Rozvod po 12 rokoch: Ako ďalej s deťmi?
Ahojte baby , potrebujem sa vyrozprávať+ poradiť. Možno si ma niektoré pamätajú keď som sem cez prázdniny písala ohľadne oslavy môjho dieťaťa ktorú mi nedovolil môj manžel. Idem k veci nakoniec som sa rozhodla s manželom rozviesť. Už to nezvládam psychicky to nedávam. Máme dve deti. Po rozvode by som chcela s deťmi odísť do zahraničia ( Čechy alebo Nemecko) mám tam rodinu ktorá by mi vedela poskytnúť ,, útočisko ,, kým sa nerozbehnem. Deti majú 3r a 10r. Len ja stále neviem čo mám robiť odísť a naozaj sa na všetko vykašľať alebo ostať a ďalej ,, trpieť,,. Manžel momentálne prosím ze sa zmení ale ja už nemôžem toľko šancí dostal že to neviem spočítať na dvoch rukách. V skratke zakazoval mi stýkať sa s rodinou, nechcel aby som pracoval , zakazoval mi volať s rodinou. Deti huckal proti starým rodičom. Na každého nadáva aj na mňa vyčítať mi že všetko mám v daka nemu atď . Áno bola som blbá ja viem ale zachvilu mám 30rokov a ďalej takto žiť nechcem. Keďže bývam na dedine prácu ani podnájom si tu zohnať neviem . Ďakujem baby za rady
@anonym_autor deti by sa nevideli s otcom skoro vôbec , či ako to plánuješ.
akoze myslis ze ti da len tak suhlas prestahovat deti do nemecka?? to ze ty tam chces neznamena ze deti budu moct ak sa s nimi bude chciet pravidelne stretavat, pokial tam uz traz nemas zazemie a dobru pracu tak ani na sude velmi nepochodis
@anonym_autor najprv pises "rozhodla som sa rozviest", potom "ja stale neviem co mam robit", a nakoniec "dalej takto zit nechcem"
Ty to máš nejaké popletené. Nemôžeš !!!!! zobrať maloleté dwti do zahraničia bez súhlasu otca. To je jedno či Čechy alebo iná krajina
Máš súhlas otca s odchodom deti do zahraničia? Ak nie, tak musíš mat plán B
Bez urážky, ale ty nemáš ani plán A
@anonym_autor skús si predstaviť , ze ti deti zoberú do zahraničia a ty ako mama vidíš deti možno 3x do roka
Našla by som si právnika, ktorý by mi spísal dobrý návrh
Na zverenie a výživné
Ale najskôr rozmýšľaj ako s bývaním
Teraz kde byvas to je koho?
ak odídeš s deťmi do zahraničia bez súhlasu otca bude to považované ako únos.....to tak nefunguje že jeden z rodičov sa rozhodne a vezme deti žiť do iného štátu....ak nedá otec súhlas, musí sa to riešiť súdnou cestou a o odchode detí rozhoduje súd....ale musela by si mať sakra dobrý dôvod, lebo deti žijú tu, tu majú kamarátov, školu, pediatra......ich domov je na Slovensku, preto sa to rieši buď s písomným súhlasom otca alebo rozhoduje súd.....
@anonym_autor lenze ty nerobis nic tak specificke ze by si si nesla pracu aj na slovensku len sa ohradzujes zapadlou dedinou. v ramci slovenska sa aj s detmi mozes stahovat podla lubovole, takze pracu si vies nast len treba chciet
V prípade odchodu do zahraničia s deťmi potrebuješ od neho súhlas.(aby si mohla vziať deti). Myslíš, že ti ho dá? 🤔 a určite by som od neho odišla, nie je v poriadku, aby ti riadil život.
@anonym_autor na to rovno zabudni, že ti súd zverí deti tak, že s nimi pôjdeš do čiech, alebo Nemecka. Rodičia majú rovnaké práva, a otec je rovnaký rodič ako matka. Ak otec na súde povie, že má záujem o deti a chce sa o ne starat, hoc aj jeden deň v týždni, tak tie deti mu dajú. A to som ešte ani nespomenula.striedavku, keď ti otec bude chcieť urobiť napriek a navrhne striedačku,napríklad týždeň u mami, týždeň j otca, tak fakt neviem ako budeš riešiť. A súd si preveruje, kam tie deti chceš odviesť, či budú mať rovnakú školu, či inú, či vedia jazyk, či budú mať svoju izbu, aké máš financie, v akom prostredí budú mať svoj priestor, či si zamsestnana a tak. A hlavne, keď povieš beriem ich do Nemecka, jazyk nevedia a otec ich môže vidieť tak 2x ročne a budem bývať u rodiny a prácu nemám, tak rovno zabudni. Toto môžeš robiť, keď nemáš deti, že sa vezmeš a ideš. Do detailov so premysli, nájdi prácu, získaj solídne bývanie, maj peniaze na deti a potom rieš súdy.
@anonym_autor skus si hladat podnajom a pracu v okresnom meste, pod ktore spada ta vasa mini dedina.
Ta zapadnuta dedina je v urcitom kraji. Kukni si teda krajske mesto, pracu, skolku, skoly, podnajmy (ideal na kraji na sidliskach, na zaciatok maly byt), a realisticky zacni pocitat a planovat.
Do najblizsieho mesta ist nemoze, rovno do CR alebo DE. Fascinujuce...

vy ste sa kedy brali? V 18tich? A dieťa si mala tiež v 18tich? Manžel má o dosť viac?