš mi"...
Aj v intimite sme mali zo začiatku problém. Prvých 4-5 mesiacov sme sa v podstate len bozkávali a držali za ruky. Ako na strednej. Ja som sa snažila veci posúvať, ale on bol veľmi neistý a pasívny. Nakoniec sme sa o tom otvorene porozprávali ( začala som prvá ja ) a potom sa to výrazne zlepšilo...pochopila som,lebo som bola jeho prvá a čakala som. Keď už k intimite došlo, bolo to super a rozumeli sme si. Problém však bol, že jej bolo celkovo málo. Za posledné mesiace možno tak 10-15krat 😅
Som sa doprosovala aj do postele..., necítila sa žiadaná, bola som ten chlap vo vzťahu... Sám to povedal a necítil sa ok. A ja že prečo s tým niečo neurobíš ? Neurobil...
Rozišla som sa s ním teraz cez víkend. Bolo to pre mňa veľmi ťažké, pretože som nechcela byť krutá a zároveň som nechcela dávať falošnú nádej...city sa vo mne stratili postupne a posledné dni až ziadne.
Tak som sa rozišla...
Na jednej strane cítim úľavu, pretože som už dlhšie cítila, že takto nechcem pokračovať. Na druhej strane smútok, výčitky a občas premýšľam, či som sa nerozhodla príliš rýchlo alebo či som nemala ešte viac bojovať... Alebo on. A tvrdil že nemal priestor bojovať a pritom za ten rozhovor sme viedli nespočetne veľa rozhovorov za posledného polroka... Nezlepšil to...
A počas rozchodu trepol také veci, že mi chcel kúpiť po tomto týždni zrazu kyticu... Pritom vedel že mi ešte žiadny chlap nedal nikdy kvety. Alebo trepol ( mal veci u mňa ) že nech o dva týždne mu ich donesiem...a on že sa bojí že veci vyhodím a jeho nechám na poli, ak dáme rozhovor posledný že čo ďalej...Mala som pocit ako keby ma zrazu nepoznal.. 😅 a vzťahy pozná len z filmov ( posledných 10 rokov trávi len za PC a v práci..aktivity mal len so mnou vôbec, ak som riešila ja) ...nikdy mi nič nepovedal,všetko dusil v sebe. A jeho výhovorka iba že sa nechcel hádať, že je nekonfliktný.. a že sa mi bal niečo povedať ( mal to z domova. Nikto ho nepočúval. A ťahal to do nášho vzťahu a tvrdil že sa cíti nevypocuty odo mňa..pritom som vnímala jeho strachy,túžby a všetko. Len mám pocit že tie moje prehliadal.
Celkovo žiadna iniciatíva,zas iba pasivita... Ani bojovať nechcel a že možno som dobre urobila a na druhej strane tie veci povedal že som urobila chybu... A že sa chcel začať snažiť.. ( zrazu....)
A ja rozmýšľam či som dobre urobila... A celé moje okolie tvrdi že áno. Nevideli ma dlho šťastnú.
Proste dával mi materiálne veci, bol milý ku mne ale žiadne prekvapenia, komplimenty, podobne. Mala som pocit že som vo vzťahu ktorý trvá 20 rokov alebo sme len kamaráti..
A trepol počas rozhodu že" myslím že si urobila chybu...nečakal som že sa ešte rozideme" .. wtf..
A ďalšia vec. Bol obézny. Nič s tým nerobil. Pre svoje zdravie, motivovala som ho, chodila som cvičiť. Aktivity nechcel žiadne.
Celkovo som ho viedla za ruku ako keby.... Mala som pocit že občas som jeho matka. Alebo častejšie ako by som chcela...
A pred vzťahom roky nosil mame kufor do jeho rodného mesta každý víkend ...plny špinavého prádla ..aby mu oprala...to som rýchlo stopla. 😂
Prala som mu ja ale mne to nevadilo. Len na všetko som bola sama..
Urobila som teda dobre?
Ďakujem za názory, postrehy a prosím bez urážok. Toto bola moja prvá situácia. ( Mám 2 vážne vzťahy už za sebou , ktoré skončili z iného dôvodu )
A plus všetci tvrdili o nás z jeho strany rodiny týmto štýlom: "wow ty máš frajerku " " my sme už neverili že si niekoho nájdeš " " mysleli sme si že už ostaneš sám"...

