Rozvod alebo posledná šanca? Ako riešiť manželskú krízu?
S manzelom sa poznáme od juna 2019 a odvtedy sme spolu. on je tunisan a ja slovenka . spoznali sme sa keď som mala som 19 a on 26. zasnúbili sme sa po 5 mesiacoch a svadba bola v 2021. pred svadbou ked sme spolu chodili bol dost kontrolórsky, žiarlivý a na zaciatku a agresívnejší , nikdy ma nezbil ale napriklad ma drgol viackrát na postel, hádali sme sa, aj ja som bola v zlej partii a on chcel aby som v 19tke uz mala rozum. od zaciatku na mna pre hocico vedel kričať. po svadbe sa ukludil a už ma nekontroloval a nebol žiarlivý, ale mali sme aj potom vyhrotené hádky kedy on aj odpadol a raz aj ja, ked uz si balil kufre, potom sme 3 roky nemohli mat deti, to bolo tiez tazke na psychiku ale vtedy ma velmi podržal. Od kosti ma dobre srdce, je ochotný, starostlivý, pracovitý a naozaj dobrý otec. ale je extremne emotívny a citlivý a od ludi a odo mna si vsetko berie maximalne k srdcu a vie sa vystresovať tak ze velakrat si myslim ze dostane infarkt. nenávidí ked ho kritizujem, vzdy ked mu poviem výčitku tak povie ze mu všetko len vyčítať ze mi len vadí a vzdy len chce aby som ho chválila . v tunisku ked sme sa hádali tak som mu vytrhla mobil z ruky a on mi silno chytil ruku a boli do toho zaangažovaní aj svokrovci. ide o to ze on nevie prijať ziadnu kritiku a hovori ze ja ho vzdy do vsetkeho tlacim . pritom ja mu chcem len dobre. mame teraz extrémnu krízu , ja som mu povedala ze ho nemilujem a on vraj mna ano a pritom vymenoval veci co miluje ze pre nho robim. minule som po nom hodila flasu malého a on ju hodil vedla mna ale velmi štipľavo chvalabohu ma netrafila . uz to vcera islo do štádia kedy na mna vrieskal a uz aj ja po nom, nieco co ma nasralo povedal a ja som sa ho spýtala ci je ko.. a on sa postavil a naozaj som cakala že mi strelí aj ked sa tak nestalo, ale zachoval maximalne agresívny postoj . potom na poslal do pi , nemozem nikdy nic zle povedat na jeho rodinu , ale on na moju áno. Velakrat kričal na moju mamku alebo otca. Niekedy tŕpnem na návštevách aby neexplodoval. Tvrdí že exploduje preto, lebo ho ludia k tomu vyprovokujú a po par dňoch sa vždy ospravedlní. tvrdí ze pracuje pre nas, ze sme jeho vsetko a ze nas miluje. ale ja neviem, co to je nejaky psychicky teror? co mam robit? jeho psychologicka stoji 60€ na 60min lebo chce len arabskú psychologickú online a on hovori ze to je extremne vela . je vela 120€ na mesiac ja neviem.. , je vhodný rozvod? Čo by ste robili na mojom mieste? . ja som len na rodicaku a on to finančne ťahá . Je ochotný mi potom prispievať. Rodina o ničom nevie, nikomu som nikdy nič nepovedala a dusím to v sebe. Rozvody v rodine nemáme a bojim sa odsúdenia. Ďakujem za vaše skúsenosti a prosím, neodcudzujte ma. ❤️
take talianske , tuniske mazelstvo. Ty po nom hadzes flase, on ta drga na posteli. Ved toto slovenskym zenam chyba. Iskra, vasen, rozbite taniere, obcas facky z lasky, alebo rozbita hlava z hodeneho popolnika. 🙂 to hladaju u juzanov. Este dve deti a bude to eno uno.
Ludsky mozog sa vyvija do 25, preto nie je moc dobre sa fixovat, vydavat prilis mlada, inak zistis, ze po 25 ste sa povahovo vybrali uplne inym smerom.Jeden cihi, druhy hota.
rozvod? to nebude take easy...ake obcianstvo ma dieta, ake ma pasy? bala by som sa ze ho unesie do tuniska a uz ho neuvidis, podla tuniskeho prava je otec automaticky porucnikom dietata.
Uz pred svadbou sa spraval tak ako ti nevzhovovalo a aj tak si si ho vzala a este teraz sa pytas co robit? S tvojou logikou ostan s nim, uz davno ina zena by s nim nebola a nie to este sa zanho vydat. Ved hadky este pred svadbou a celkovo vo vztahu su jedny s najvacsim rad flagom a nehovoriac o fyzickom postrkovani, to ze ta nezbil beries ako plus alebo ako? Ved uz bol na zaciatku fyzicky agresivny.
Čo ty, ale to dieťa čo to musí zažívať s vami.
