Urobila som dobre, keď som sa rozviedla?
Len tak uvazujem, ci som urobila dobre.
Podala som navrh o rozvod, myslim, ze to uz bolo na nevydrzanie. Manzel pred svadbou varil, pomahal v domacnosti (vysaval, povesal pradlo, vyniesol smeti), chodili sme po vyletoch, vzdy mi hovoril, ako ma miluje a postara sa o nas.
Po svadbe to bolo este ok, ale po narodeni syna sa uplne zmenil. Syn bol uplakany, ja som bola vycerpana, nedarilo sa mi kojit, syn mal koliky, ale on videl len seba, ze sa chudak nevyspi. Nepomohol, neprebalil, nesiel s nim von. Okolie mi hovorilo, ze sa mozno len boji, kedze ani na ruky ho velmi nebraval a casom budu partaci. Nestalo sa.
Podla muza som mala cas na upratovanie, varenie, staranie sa o syna, pretoze som bola doma a nechodila do prace. Lenze moj den zacal pred 6:00 a nekoncil ani vecer, pretoze ho ani neuspal, ani neokupal. V noci sa mi syn casto budil. To nevidel. Nevidel, ze sa mu venujem, ze sa staram o domacnost, ze seba som dala na poslednu kolaj. Nikdy s nim nebol u lekara, neviem ci vobec vie, kde chodi do skolky.
Za 2 roky, co som bola na materskej som sa od syna nepohla, pretoze moj uzasny manzel nevedel vydrzat s vlastnym synom hodinu. Rodicov uz nemam, takze som bola v podstate sama bez pomoci.
Muz cakal samozrejme full servis, ktory som casom prestala ponukat. Varila som len jedla, ktore mal rad len syn, ziadne osobitne varenie este aj pre manzela, neprala som jeho veci, nezehlila, neriesía uz vobec jeho existenciu.
Sla som do prace skor a muzovi ani potom nedoplo, ze teraz pracujem aj ja a mam vsetko na hlave, co aj predtym + pracu.
Nechcela som takto dalej fungovat, tak som sa vzala a odisla do bytu po rodicoch. Len som cakala, kym sa zamestnam a vypovedam zmluvu najomnikom.
Vobec som s nim odvtedy o tom nekomunikovala, aj ked mal rozne pokusy, komunikovala som s nim iba ohladom syna. On si myslel, ze asi robim len bubu a rozvod je len vyhrazka. Bol v tom, ze este pricupkam, mozno ho aj odprosim, lebo mi budu chybat jeho peniaze aj jeho uzasna spolocnost. Lenze ja som zistila ako nam je so synom super, nikto mi teraz nerobi neporiadok, nikto po mne nehuci, ze som neupratala a nenavarila, nikto mi nie je na pritaz.
Nechapem, ci bol predtym len dobry herec alebo mu preplo az casom. On ma teraz take snahy, posiela mi kvety, pise mi smsky, ze mu chybame, ako je tu prazdno ale so mnou to nic nerobi, uplne sa zo mna vytratilo vsetko, co tam kedysi bolo.
Co myslite, urobila som dobre? Bude syn spokojnejsi? On v podstate velmi neriesi, ani sa na neho nepyta. Ved preco aj, ked to je pre neho len nervozny spolubyvajuci, ktory si ho nevsima.
@anonym_c131ff hádam som reagoval na správny prispevok. Tieto jednostranné príbehy majú vždy aj druhú stranu. Prešľapy, ktoré urobila ona v tomto príbehu nie sú ale v druhej verzií určite sú a nie je ich málo a ani nie sú malé. Je ľahké zaujať stanovisko autora keď poznáš iba jednu stranu mince. Každý z nás je človek omylný. Robíme chyby a nikto nás nepripraví na rodičovstvo vopred. Urobil viac vecí ktoré boli hodné nezrelého chlapa. Faktom je, že žiaden chlap sa zrelý nenarodil, tým sa môžeme stať, ak na sebe pracujeme. A to isté môžem povedať aj o autorke. Tiež nie je dokonalá žena a ani super zrelá. Zrelé páry dokážu odkomunikovať pocity, potreby a problémy vo vzťahu a urobiť kroky smerom k partnerovi. Toto neurobil ani jeden z nich, lebo ani jeden nebol dosť zrelý na toto uvedomenie. Chlap sa stal otcom a otec nevie čo s takým malým deckom robiť, nikto mu neukázal nevysvetlil. Predstavte si že dnes vás posadia do raketoplánu a máte vyletieť na mesiac, pred vami milión gombíkov a nikto vás nezaučil no každý očakáva že budete svoju prácu robiť na minimálne 200%. Pre mužov starať sa o novorodenca je čistý chaos. My nemáme materinský mozog, ktorý funguje úplne inak ako ten otcovsky. Áno môže sa muž zatnúť a učiť sa čo, ako, kedy môže robiť a ako pomôcť, ale kvalita nie je ako od matky a dlhodobo bez toho aby sa manželka starala o vzťah s manželom, dochádza k deprivacii na strane manžela. Pri prvom to dalo aj mne veľmi zabrať a zatnutie trvalo o pár mesiacov dlhšie než som to dosť dobre zvládal, než sa dostali na rad aj moje vzťahové potreby. Aj tak sme sa snažili nájsť si aspoň 30 minút normálnej zdravej nerušenej komunikácie denne. Aj ja som človek a učím sa za pochodu, ani mňa na to nikto vopred nepripravil.
