icon

Rozvod po 12 rokoch: Ako ďalej s deťmi?

Včera o 13:09

Ahojte baby , potrebujem sa vyrozprávať+ poradiť. Možno si ma niektoré pamätajú keď som sem cez prázdniny písala ohľadne oslavy môjho dieťaťa ktorú mi nedovolil môj manžel. Idem k veci nakoniec som sa rozhodla s manželom rozviesť. Už to nezvládam psychicky to nedávam. Máme dve deti. Po rozvode by som chcela s deťmi odísť do zahraničia ( Čechy alebo Nemecko) mám tam rodinu ktorá by mi vedela poskytnúť ,, útočisko ,, kým sa nerozbehnem. Deti majú 3r a 10r. Len ja stále neviem čo mám robiť odísť a naozaj sa na všetko vykašľať alebo ostať a ďalej ,, trpieť,,. Manžel momentálne prosím ze sa zmení ale ja už nemôžem toľko šancí dostal že to neviem spočítať na dvoch rukách. V skratke zakazoval mi stýkať sa s rodinou, nechcel aby som pracoval , zakazoval mi volať s rodinou. Deti huckal proti starým rodičom. Na každého nadáva aj na mňa vyčítať mi že všetko mám v daka nemu atď . Áno bola som blbá ja viem ale zachvilu mám 30rokov a ďalej takto žiť nechcem. Keďže bývam na dedine prácu ani podnájom si tu zohnať neviem . Ďakujem baby za rady

anonym_bb523a
Včera o 13:12

vy ste sa kedy brali? V 18tich? A dieťa si mala tiež v 18tich? Manžel má o dosť viac?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_93359d
Včera o 13:24

@anonym_autor deti by sa nevideli s otcom skoro vôbec , či ako to plánuješ.

anonym_db332d
Včera o 13:35

akoze myslis ze ti da len tak suhlas prestahovat deti do nemecka?? to ze ty tam chces neznamena ze deti budu moct ak sa s nimi bude chciet pravidelne stretavat, pokial tam uz traz nemas zazemie a dobru pracu tak ani na sude velmi nepochodis

anonym_f55fb2
Včera o 13:42

@anonym_autor najprv pises "rozhodla som sa rozviest", potom "ja stale neviem co mam robit", a nakoniec "dalej takto zit nechcem"

anonym_5b2a40
Včera o 13:54

Ty to máš nejaké popletené. Nemôžeš !!!!! zobrať maloleté dwti do zahraničia bez súhlasu otca. To je jedno či Čechy alebo iná krajina

Máš súhlas otca s odchodom deti do zahraničia? Ak nie, tak musíš mat plán B

Bez urážky, ale ty nemáš ani plán A

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_93359d
Včera o 14:12
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor skús si predstaviť , ze ti deti zoberú do zahraničia a ty ako mama vidíš deti možno 3x do roka

anonym_5b2a40
Včera o 14:22

Našla by som si právnika, ktorý by mi spísal dobrý návrh
Na zverenie a výživné
Ale najskôr rozmýšľaj ako s bývaním
Teraz kde byvas to je koho?

mogaa
Včera o 14:35

ak odídeš s deťmi do zahraničia bez súhlasu otca bude to považované ako únos.....to tak nefunguje že jeden z rodičov sa rozhodne a vezme deti žiť do iného štátu....ak nedá otec súhlas, musí sa to riešiť súdnou cestou a o odchode detí rozhoduje súd....ale musela by si mať sakra dobrý dôvod, lebo deti žijú tu, tu majú kamarátov, školu, pediatra......ich domov je na Slovensku, preto sa to rieši buď s písomným súhlasom otca alebo rozhoduje súd.....

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_db332d
Včera o 15:13
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor lenze ty nerobis nic tak specificke ze by si si nesla pracu aj na slovensku len sa ohradzujes zapadlou dedinou. v ramci slovenska sa aj s detmi mozes stahovat podla lubovole, takze pracu si vies nast len treba chciet

anonym_26ef6c
Včera o 15:57

V prípade odchodu do zahraničia s deťmi potrebuješ od neho súhlas.(aby si mohla vziať deti). Myslíš, že ti ho dá? 🤔 a určite by som od neho odišla, nie je v poriadku, aby ti riadil život.

anonym_c78cd7
Včera o 16:22

@anonym_autor na to rovno zabudni, že ti súd zverí deti tak, že s nimi pôjdeš do čiech, alebo Nemecka. Rodičia majú rovnaké práva, a otec je rovnaký rodič ako matka. Ak otec na súde povie, že má záujem o deti a chce sa o ne starat, hoc aj jeden deň v týždni, tak tie deti mu dajú. A to som ešte ani nespomenula.striedavku, keď ti otec bude chcieť urobiť napriek a navrhne striedačku,napríklad týždeň u mami, týždeň j otca, tak fakt neviem ako budeš riešiť. A súd si preveruje, kam tie deti chceš odviesť, či budú mať rovnakú školu, či inú, či vedia jazyk, či budú mať svoju izbu, aké máš financie, v akom prostredí budú mať svoj priestor, či si zamsestnana a tak. A hlavne, keď povieš beriem ich do Nemecka, jazyk nevedia a otec ich môže vidieť tak 2x ročne a budem bývať u rodiny a prácu nemám, tak rovno zabudni. Toto môžeš robiť, keď nemáš deti, že sa vezmeš a ideš. Do detailov so premysli, nájdi prácu, získaj solídne bývanie, maj peniaze na deti a potom rieš súdy.

anonym_5dcc1d
Včera o 16:31

@anonym_autor skus si hladat podnajom a pracu v okresnom meste, pod ktore spada ta vasa mini dedina.

dadis
Včera o 17:21

Krajske/okresne mesto - najprv hladaj pracu, byvanie. Zahranicie nie je realne.

anonym_83e8b7
Včera o 18:58

Ta zapadnuta dedina je v urcitom kraji. Kukni si teda krajske mesto, pracu, skolku, skoly, podnajmy (ideal na kraji na sidliskach, na zaciatok maly byt), a realisticky zacni pocitat a planovat.

anonym_b48c69
Včera o 20:31

Do najblizsieho mesta ist nemoze, rovno do CR alebo DE. Fascinujuce...

autor
Autor odpoveď zmazal