icon

Výživné na 7 a 2 ročné dieťa, keď žijem v Anglicku

alakys
13. mar 2016

Mam deti 7 roč. chl. a 2 ročneho chlapca . Odyšiel som od ich Matky koli rodinnym nezhodam .
žijem v UK , zarabam niečo nad 1100 libier mesacne , moje vydavky su 1OOO libier a to už s vižyvnim co je 2oo euro na dohode od začiatku a plus 2o euro platim stravu v škole. nemam vlastnim auto ani dom atd - vlastne nemam nič .
Po pri tom kupujem detom pravidelne topanky , korčule rôzne šaty , hračky všetky bločky si nechavam .
Ex požiadala o vyživne a zverenie deti do jej ruk .
Podava sumu 22O eu . sčim ja suhlasim .
Ale po mimo chce aby som platil ešte dalej všetko ostatne ako strava atd .
Poradte , co sa može odohravat .
Nezaujimaju ma nazori že mal som mysliet na to ked som snou existoval , neboli ste tam .
vdaka .

Strana
z2
sissy27
13. mar 2016

@alakys súd ťa zaviaže platiť výživné podľa dohody / rozsudku, môže ti nariadiť aj nejakú tvorbu úspor pre deti... nie si povinný platiť alebo financovať nič navyše, je to čisto len na tvojom svedomí... každopádne 220€ na dve deti a nulová osobná starostlivosť nie je nič extra

alakys
autor
13. mar 2016

Dakujem Za radu Sissy
- odkladam detom zvlast peniaze , takze mam v plane im urobit sporenie .
- 220 eu nie je dost ? a kolko je teda dost ?
Mladsi ma 2 roky a starsi ma 7 r.

mirica
13. mar 2016

@alakys ,...ja som akurát pred 2 mesiacmi robila prehľad výdavkov na deti...poviem ti , že mi to aj s tábormi na leto, školou v prírode a bez krúžkov vyšlo na 400 eur mesačne r na dieťa -školáka 1 stupeň...

alakys
autor
14. mar 2016

@mirica v daka
Ok - verim tomu že penazi nikdy neni dost.
Mimochodom platim detom aj vyleti rôzne oblečenie , novy bicykel nove korčule , mp3 atd atd .
Ja nevlastnim ani auto ani byt či dom .
Ex vlastni aj byt aj garaž aj auto - berie sud tieto fakty navedomie?
čo v pripade straty zamestania ?
vdaka

sissy27
14. mar 2016

@alakys poradím ti - zober si deti na niekoľko mesiacov k sebe, non stop, a potom sa môžeme baviť o tom, či sa dá zaopatriť jedno dieťa z 220€ mesačne (ak ty dáš 110€ / na dieťa, rovnako by mala prispieť druhá strana)... z tohto zaplať pomernú časť bývania na dieťa (lebo aj dieťa spotrebuje vodu, elektrinu, odpad...), komplet stravu pre jedno dieťa, hygienu, zaplať poplatky za škôlku, školu vrátane všetkých výletov, nakúp zimné topánky, možno nejaké krúžky, výlety, lieky v prípade potreby... ak dieťa ochorie, zostaň s ním doma, obetuj časť mesačnej mzdy a na ďalší mesiac zatiahni všetko potrebné tak ako keby si žiadny finančný výpadok nemal...
ex vlastní byt aj garáž - no super, že má strechu nad hlavou aj pre decká, to je zas len pre teba plus, že bývajú vo vlastnom a nemusia platiť drahé podnájmy, berieš toto na vedomie? 🙂
čo v prípade straty zamestnania? no nájsť si nové... ja ako matka nemôžem povedať "deti, nemám prácu, tento mesiac nejeme, počkáme, až si nejakú nájdem a potom sa napapáme" - prečo by mal mať túto vymoženosť otec, ktorého jedinou povinnosťou je poslať mesačne peniaze? koľko času tráviš so svojimi deťmi? koľkokrát do týždňa si schopný vyzdvihnúť ich zo škôlky, aby si tvoja ex mohla nájsť prácu napr. na 12hod zmeny a možno lepšie zarobiť? koľkokrát si schopný ísť s deťmi k lekárovi, zostať s nimi doma v prípade choroby, aby tvoja ex nemusela chýbať z práce?
nie som zástancom toho "zodrať chlapa z kože a nech mu neostane ani na pivo s kamošmi", ale zas naozaj 220€ na dve deti nie je nejaká horibilná suma... podľa veku mladšieho tipujem, že ex je ešte na rodičovskej, čiže z necelých 450€ ťahať trojčlennú domácnosť ti poviem, kúzelníčka... a samozrejme, sú aj takí, čo platia oveľa menej, alebo vôbec, takže zas u teba to nie je úplne zlé 🙂
no ale pýtal si sa, čo bude na súde - je málo pravdepodobné, že súd schváli dohodou "220€ výživné plus hradenie ďalších výdavkov" - pokiaľ by si s tým aj súhlasil, tak skôr súd zvýši výživné a o žiadnych bližšie neurčených nepravidelných výdavkoch nebude reč...
no a pre teba bude záväzné len to, čo bude v rozsudku - ostatné bude len na tebe a nebude to nijako vymáhateľné