@manzelskyporadca materinsky mozog? Aj pre zenu je to po porode chaos, plus ma k tomu problemy sama so sebou(napriklad poporodne zranenia, hormony,sestonedelie)
Aj zena sa musi vsetko naucit. To co je za argument? Ked to bolo najtazsie a male babatko malo koliky, mala som uspokojovat akesi potreby manzela? On spal v inej izbe a ani mi vodu nedoniesol. Ak sa chlap nema zaujem starat o svoju rodinu, o svoje dieta, ma sa zena starat o jeho potreby? Aka akcia, taka reakcia.
A ano, kazdy normalny chlap vie, ze po porode je dieta na prvom mieste. A malo by to tak byt z oboch stran.
Tak netrep sprostosti a pomoz zene s detmi aj domacnostou a mozno bude mat vecer chut na nieco ine okrem spanku. Aj manzelstvu to pomoze, ak ti nebude robit sluzku.
@manzelskyporadca materinsky mozog? Aj pre zenu je to po porode chaos, plus ma k tomu problemy sama so sebou(napriklad poporodne zranenia, hormony,sestonedelie)
Aj zena sa musi vsetko naucit. To co je za argument? Ked to bolo najtazsie a male babatko malo koliky, mala som uspokojovat akesi potreby manzela? On spal v inej izbe a ani mi vodu nedoniesol. Ak sa chlap nema zaujem starat o svoju rodinu, o svoje dieta, ma sa zena starat o jeho potreby? Aka akcia, taka reakcia.
A ano, kazdy normalny chlap vie, ze po porode je dieta na prvom mieste. A malo by to tak byt z oboch stran.
Tak netrep sprostosti a pomoz zene s detmi aj domacnostou a mozno bude mat vecer chut na nieco ine okrem spanku. Aj manzelstvu to pomoze, ak ti nebude robit sluzku.
@anonym_autor viete, presne v takýchto polopravdách ľudia žijú. "Nech ten debil tiahne do všetkých pekiel za to, že neurobil to čo ste od neho oprávnene očakávali." Vidíte iba jednu stranu pribehu a proti tej druhej ste sa obrnili pretože tá jeho je tá hlúpa strana. A pre neho je tá vaša strana hlúpa. Očakávate od neho empatiu, no od vás sa jej tiež nedočkal. Jediný spôsob ako to páru môže vyjsť, je ten že ja sa budem snažiť pochopiť ju a pomáhať jej a ona zas pochopiť mňa a pomáhať mne.
@anonym_autor nie neurobila si dobre. Dieťa potrebuje.otca a.l to co.pises.nie je nič čo.by sa nedalo.riesit alebo komunikovať. Na vzťahu sa.ma.pracovat.
Komunikovala som s nim, on sa mi rehotal do tvare, ze som neschopna a druha zvladne aj tri deti. 🙄Nepotrebujem si vymyslat ani pisat polopravdy. Ak by to bolo take ruzove, nedohnal by ma az k rozvodu. A ano je to dovod na rozvod. Nie len nevera, alkoholizmus ale aj neustale ponizovanie, vydelovanie penazi, prist z roboty a lezat, kym zena kmita, nevziat vlastne dieta na ruky, neprist za nim mesiac a neriesit ci ma vsetko, co potrebuje. Ale v poriadku, majte svoj nazor. Pekny den🫶
Komunikovala som s nim, on sa mi rehotal do tvare, ze som neschopna a druha zvladne aj tri deti. 🙄Nepotrebujem si vymyslat ani pisat polopravdy. Ak by to bolo take ruzove, nedohnal by ma az k rozvodu. A ano je to dovod na rozvod. Nie len nevera, alkoholizmus ale aj neustale ponizovanie, vydelovanie penazi, prist z roboty a lezat, kym zena kmita, nevziat vlastne dieta na ruky, neprist za nim mesiac a neriesit ci ma vsetko, co potrebuje. Ale v poriadku, majte svoj nazor. Pekny den🫶
@anonym_autor súhlasím s vami, aj on žije v jeho polopravde. "Iné ženy zvládajú 3 deti samé a ešte aj doma všetko stíhajú" to že ich muž im nepomôže, neznamená že to zvládajú samé a už vôbec nie v pohode. Majú pomoc inde, pomáha im rodina, priatelia, a nezvládajú to v pohode je to totálne o hubu. To je pravda. Ale ako hovorím aj on žije v jeho polopravde. Ja nenadŕžam mužom ani ženám, hovorím veci ako sú, nie podľa toho čo chce klient počuť. Pravda je, že kým nebudete ochotná vnímať veci aj z iného pohľadu než toho vášho, ďaleko sa vo vzťahoch nedostanete. To isté platí aj pre mužov.