Strana
z2
catherin4
Dnes o 00:32

Ak si sa v tom vztahu necitila stastna a milovana tak si urobila dobre. Ty si este mlada, mozes stretnut niekoho lepsieho.

moonlight1210
Dnes o 04:11

Urobila si dobre.

On potrebuje zenu, co hlada “syna”. Ktora ma potrebu byt tou “maminou” vo vztahu. Ze si kupuje lasku starostlivostou. Lebo tak ju vychovali.
A on zas potrebuje niekoho, kto ho vedie ako dieta. Dava mu jasne instrukcie a nenuti ho na nic mysliet. Nic vymyslat, organizovat, riesit.
Taki dvaja budu najskor spokojni.
A je mozne, ze ju casom podvedie, ked pride o 10-15 rokov do druhej puberty a bude mat taku tu “synovsku pubertalnu fazu”, ked sa akoze trha od maminy a ma konecne frajerku.

Tie reci “chcel som ti dalsi tyzden kupit kvety” su hlupost.
Ano, tento plan mal najskor uz nejaky cas v hlave. Stale si hovoril, ze ti uz konecne kupi tie kvety, ale stale to odkladal, lebo pohodlnost. Len teraz zrazu pocitil, ako mu ta pohodlnost dala facku. Lebo to nakoniec nestihol a uz je to jedno. Uz je to zbytocne. Prepasol sancu.

Tak chcel aspon ukazat, ze on nebol uplne nevsimavy a pasivny a ma “mal v plane” iniciativu (niekedy v neznamej nejasnej vzdialenej buducnosti).

A trochu to bolo aj citove vydieranie. Ze on na teba “aspon (v duchu ) myslel”, aj ked navonok nic nekonal. Ale ze z nevsimavosti ho obvinujes “nespravodlivo”.
Ty vsak dobre vies, aku hodnotu ma nieco, co ti neukaze, len “to planoval ukazat” (a odkladal). Pre teba ma takyto plan hodnotu rovnu nule, ked ho nikdy neuskutocnil.
(To je to iste, ako “planoval som ju uz konecne poziadat o ruku, len som (XY rokov) cakal na ten spravny moment”.)
Proste, v tej chvili su to uz bezcenne prazdne slova. Ktore uz zneju ako usmievava ironia. Tak sa nimi ani nezaoberaj a netrap.

anonym_f2cc6c
Dnes o 04:18

Dovod
@anonym_autor sama si si odpovedala, držala som ho za ruku ako keby ..

A v tomto prípade poviem jedno, každá minca ma 2 strany..
Vsetko si organizovala len ty, inicialovala si milovanie, hento , tamto .. dala si jemu priestor ? ..z toho čo si napísala mám pocit, že si mu aj veľa vyčitala, a proste možno aj to bol dovod preco sa ťa bál ..

Na druhej strane, ano spravila si dobre .. načo byť vo vzťahu ak sa necitiš naplnená.. hladaj si muža, ktorí bude taký,aká si ty, alebo ešte dominantnejši ...

cyberk
Dnes o 04:38

Takychto pasivnych dobrakov najdes na kazdom rohu, dobre si spravila. Mne by takyto psik tiez vadil.

anonym_25392d
Dnes o 05:15

@anonym_autor Takto ti poviem, co vidim okolo. O chvilu si ho najde nejaka ktorej rodina bude hovorit "wow ty máš frajera " " my sme už neverili že si niekoho nájdeš " " mysleli sme si že už ostaneš sama"... a ona si ho obstara, operie ozehli nakrmi, bude rada ze ju nebije, nepyta sex kazdy den, ze ma stabilnu pracu a prijem a nie je kkt. Urobi si s nim 2 deti, psa, k tomu hypo na domcek niekde v satelite, a bud spolu stastni. Bude vymyslat program a on sa podvoli, nebude nic riesit, nebude jej neverny, nebude protivny, bude vedla nej existovat a ona bude mat vsetko po com tuzila.

