icon

Trestné oznámenie na manžela/bývalého manžela

23. máj 2021

ahojte, je tu niekto, kto podal trestne oznamenie na manzela, prip. exmanzela, za psychicke tyranie prip. fyzicke tyranie. Ako to prebiehalo ?
Dakujem za akekolvek informacie.

natalienka12
•
23. máj 2021

Ja nie, ale som z fachu. Prides, podas trestne oznamenie. Ak ho policajt vyhodnoti ako dovodne, predpokladam, ze so suhlasom prokuratora bude exmanzel zadrzany a bude podany navrh na vzatie do vazby. Ty ako poskodena po zacati trestneho stihania budes vypovedat a tvoja vypoved bude snimana na kameru. Potom budes vypocuta este po vzneseni obvinenia. A nasledne budes podrobena psychologickemu skumaniu ake nasledky na tebe zanechalo jeho konanie a ci je tvoja vypoved doveryhodna. Caka ta tazka cesta. Ale silno sa drz a ak sa rozhodnes trestne oznamenie podat, uz ti bude len a len lepsie. Drzim palce.

autor
•
23. máj 2021

@natalienka12 uz som jedno praveze stiahla, ale stale nad tym rozmýšľam, kedze situacia si nelepsi aj napriek tomu, ze zijeme oddelene /no v rovnakom panelaku/ a sme v rozvodovom konani. Zijeme v zahranici, takze tu ma o tom vobec nevedia informovat ako to prebieha, ze nevedia presne to je ich odpoved. Preto sa pytam aspon tu ako to u nas predbezne prebieha, co ma caka, pretoze uz su na mne badatelne znaky psychickeho tyrania, takze akykolvek minimalny stres ma rozrusi maximalne. Vdaka za podporu.

natalienka12
•
23. máj 2021

Ak zijes v zahranici, bohuzial neporadim. Ak sa skutok stal na uzemi cudzieho statu, Slovenska republika nema jurisdikciu na trestne stihanie. Odporucam ti navstivit pravnika v danom state.

mogaa
•
23. máj 2021

tak v prvom rade treba mať dôkazy o psychickom týraní, to sa ťažko dokazuje a v druhom rade aké následky to na tebe zanechalo.....teda či potrebuješ chodiť k psychiatrovi a brať AD.....tam je nápomocná správa od psychiatra, ale naozaj najdôležitejšie je dokázať psychické týranie.....takže dôkazy, dôkazy, dôkazy, nestačia tvrdenia....

natalienka12
•
23. máj 2021

@mogaa dokazy budu obstaravat OCTK poskodena nie je povinna mat ziadne spravy od psychiatra, prave preto bude podrobena psychologickemu znaleckemu skumaniu, kde sa tie psychicke nasledky budu skumat

sslobodnamama777
•
23. máj 2021

Skús íst sa opytat na policiu alebo najdi v okoli nejake centrum pomoci, tam maju aj pravnikov.

mondolina
•
23. máj 2021

hlavne treba volať hliadku keď sa protiprávne konanie deje...
plus po fyzickom napadnutí mať potvrdenie o ošetrení u lekára