@anonym_autor nie neurobila si dobre. Dieťa potrebuje.otca a.l to co.pises.nie je nič čo.by sa nedalo.riesit alebo komunikovať. Na vzťahu sa.ma.pracovat.
@hopsas vacsiu blbost som este necitala… autorka mu otca nezobrala. Otec sa mize starat aj mimo manzelstva ak ma smaozrejme zaujem. Moj otec ten zaujem nemal.
Ja som vyrastala bez otca a nie som nijako poznacena jedine som sa snazila pre svoje deti vybrat otca lepsie ako vybrala moja mama.
@anonym_autor tu je presne vidiet ako zeny rozmyslaju. Narodi sa im dieta a hned je partner odstrceny nevenuju sa mu a boh vie ci aj sex zivot vedu. Vsetko sa ma tocit okolo dietata. Preto koncia vztahy lebo zeny sa vykaslu na chlapa. Chlap ma mat podnety od zeny aby bol s nou. Z aktrsktivnych zien sa stanu mamicky a hotovo. Vztah nie je iba o tom venivat sa detom……niektore nazory katastrofa ako ostatne mamicky opovrhuju muzmi. Tak si zite sami s detmi……
@anonym_autor tu je presne vidiet ako zeny rozmyslaju. Narodi sa im dieta a hned je partner odstrceny nevenuju sa mu a boh vie ci aj sex zivot vedu. Vsetko sa ma tocit okolo dietata. Preto koncia vztahy lebo zeny sa vykaslu na chlapa. Chlap ma mat podnety od zeny aby bol s nou. Z aktrsktivnych zien sa stanu mamicky a hotovo. Vztah nie je iba o tom venivat sa detom……niektore nazory katastrofa ako ostatne mamicky opovrhuju muzmi. Tak si zite sami s detmi……
@chalankozba pre takých ako ty sú tu príslušníčky istého etnika, ktoré utekajú hneď po pôrode z nemocnice aby dali chlapovi, inak hneď ide za druhou.
@chalankozba pre takých ako ty sú tu príslušníčky istého etnika, ktoré utekajú hneď po pôrode z nemocnice aby dali chlapovi, inak hneď ide za druhou.
@anonym_222766 🤣🤣🤣🤣👍🏻

@manzelskyporadca Ty si aj cital, co pisala autorka, alebo si sa len niekde chcel vypisat a netrafil si diskusiu???
@anonym_c131ff hádam som reagoval na správny prispevok. Tieto jednostranné príbehy majú vždy aj druhú stranu. Prešľapy, ktoré urobila ona v tomto príbehu nie sú ale v druhej verzií určite sú a nie je ich málo a ani nie sú malé. Je ľahké zaujať stanovisko autora keď poznáš iba jednu stranu mince. Každý z nás je človek omylný. Robíme chyby a nikto nás nepripraví na rodičovstvo vopred. Urobil viac vecí ktoré boli hodné nezrelého chlapa. Faktom je, že žiaden chlap sa zrelý nenarodil, tým sa môžeme stať, ak na sebe pracujeme. A to isté môžem povedať aj o autorke. Tiež nie je dokonalá žena a ani super zrelá. Zrelé páry dokážu odkomunikovať pocity, potreby a problémy vo vzťahu a urobiť kroky smerom k partnerovi. Toto neurobil ani jeden z nich, lebo ani jeden nebol dosť zrelý na toto uvedomenie. Chlap sa stal otcom a otec nevie čo s takým malým deckom robiť, nikto mu neukázal nevysvetlil. Predstavte si že dnes vás posadia do raketoplánu a máte vyletieť na mesiac, pred vami milión gombíkov a nikto vás nezaučil no každý očakáva že budete svoju prácu robiť na minimálne 200%. Pre mužov starať sa o novorodenca je čistý chaos. My nemáme materinský mozog, ktorý funguje úplne inak ako ten otcovsky. Áno môže sa muž zatnúť a učiť sa čo, ako, kedy môže robiť a ako pomôcť, ale kvalita nie je ako od matky a dlhodobo bez toho aby sa manželka starala o vzťah s manželom, dochádza k deprivacii na strane manžela. Pri prvom to dalo aj mne veľmi zabrať a zatnutie trvalo o pár mesiacov dlhšie než som to dosť dobre zvládal, než sa dostali na rad aj moje vzťahové potreby. Aj tak sme sa snažili nájsť si aspoň 30 minút normálnej zdravej nerušenej komunikácie denne. Aj ja som človek a učím sa za pochodu, ani mňa na to nikto vopred nepripravil.