Rozvod a dieťa v pestúnskej starostlivosti: čo očakávať?
Máte niekto prosím skúsenosť alebo informáciu o tom, ako prebieha rozvod, ak majú manželia dieťa spolu zverené do pestúnskej starostlivosti? Dieťa je v tínedžerskom veku. Bude sociálka skúmať, s kým chce dieťa byť? Chceme dať do návrhu jedného rodiča, ktorému bude zverené s tým, že druhý rodič bude mať neobmedzený kontakt. Rozvod neprebieha v zlej atmosfére, dúfam, že dospejeme k normálnej dohode, ale dieťa neznáša ani pravidelné kontroly zo sociálky a v prípade rozvodu to bude zrejme znášať ešte menej, tak preto sa pýtam. Prípadne, ak uzatvoríme a obaja podpíšeme dohodu o rozvode aj s úpravou starostlivosti, nepomôže to, aby nebolo dieťa do toho ťahané? A posledná otázka, nemôže rozvod ohroziť pestúnsku starostlivosť ako takú? Ak tam nie sú otvorené konflikty, problémy alebo niečo také?
@anonym_autor neviem ako je to s pestúnstvom, opíšem len skúsenosť s rozvodom a biodeťmi. K návrhu na rozvod sa priložila rodičovská dohoda podpísaná oboma rodičmi. Bolo tam uvedené stretávanie s deťmi - odporúčam vymedziť presný čas, vrátane víkendov, sviatkov, prázdnin. To, že rodičia vychádzajú teraz dobre, sa môže ľahko zmeniť, či už novým partnerom, alebo inými okolnosťami. Tiež je tam zahrnutá výška výživného, prípadne platenie mimoriadnych výdavkov. Vzor rodičovskej dohody určite nájdeš na nete.
A čo sa týka kontroly zo sociálky- pri rozvode dostaneš pridelenú kolíznu pracovníčku, tá mi pomohla prejsť celým rozvodom, navštívila som ju u nej na úrade, jej návštevu u mňa doma som odmietla - čo síce uviedla do zápisnice, ale inak s tým ani ona ani sudca nemali problém.
kolízna bola v mojom prípade len na "parádu".
Na súde sa ukázala akurát tak raz, u nás doma bola, ex ju vyhodil od bráničky. tiež žiadny problém.
kolízna bola v mojom prípade len na "parádu".
Na súde sa ukázala akurát tak raz, u nás doma bola, ex ju vyhodil od bráničky. tiež žiadny problém.
@anonym_d80dba u mna nebola vobec, mala covid, sudu iba poslala , ze suhlasi s nasim navrhom

@anonym_autor dohoda o rozvode neexistuje.. je to navrh na rozvod, ktoreho sucast moze byt rodicovska dohoda... a ta je o tom, na com a dohodnete... ta sa sudu doklada a ten ju odobruje... dieta bytostne do toho tahat netreba, pokial sa na tom rozumne dohodnete