icon

Styk so synčekom mojej priateľky

lubomir257
28. jan 2017

Mam veliku prozbu.Mam priatelku ktora ma synceka a ja som ho beraval von sam aby si odichla.ale zrazu jej dakto povedal ze si ho nemozem bravat von lebo ze chlapca nema prideleneho sudom.ma len dohodu o vyzivnom nie o starostlivosti s ex partnerom.tak sa chcem spitat ci si ho mozem bravat nadalej von sam aby si priatelka odichla a ja stravil daky cas s chlapcom sam aby som si ho aj ja uzil kedze sa cez tyzden casto nevidame.dakujem za odpoved.

pribinak
28. jan 2017

Pokial dieta nema zverene do starostlivosti sudom, nie je sudom stanovená ziadna úprava styku, tak si dieta môžete bravat von podla vašej vzájomnej dohody, aby to bolo na prospech dietata

dzjanetta
28. jan 2017

@lubomir257 samozrejme že môžeš......to by potom nemohol chodiť nikam

sibalka21
28. jan 2017

ma dohodu o vyzivnom a nema tam zahrnute aj zverenie do svojej starostlivosti? Ano mozes s nim chodit von, to ti nikto zakazat nemoze, na to nieje ziadny zakon :D .... No ak sa mu nieco stane zodpovedna bude matka....

pribinak
28. jan 2017

@sibalka21 to nie je celkom pravda

lubomir257
autor
28. jan 2017

@pribinak.ako to myslite?

sibalka21
28. jan 2017

@pribinak teraz co myslis?

ukulela
28. jan 2017

@lubomir257 ze matka nie je priamo zodpovedna za dieta, ked je s nim otec.vtedy si zodpovedny ty.
ked nemate upraveny styk s dietatom sudom, je to na vasej dohode. tvojej priatelke niekto tlaci bludy do hlavy ... diskutuj o doetati len s jeho matkou a snazte sa dohodnut.

sibalka21
28. jan 2017

@ukulela ale on nieje otec .... on je len jej priatel ona ma dieta s ex ....

ukulela
28. jan 2017

@sibalka21 tak to som neúpchopila. diky.
na druhej strane ak by sme mali katastroficky scenar - ze on/stary rodic/ atd je s malym na prechadzke a spadne do rieky, tak nesudia snad matku...

sibalka21
28. jan 2017

@ukulela no tak to zas nie 🙂, ale z casti by bola zodpovedna, kedze na vlastne riziko pustila dieta s cudzim clovekom von... no neviem, ale tak hadam sa nic take nestane 🙂

lubomir257
autor
28. jan 2017

No po pravde ma priatelka strach lebo jej ex ma velke konexie.a doteraz som si braval chlapca von aby si priatelka odichla a ja any som si uzil v uvodzovkach synka kedze ho cez tyzden nevidava.a zrazu na mna vyhrkla ze si nemozem zobrat chlapca v sobotu do auta aby si odichla.lebo ma kamosku na urade co sa zaobera detmi a ta jej nakukala zei ho na davat kedze nema sudom pridelenu starostlivost.ze jej to moze uskodit akby sa daco riesilo na sude.takze v podstate nemozem nic len sa s nim hrat v byte a ziadne vylety v stile panska jizda.som ako nez duse.dakujem vsedkym za rady moc mi to pomohlo.

pribinak
28. jan 2017

@lubomir257
@sibalka21

Ak sa dietatu nieco stane, prioritne je zodpovedný ten kto je s dietatom.

sissy27
28. jan 2017

@lubomir257 ale jasné, že môžeš s chlapcom chodiť von. To by potom deti nemohli mať opatrovateľku, nemohli by chodiť k susedom, do letných táborov a podobne. Ak má ex nejaký problém, tak nech sa v prvom rade stará on sám ako otec. Ak by sa malému niečo stalo, zodpovednosť je na tom, s kým práve je. Pre istotu nech ti dá priateľka fotokópiu kartičky poistenca, keby náhodou musíte utekať na pohotovosť nech sa nezdržujete a ona nech si nechá malého zveriť do svojej opatery, len pre poriadok.