Čo si si vybrala to máš, od začiatku agresívnejší ale zatlieskajme mu, že ťa ešte nezbil. Sama si to zrovnaj v hlave takto sa správa človek,. ktorý ťa miluje, nestačí že ti to rozpráva.
Podľa mňa obaja ste na vine
A najsmutnejsie, že riesite len seba každý a nepozerate na dieťa
A to už je fakt zlé
@jana2152
Ano daj mu dalsiu sancu podla tvojej logiky treba spravit dalsie dieta
Tak toto je asi jasny rozvod, uz davno mal byt. Neviem, na co vobec cakas, okrem toho ze si to nechala zajst daleko, nemali ste sa vobec brat.
obaja ste nezrelí, nevidim jednu pozitivnu evc n vasom vztahu, zit v takom strese musi byt strasne
Ako prvé choď za rodinou, rodičmi nech vedia čo sa u vás doma deje a čo môže nastať, hlavne by som sa obávala či mi nezbali dieťa a neujde s ním, keď mu začneš mávať rozvodovymi papiermi pre nosom. Nájdi dobrého právnika, ktorý má s tým skúsenosti, aby si tu nezakladala za pár mesiacov tému manžel uniesol syna do Tuniska. Držím palce
@jana2152 no ty ai si ho v prvom rade nemala brat a v dalsom mat dieta.Bol agresivny odzaciatku..ty zbal seba dieta a sup k rodicom kym ti dieta nevezme .
take talianske , tuniske mazelstvo. Ty po nom hadzes flase, on ta drga na posteli. Ved toto slovenskym zenam chyba. Iskra, vasen, rozbite taniere, obcas facky z lasky, alebo rozbita hlava z hodeneho popolnika. 🙂 to hladaju u juzanov. Este dve deti a bude to eno uno.
Ludsky mozog sa vyvija do 25, preto nie je moc dobre sa fixovat, vydavat prilis mlada, inak zistis, ze po 25 ste sa povahovo vybrali uplne inym smerom.Jeden cihi, druhy hota.
@anonym_8c4bb5 moj otec bol Slovak ako repa zo severu, mega katolickej rodiny a mamku tal, ze jej zuby vybil, rebra zlamal. Manzel je juzan a je to uzasny clovek. Pises, ako keby aj medzi Slovakmi nevoli odioti.
@anonym_8c4bb5 moj otec bol Slovak ako repa zo severu, mega katolickej rodiny a mamku tal, ze jej zuby vybil, rebra zlamal. Manzel je juzan a je to uzasny clovek. Pises, ako keby aj medzi Slovakmi nevoli odioti.
@anonym_bf8641 na Slovenku máme toľko zakomplexovaných chudákov, že pochybujem, že dajake Tunisko je na tom horšie, čo sa týka násilia na ženách. Tam aspoň žena sedí doma a dostáva peniaze, tu príde domov z práce a čaká ju ďalšia šichta doma a deti k tomu plus lenivé, násilne hovado.
@jana2152 Hlavne treba brať do úvahy, že je Tunisan a pochádza z odlišného kultúrneho prostredia. Nemôžeš preto riešiť všetko krikom, výčitkami a urážkami. Píšeš, že si bola v zlej partii, kričala si naňho, hodila po ňom fľašu a nazvala ho „k…tom“. Ani takto by nemalo vyzerať správanie vo vzťahu. Neobhajujem jeho konanie, pretože nepoznáme druhú stranu ani celý príbeh, ale na vzťah a vzniknuté problémy sú vždy dvaja. Rešpekt, pokojná komunikácia a hranice musia platiť pre oboch.
@jana2152 no on je ozaj dobrák od kosti a ty si hlúpa. Každá normálna žena by sa rozviedla, ale ty môžeš mať problém. Nepíšeš, kde žijete, ani akú ste mali svadbu, či moslimskú alebo kresťanskú, to je veľký rozdiel z hľadiska možnosti rozvodu. Ďalší problém je dieťa, aj v prípade najlepšej konštelácie (život na Slovensku, dieťa narodené tu, slovenský občan, slovenský rozvod, dieťa prisúdené tebe) sa ti môže stať, že ti dieťa unesie do Tuniska (hlavne ak je to chlapec)... Nuž, zavarila si si. Ak žiješ na Slovensku, poraď sa s právnikom, ak nie... nemusím ani dokončiť vetu, že?
Pred dieťaťom sa nikdy nehádame a milujeme ho najviac na svete, takže dieťa neľutujte
@jana2152 to že nie ste obaja v poriadku, mi je jasné hneď... že dieťa nevie, no zatiaľ nevie...
Ty by si mohla mať viac rozumu...no si agresívna , nervózna, kritická...aha ty ho "už" nemáš rada...
V očiach muža sa žena mení narodením dieťaťa...
ja by mám obavy, aby ťa raz nezbil.....

Naco si si ho vobec vzala, nechapem .. a este do takehoto vztahu priviest dieta 🤦 a co chces robit? Vsak sa rozved a na nejake odsudenia sa vyser, nikto za teba nezije tvoj zivot