A ty hladaj dalej lebo k tebe sa nehodil.

hederamonstera
Dnes o 05:42

Porad ma to vytocilo, ze je niekto takyto spomaleny :D ale tak nech si najde sebe rovnu, ty si najdi aktivnejsieho. Nie, neurobila si vobec chybu. Ver svojej intuicii.

anonym_48f5e6
Dnes o 06:16

Ten kufor spinaveho pradla mame to zabil. Urobila si dobre. Nesadli ste si vo viac veciach. Este budes mat dost vztahov a on nech rozmysla, kde urobil chybu. Mala si mu na rozlucku napisat postup prania a ukazat, kde sa plni a ako zapina pracka.

ivicatolic
Dnes o 06:21

@anonym_autor urobila si správne 👍👉🖐️

anonym_0e4d6f
Dnes o 06:56

Podobneho som raz mala aj ja. Bol velmi empaticky, mily, podporujuci, nikdy sme sa nehadali. Ale zaroven bol naivny, pasivny, bez akejkolvek cielavedomosti a mala som pocit, ze cele to taham ja. On mi daval pocitit, ze ma lubi, ze ho pritahujem, ze je so mnou stastny. Ale to pee mna nie je dost, ja potrebujem muza, ktoreho si vazim a tam to postupne opadavalo, ked som videla, ze potrebuje niekoho, co ho bude vodit za rucicku. Rozisli sme sa v dobrom a verim, ze je teraz stastny s nejakou, ktorej takyto pasivny typ cloveka neprekaza. Mna to ubijalo.

123profil321
Dnes o 06:57

@anonym_autor urobila si dobre, nehodili ste sa k sebe. On práve potrebuje ženu, ktorá ho bude vodiť za ruku, ktorá bude iniciátor všetkého. Taký pravý podpalučník, ktorému to vôbec nebude prekážať a ešte bude za to vďačný...

anonym_0662ed
Dnes o 07:36

@anonym_autor tiež som mala takého pasívneho, tiež mi to liezlo na nervy, ale bola som hlúpa a naivná. Tak som to s ním ťahala, vymýšľala, dávala energiu a po dlhom čase mi došlo, že keby chcel, tak to jednoducho urobí. Takýto ľudia sú pasívny, lebo nechcú mať tvoj program, nechce sa im prispôsobovať tvojim požiadavkám, nárokom. Na začiatku vzťahu to zaobalia na " ja neviem" ale neskôr sa ukáže, že oni vlastne sa nechcú prispôsobovať, nechcú vkladať energiu do vzťahu, nechcú robiť s tebou aktivity, chcú to svoje a aby nevyzerali blbo na začiatku, tak sa len okunaju a vravia " ja neviem". Tiež si myslím, že mu na tebe až tak nezáležalo, len jeho ego je teraz poničené. Dobre si spravila, taký človek by ťa vyčerpaval, unavoval a v konečnom dôsledku by aj tak robil to čo chce on a vydobil so to svojou pasivitu.

anonym_af14c2
Dnes o 08:04

@anonym_autor neschopak co potrebuje mamičku..dobre si urobila, 😊

sevrin
Dnes o 08:10

@anonym_autor urobila si dobre. Myslím, že každá žena by skôr či neskôr stratila trpezlivosť s takým lekvárom. Muži to vnímajú trochu inak a neuvedomujú si, že škodia sami sebe.

