icon

Strach zo vzťahu po rozvode a sklamaniach

Dnes o 03:31

Som rozvedená a po rozvode som mala 2 vzťahy, ktoré nedopadli dobre. Myslela som, že v tomto veku už na začiatku zistím, že nie je vhodný partner ale vzťahy mi vydržali len pár rokov. Už som myslela, že budem sama, ale spoznala som úžasného muža a ja sa po tom všetkom bojím vzťahu. Na druhej strane si už neviem predstaviť život bez neho. Pristihla som sa, že sa bojím s ním ukazovať na verejnosti, aby si ľudia nepomysleli, že mám ďalsieho ale ak sa niečo stane medzi nami a bude koniec, že má odsúdia, že som mala ďalsieho chlapa. Som z malého mesta. Viem, že nemám riešiť ludí na okolo a vážim si, že aj v mojom veku som dostala šancu a spoznala človeka s ktorým si tak veľmi spolu rozumieme. Len sa bojím, že pre zamilovanosť niečo prehliadam a už sa bojím že bude koniec, že je to tak perfektne a možno zajtra príde rozchod. Jeden vzťah mi skončil úplne nečakane a nepochopiteľne. Stále si hovorím, že to bol niekto iný a nemôžem tohoto trestať za toho predošlého. Ale mám proste strach, že to skončí a výčitky, že s týmto sa chcem skrývať a tajiť to, keď je nám spolu tak dobre.

biba_18
Dnes o 03:59

píšeš o rokoch… prečo sa potom bojíš toho čo povedia ľudia. veď ide o roky nie o mesiace. divné 😏

ivicatolic
Dnes o 05:38

@anonym_autor absolútne nikoho od vedľa nerieš....tvoj život, tvoje šance....len nech zotrvá zdravý rozum a úsudok 😊🖐️🍀

a0
Dnes o 05:52

Myslím, že už máš vek na to, vedieť, že cudzích ľudí nezaujímaš 🙂. Ty snáď riešiš, že suseda má iného muža? Lebo ja nie.

anonym_1c824b
Dnes o 06:31

Opustil ma byvaly manzel, da sa povedat z nicoho nic, nehadali sme sa, do konca sme spolu zili normalne, este par dni pred odchodom sme spolu spali, volal mi zo sluzobky, napisal lubim ta... a zrazu nebol. A nikdy sa nevratil. U mna velmi tazka trauma, po niekolkych tyzdnoch som to prestala davat uplne, takze smer psychiater a antidepresiva. Este sa zbieram, aj po rokoch, ale uz to aspon nie je tak zive. Fakt som ho milovala a verila, ze je mojim poslednym muzom.
Mam teraz uzasneho partnera, ovela laskavejsieho a empatickejsieho, s ovela lepsim vzorom na fungovanie rodiny doma a som za neho velmi vdacna (az nechapem, ze vobec mna rozvedenu chcel...) - no zazivam nieco ako ty. V zmysle, ze sa bojim, co ak aj on si to po 12 rokoch rozmysli... svadbu by chcel, no ja sa bojim, lebo by som sa potencialne mohla druhykrat rozvadzat... neviem ci je to trauma z toho nevysvetleneho, ale tiez ma velmi mrzi, ze neviem tieto myslienky vyhnat z hlavy. On si to vobec nezasluzi, ale ten moj strach je dost silny, aby sa nezopakovalo nic z toho, co som zazila. Chapem ta a dakujem, ze si sa podelila o svoj pribeh