Rozvádzame sa a môj zatiaľ manžel odmieta pustiť do domu kolízneho opatrovníka
Ahojte, rozvadzame sa s manzelom a moj buduci ex odmieta spolupracovat s koliznym. Ked som sa ho pytala, na co to robi, preco si komplikuje zivot, tak mi iba povedal, ze nic mi do toho...
U nas uz boli a boli velmi mile. Vypytovali sa, pozreli byt, izby a odisli. Syna by som samozrejme chcela do starostlivosti ja. Moze sud vzlhadom na tuto nespolupracu z jeho strany rozhodnut v moj prospech?
M. samozrejme na zaciayku vyhlasil, ze za dieta bude bojovat a neda mi ho. Avsak chvala Bohu nevidim, ze by tak silno bojoval. Uvidime na sude, avsak uz teraz mam krce v bruchu.
Nemá povinnosť ich vpustiť do bytu, ale samozrejme, že mu to priťaží, keďže neboli prešetrene podmienky pre dieťa a ani neabsolvoval rozhovor s koliznou
Je to jeho rozhodnutie a on to bude vysvetľovať na súde
Buď rada, že sa takto správa. Je to v tvoj prospech. Súd dosť dá na odporúčanie kolízneho opatrovníka.
Ty asi opisuješ môjho ex pred mnohými rokmi.
Kolíznu poslal do p***, dieťa chcel do svojej starostlivosti, mňa na súde vykreslil ako pobehlicu.
Všetko nakoniec bolo v môj prospech.
@anonym_a38e85 ach, Boze.. Naco je toto dobre? 😏A na sude sa do teba pustil? Nehadal sa tam s koliznou?
Buď rada, že sa takto správa. Je to v tvoj prospech. Súd dosť dá na odporúčanie kolízneho opatrovníka.
@pribinak
@anonym_bafd0d
Takze jento dobra sprava pre mna. Zas nechem, aby nemal ziadny styk so syncekom, predsa je to jeho otec. Avsak, do nahradnej by som nesla. 90% rodicovstva robim ja, teda robila som... A 10% on. Futbal, pivo, a typicky nevladzem po robote.....
@pribinak
@anonym_bafd0d
Takze jento dobra sprava pre mna. Zas nechem, aby nemal ziadny styk so syncekom, predsa je to jeho otec. Avsak, do nahradnej by som nesla. 90% rodicovstva robim ja, teda robila som... A 10% on. Futbal, pivo, a typicky nevladzem po robote.....
@anonym_autor tak aby mu totálne obmedzili styk a urobili tak závažný krok v obmedzení jeho rodičovských práv tak to by musel urobiť nejaký veľký pruser
Takto to bude výrazne v jeho neprospech ale styk s dieťaťom určite bude mat
@anonym_autor Už len toto tu chýbalo, ďalšia žena čo chce ničiť život svojmu "budúcemu bývalému". Keby si aj vyhrala dieťa do starostlivosti, tak to neznamená, že si lepšia než on alebo čo a keď si tvoj "budúci bývalý" nájde novú ženu a založí si novú rodinu, buď taká láskavá a nerob mu zo života peklo.. Ex manzelky radi búrajú mužom nové vzťahy. Snáď ma on ale dostatok rozumu a nedal by sa.
@anonym_autor Už len toto tu chýbalo, ďalšia žena čo chce ničiť život svojmu "budúcemu bývalému". Keby si aj vyhrala dieťa do starostlivosti, tak to neznamená, že si lepšia než on alebo čo a keď si tvoj "budúci bývalý" nájde novú ženu a založí si novú rodinu, buď taká láskavá a nerob mu zo života peklo.. Ex manzelky radi búrajú mužom nové vzťahy. Snáď ma on ale dostatok rozumu a nedal by sa.
@anonym_e8f827 zas nejaký chudák rozvedený sa tu odbavuje
@anonym_e8f827 tieto vyhlasenia sa mi vzdy pacia, on nekomunikuje s koliznou, pocas manzelstva sa zena musela doprosovat aby ocko zobral dieta von na chvilku, a teraz mu nici zivot. Chudacik.
@anonym_e8f827 zas nejaký chudák rozvedený sa tu odbavuje
@anonym_ded58a toto ma presne napadlo...keby nie je jej muž chuj normálne ju pustí a na súse sa dohodnú. Zas niekto kto si myslí ze ego má vyšie ako Everest.
Kamoška sa rozviedla a aj keď ona bola tá lepšia malý ostal u otca , a teraz s ňou nechce volať komunikovať ani nič
Otec malého pije a huli takže moc by som sa na sudy a tieto veci nespoliehala
@anonym_autor Nestresuj, dieta byva prisudene k matke na vyse 90%. Otcovi, iba ak je alkoholicka, feracka, atd. Vobec nemusis bojovat.
Este budes rada, ak si otec zoberie dieta na vikend, nie je to jeho povinnost. Nakoniec zistis, ze dieta stravilo realne 4 dni s otcom z 30. Vyzovne nie je terno.
Popripade si zalozi novu rodinu a tym padom strati otca. Nebude sa slakat ako chce syn, ale ako to bude novej rodine vyhovovat.
Mozno ked trosku vyrastie, ppziada o striedavu starostlivost.
Bojujes na nespravnom mieste, skor ries BSM a nove byvanie.
Tak v dnesnej dobe nespolupracovat si iba pritazi, nakolko taky clovek pre urady nevyzera dobre. Ale jeho problem.
@anonym_e8f827 ty tu teraz o com tocis? 😀Citas s porozumenim?
Kamoška sa rozviedla a aj keď ona bola tá lepšia malý ostal u otca , a teraz s ňou nechce volať komunikovať ani nič
Otec malého pije a huli takže moc by som sa na sudy a tieto veci nespoliehala
@anonym_3c87b9 ako je toto mozne? :(
@anonym_autor
Vo veľkej miere záleží od sudcu a od toho či kolízny vôbec spomenie spoluprácu a prehliadku domácnosti.
Skúsenosť:
Matkin exmanžel odišiel zo spoločnej domácnosti pár týždňov po narodení ich spoločnej dcéry s tým, že po odchode o ňu neprejavil záujem.
Akonáhle matka podala žiadosť o výživné a určenie starostlivosti (až o 2 či 3 roky neskôr), začal sa hrať na „ocka roka“ a snažil sa vyrokovať aspoň striedavú starostlivosť.
Počas kolízie u nás doma kolízna pracovníčka najskôr nechtiac prezradila, že u exmanžela nebola, pretože ho nikdy nezastihla doma. Na súde však tvrdila, že exmanžel spolupracuje a nevidí dôvod prečo by nemohol mať striedavú starostlivosť nakoľko má vhodné podmienky.
Matka to okamžite uviedla na správnu mieru a upozornila, že tvrdenia kolíznej pracovníčky nie sú pravdivé keďže exmanžel v tom čase žil v nájme, konkrétne v zdieľanom byte s ďalšími dvoma dospelými mužmi a psom.
Týmto chcem povedať, že treba byť v strehu a aktívne si strážiť, aby boli na súde prezentované pravdivé a overené informácie.
Súd totiž môže túto skutočnosť o nespolupráci prehliadnuť, ak na ňu nikto výslovne neupozorní alebo nie je riadne zdokumentovaná. Nemal by ju však ignorovať.

Ty asi opisuješ môjho ex pred mnohými rokmi.
Kolíznu poslal do p***, dieťa chcel do svojej starostlivosti, mňa na súde vykreslil ako pobehlicu.
Všetko nakoniec bolo v môj prospech.