sense
Dnes o 08:11

Urobila si dobre , keďže okrem toho že ti dával materiálno, tak si nepovedala na neho jedno pekné slovo. A on potrebuje partnerku, ktorou ty nie si, nevraviac o Tom ,že si nesie "traumy" z detstva

anonym_754bd0
Dnes o 08:22

@anonym_autor a ja uz roky hladam chlapa ktory chce sex minimalne a nie a nie najst. Ja pritahujem len tych samcov co to chcu stale ako zvierata. Strasne

123profil321
Dnes o 08:41
@anonym_754bd0

@anonym_autor a ja uz roky hladam chlapa ktory chce sex minimalne a nie a nie najst. Ja pritahujem len tych samcov co to chcu stale ako zvierata. Strasne

@anonym_754bd0 tak ti môže autorka poslať kontakt 🤔 ešte je otázne, koľko máš rokov 😃

anonym_d25572
Dnes o 10:51

nechápem, keď to bol tvoj tretí vzťah, si si vybrala takéhoto partnera - nevyzerá dobre, je pasívny, neskúsený

anonym_754bd0
Dnes o 11:20
@123profil321

@anonym_754bd0 tak ti môže autorka poslať kontakt 🤔 ešte je otázne, koľko máš rokov 😃

@123profil321 som v jeho veku. Bola by som rada za kontakt. Bez srandy

2691
Dnes o 19:38

@anonym_autor možno ti je ľúto a smutno za človekom, kefyti nikdy nerobil zle.
Ale, keď chceš byyvo fungujúcom vzťahu, musis mať s partnerom aspoň 2-3 spoločné záujmy .Bez toho žiaden vzťah nenapreduje.
On bol možno dobrák, ale do budúcna si ho viem predstaviť, ako na gauči čumí do televízora a popíja svoje pivko...

2691
Dnes o 19:41
@anonym_754bd0

@123profil321 som v jeho veku. Bola by som rada za kontakt. Bez srandy

@anonym_754bd0 vidíš, posuň ho ďalej, možno si budú vyhovovať 😁

autor
Dnes o 20:35
@catherin4

Ak si sa v tom vztahu necitila stastna a milovana tak si urobila dobre. Ty si este mlada, mozes stretnut niekoho lepsieho.

@catherin4 ďakujem! ❤️

autor
Dnes o 20:37
@moonlight1210

Urobila si dobre.

On potrebuje zenu, co hlada “syna”. Ktora ma potrebu byt tou “maminou” vo vztahu. Ze si kupuje lasku starostlivostou. Lebo tak ju vychovali.
A on zas potrebuje niekoho, kto ho vedie ako dieta. Dava mu jasne instrukcie a nenuti ho na nic mysliet. Nic vymyslat, organizovat, riesit.
Taki dvaja budu najskor spokojni.
A je mozne, ze ju casom podvedie, ked pride o 10-15 rokov do druhej puberty a bude mat taku tu “synovsku pubertalnu fazu”, ked sa akoze trha od maminy a ma konecne frajerku.

Tie reci “chcel som ti dalsi tyzden kupit kvety” su hlupost.
Ano, tento plan mal najskor uz nejaky cas v hlave. Stale si hovoril, ze ti uz konecne kupi tie kvety, ale stale to odkladal, lebo pohodlnost. Len teraz zrazu pocitil, ako mu ta pohodlnost dala facku. Lebo to nakoniec nestihol a uz je to jedno. Uz je to zbytocne. Prepasol sancu.

Tak chcel aspon ukazat, ze on nebol uplne nevsimavy a pasivny a ma “mal v plane” iniciativu (niekedy v neznamej nejasnej vzdialenej buducnosti).

