Tabuľka na výživné
Ahojte, idem žiadať o výživné na dieťa. Nemáte prosim Vás náhodou tabuľku, do ktorej sa vpisu náklady na život(domácnosť, strava,.....) ďakujem
Ďakujem, ale práve takéto rady nepotrebujem!
Pýtala som sa slušne, vaše odpovede sú zbytočné.
Prosila som o tabuľku, ak je nejaká, kde sú uvedené všetky dôležité položky aby som na niečo nezabudla. Takže ďakujem ale nepomohli ste mi.
@andreastaronova každý predsa vie, aké má výdavky. Choď zaradom, za čo všetko platíš a vieš zdokladovať a zapisuj. Mne napr. sudkyňa vyškrtla vreckové a poistku - že to nie sú životne nevyhnutné výdavky.
@andreastaronova životné náklady má predsa každý iné, cudzia tabuľka ti bude nanič ak druhá mamina kupuje a platí veci čo ty nie.
Nechcem byt hnusna, ale neda mi - dalsi level su uz len tie maminy, co chcu poslat blocky z nakupu. UM, ked dieta je kojene a pod. Ci to chcu len na orientaciu v cenach?
Nie, kazdy vie pracovat na pocitaci. A nie vsetci si presli rozvodom. Ja by som tiez nevedela co tam vsetko zahrnut- kedze som sa nerozvadzala. Fakt by som nevedela ci tam mozem napisat - baby plavanie, a vstupne do centier pre deti- pre niekoho dolezite pre rozvoj, pre niekoho uplna zbytocnost a vypyslanie aktivit len aby ocko platil. Asi by som napisala vsetko na papier a nech vyskrtaju co netreba.
@zuzinka888 spisuje sa jednoducho všetko, za čo platíš. Ja mám dve deti - škôlkara a študentku SŠ a výdavky na nich sú rozdielne - napr. škôlkar nemá vreckové, doučovanie, pomôcky na prax, mobilné služby, cestovné a pod. Niekto má drobca s plienkami a umelým mliekom, či špeciálnou stravou, ja nie. Univerzálna tabuľka neexistuje. Každý platí bývanie, stravu, drogériu, oblečenie, obuv, lieky. Ostatné si musí doplniť každý sám. A ako napísala @cacianka, postačí aj papier a pero.
@nikaeli ja som išla systematicky, okruhy.
Bývanie a všetky náklady
- nájomné spolu / deleno počet osôb / priemer na 1 osobu tzn.na dieťa na mesiac
- plyn detto
- elektrina detto
- voda detto
- internet detto
- mobil detto, smeti, poistka, ....
Cestovné , školské poplatky, školské potreby, zdravotné poplatky, oblečenie, strava, hygiena a drogéria, iné náklady ako okuliare, zubný strojček, krúžky, voľnočasové aktivity, časopisy, škola v prírode, plavecký a lyžiarsky, ejaje zdravotne poplatky,
To čo som nevedela deklarovať mesačne, spísala som si vedľa a urobila mesačný priemer a až to vložila do tabuľky. Napr. potrebuje 4 tielka ročne, 6 tričiek krátky rukáv, 10 dlhý , 10 ponožiek, 5 pančuchy, 2 zimné 2 jesenné topánky, 2 sandálky, 2 tenisky, sú to veci čo sa nekupujú každý mesiac, tak som pozrela bežné ceny ,zrátal a vydelila na 12 mesiacov. Takto som rátala všetko.
To či sa platí 1x ročne, som dopísala na záver
A naozaj stačil papier a pero
Neviem kto má aké výdavky a náklady, takže preto som napísala prvú odpoveď takú ako som.

záležitosť 2min vo worde, či v exceli - sadnem, naťukám a mám 100x rýchlejšie, než čakať, kým mi niekto pošle tú svoju 🤷🏻♀️
sedela som nad tým minulý týždeň a spísala zaradom všetko, čo som potrebovala..