A trochu to bolo aj citove vydieranie. Ze on na teba “aspon (v duchu ) myslel”, aj ked navonok nic nekonal. Ale ze z nevsimavosti ho obvinujes “nespravodlivo”.
Ty vsak dobre vies, aku hodnotu ma nieco, co ti neukaze, len “to planoval ukazat” (a odkladal). Pre teba ma takyto plan hodnotu rovnu nule, ked ho nikdy neuskutocnil.
(To je to iste, ako “planoval som ju uz konecne poziadat o ruku, len som (XY rokov) cakal na ten spravny moment”.)
Proste, v tej chvili su to uz bezcenne prazdne slova. Ktore uz zneju ako usmievava ironia. Tak sa nimi ani nezaoberaj a netrap.

@moonlight1210 máš vlastne pravdu. Proste snažil sa to takto zachrániť. Ale hej, proste mal veľa priestoru. Naozaj dosť. Ešte mi kamošky hovorili pred pár mesiacmi,kašli na to ale ja som mu dávala šance

autor
Dnes o 20:40
@anonym_f2cc6c

Dovod
@anonym_autor sama si si odpovedala, držala som ho za ruku ako keby ..

A v tomto prípade poviem jedno, každá minca ma 2 strany..
Vsetko si organizovala len ty, inicialovala si milovanie, hento , tamto .. dala si jemu priestor ? ..z toho čo si napísala mám pocit, že si mu aj veľa vyčitala, a proste možno aj to bol dovod preco sa ťa bál ..

Na druhej strane, ano spravila si dobre .. načo byť vo vzťahu ak sa necitiš naplnená.. hladaj si muža, ktorí bude taký,aká si ty, alebo ešte dominantnejši ...

@anonym_f2cc6c
Áno samozrejme dala. Mali sme veľakrát také že nudné víkendy, potom víkendy oddychové a potom tie čo som riešila ja.
A výhovorka bola že veď on organizoval reštauráciu a nikdy som nechcela . A pritom 60% čo navrhol, sme išli, zvyšných 30% som dala že dajme asi inú reštiku ( keď navrhol pizzu, chcela som radšej burger ) a on že super jasne. Však veď jemu je to jedno... Čiže 90% som išla a 10% som chcela radšej doma navariť ( on ani nevaril, on si iba objednával alebo nejedol, alebo pagáče z obchodu. )
Takže priestor na to samozrejme mal. A ešte keď som mu to hovorila ( nie vyčítala ) tak povedal že veď nech mu to jasne prikazem. A ja že veď som ťa minule párkrát poprosila že vymyslí alebo premysli si čo by si chcel a kľudne to zorganizujem ale že povedz aspoň trochu , že aký typ aktivity...ani toto nebol schopný 😅

autor
Dnes o 20:41
@cyberk

Takychto pasivnych dobrakov najdes na kazdom rohu, dobre si spravila. Mne by takyto psik tiez vadil.

@cyberk pravda. Ďakujem! Takže nie som sama..len som sa cítila zle. Že veď bol dobrý, zlatý, doprial mi predsa. Ale.... Zas...

autor
Dnes o 20:43
@anonym_25392d

@anonym_autor Takto ti poviem, co vidim okolo. O chvilu si ho najde nejaka ktorej rodina bude hovorit "wow ty máš frajera " " my sme už neverili že si niekoho nájdeš " " mysleli sme si že už ostaneš sama"... a ona si ho obstara, operie ozehli nakrmi, bude rada ze ju nebije, nepyta sex kazdy den, ze ma stabilnu pracu a prijem a nie je kkt. Urobi si s nim 2 deti, psa, k tomu hypo na domcek niekde v satelite, a bud spolu stastni. Bude vymyslat program a on sa podvoli, nebude nic riesit, nebude jej neverny, nebude protivny, bude vedla nej existovat a ona bude mat vsetko po com tuzila.

A ty hladaj dalej lebo k tebe sa nehodil.

@anonym_25392d na toto som sa nikdy nepozrela...z tejto stránky. Máš naozaj pravdu!
A ja som takto nechcela dopadnúť 😅
Aj veľa veci frflal. Napríklad všade som šoférovala ja ( nemal auto, ja áno, tak je to pohode ) ale keď sme ho RAZ umývali ( za tých 8 mesiacov mi raz pomohol ) ,tak hovoril že ho bolia ruky z umývania. Pritom to robil pár minút a ja iné :D

autor
Dnes o 20:43
@hederamonstera

Porad ma to vytocilo, ze je niekto takyto spomaleny :D ale tak nech si najde sebe rovnu, ty si najdi aktivnejsieho. Nie, neurobila si vobec chybu. Ver svojej intuicii.

@hederamonstera ďakujem 🥹

autor
Dnes o 20:44
@anonym_48f5e6

Ten kufor spinaveho pradla mame to zabil. Urobila si dobre. Nesadli ste si vo viac veciach. Este budes mat dost vztahov a on nech rozmysla, kde urobil chybu. Mala si mu na rozlucku napisat postup prania a ukazat, kde sa plni a ako zapina pracka.

@anonym_48f5e6 hej ... 😅 A toto robil 3-4 roky....pred vzťahom. Každý víkend skoro... 🤣

autor
Dnes o 20:45
@anonym_0e4d6f

Podobneho som raz mala aj ja. Bol velmi empaticky, mily, podporujuci, nikdy sme sa nehadali. Ale zaroven bol naivny, pasivny, bez akejkolvek cielavedomosti a mala som pocit, ze cele to taham ja. On mi daval pocitit, ze ma lubi, ze ho pritahujem, ze je so mnou stastny. Ale to pee mna nie je dost, ja potrebujem muza, ktoreho si vazim a tam to postupne opadavalo, ked som videla, ze potrebuje niekoho, co ho bude vodit za rucicku. Rozisli sme sa v dobrom a verim, ze je teraz stastny s nejakou, ktorej takyto pasivny typ cloveka neprekaza. Mna to ubijalo.

@anonym_0e4d6f no vidíš. Aspoň ti aj dával najavo že ho pritahujes. Tento môj ani ty. Len už keď sme boli v posteli, tak vtedy bol hotový a chválil ma tam...v tejto stránke to bolo super naozaj. Až som bola moc spokojná. Aj keď boli tam iné veci ale mne to nechýbalo.

autor
Dnes o 20:46
@anonym_0662ed

@anonym_autor tiež som mala takého pasívneho, tiež mi to liezlo na nervy, ale bola som hlúpa a naivná. Tak som to s ním ťahala, vymýšľala, dávala energiu a po dlhom čase mi došlo, že keby chcel, tak to jednoducho urobí. Takýto ľudia sú pasívny, lebo nechcú mať tvoj program, nechce sa im prispôsobovať tvojim požiadavkám, nárokom. Na začiatku vzťahu to zaobalia na " ja neviem" ale neskôr sa ukáže, že oni vlastne sa nechcú prispôsobovať, nechcú vkladať energiu do vzťahu, nechcú robiť s tebou aktivity, chcú to svoje a aby nevyzerali blbo na začiatku, tak sa len okunaju a vravia " ja neviem". Tiež si myslím, že mu na tebe až tak nezáležalo, len jeho ego je teraz poničené. Dobre si spravila, taký človek by ťa vyčerpaval, unavoval a v konečnom dôsledku by aj tak robil to čo chce on a vydobil so to svojou pasivitu.

@anonym_0662ed akože. Záležalo mu na mne. Ale máš pravdu...zničené ego a vlastne by ma to ťahalo dole. A že v dôsledku on chcel len nič nerobiť. To si dobre napísala! Že si to vydoboval pasivitou

autor
Dnes o 20:47
@sevrin

@anonym_autor urobila si dobre. Myslím, že každá žena by skôr či neskôr stratila trpezlivosť s takým lekvárom. Muži to vnímajú trochu inak a neuvedomujú si, že škodia sami sebe.

@sevrin áno. Len som toto potrebovala počuť 😄 lebo mi to bolo celé ľúto a mohlo to dopadnúť inak. Ale keby keby keby. Musím si to prestať vyčítať

Strana
z2