robin30
14. mar 2016

Ex moze ist do prace a necakat na vyzivne od teba od dvojrocneho dietata uplne v pohode skus platit 300€na obe deti vydavky idu na polovicu takze 150€od teba 150€od ex na jedno dieta si na 300€na jednom to je cez usi a navyse plat ked to uznas sam za vhodne

alakys
autor
14. mar 2016

Dakujem
Ano chapem ako to je aj so školou aj s liekmy a vyletmi atd atd .
Ale čo je lepšie ked da na súd napr. 300 eu a ja jej budem platit tuto čiastku a nič naviac abo ked uvedie napr. 240 eu a može sa spolahnut na vedlajšie moje vydavky ako to bolo do teraz ?
je mgr. vdaka mne , som jej to zaplatil a nedokaže si najst pracu . všetko čo ma doteraz má vždy vdaka iným lu´dom .
robin3o ako to mysliš - plat ked to uznam za vhodne ?
V navrhu meni datum z 15teho na 10teho .

sissy27
14. mar 2016

@alakys súd ti na to povie, že extra výdavky sú len na dobré slovo, spoľahnúť sa na to proste nemôže... prídeš o prácu, zmeníš prácu, zmenia ti plat, zmenia sa tvoje životné podmienky (drahšie bývanie, nová priateľka, ďalšie dieťa, rodinné problémy - čokoľvek môže nastať) - a viac nič extra nezaplatíš a ona to nebude mať ako vymôcť... alebo opačná situácia - dáš výživné, zaplatíš napr. malému letný tábor, a ona ešte bude chcieť toto tamto, lebo veď si sľúbil a teraz musíš a keď povieš nie tak budeš najväčší hajzel pod slnkom a bude ťa vydierať cez deti, okydávať pred nimi ako im nedopraješ a podobne... takéto dohody "per huba" sú naozaj len pre mizivé percento rozvedených / rozídených ...
ten rozsudok bude záväzný pre obe strany, z tvojich príspevkov nemám pocit, žeby ste mali úplne ideálne porozvodové vzťahy, takže držala by som sa toho, čo je na papieri... v tomto prípade radšej vyššie výživné a samozrejme navyše ak budeš mať, môžeš dať vždy, ale nebude to tvoja povinnosť.
a neobzeraj sa späť, že čo ona má "vďaka" tebe, vtedy si to tak chcel, urobil si to dobrovoľne, viac to nerieš... vy dvaja ste skončili, ale rodičmi zostávate naďalej, tam smeruj svoju energiu a pozeraj vpred 🙂

alakys
autor
14. mar 2016

Sissy dik , ver tomu že by som si ich milé rád zobral ku mne do UK a snažil sa im da´t viac .
Odkedy som odcestoval nepijem , nefajčím da sa povedať že opadol zo mňa stres a môj jedálny lístok sa zmenil s množstva masa na zeleninu , ovocie atd atd . snad vieš na čo narážam .nechcem vyzerať ako egoista ale je to tak .
Je mi to luto Veľmi že sa to takto muselo stat .
Vždy som tvrdil že otec rodiny musí živiť rodinu , no na SVK to bohužiaľ nejde pokiaľ nemáš mamu , otca na dobrých miestach či dobru školu . ja som také šťastie nemal .
7 rokou som sa predieral po rôznych okolitých firmách aj zo zahraničia , všetko náročne prace či už sa na to pozriem s peňažnej stránky cca 350 eu mesačná mzda a či časovej , všetko to bolo na jedno kopyto , Zdieranie bez výsledku proste makaj a umri .
Sem tam som vycestoval do zahraničia Kôli peniazom .
Za trištvrte roka V uk som zvládol urobiť kurzy a od vtedy šoférujem 32 tonové smetiarske vozidlo , pracujem 37,5 hodín do tyždna , som vysmiaty až na to ze Deti sú tu a budu mat nejasnú budúcnosť .
Som Rád že komunikuješ .
dakujem

robin30
14. mar 2016

@alakys myslim vydavky navyse vyzivne jasne to musis ale ked bude chciet pre deti nieco nad ramec nemusis prip.na polovicu mgr.a bez prace no ide jej uplne suhlasim so
@sissy27

alakys
autor
14. mar 2016

Prácu už meniť nemienim , mam zmluvu na neurčito s dobrou pracovnou dobou .

sissy27
14. mar 2016

@alakys nie je za čo 🙂
čo sa týka tvojej práce, aktuálneho životného štandardu, plánov do budúcna - vieš ako to je - človek plánuje a boh sa len smeje... nie vždy je to o tom, čo (ne)chceme, čo (ne)mienime atď. ...
z môjho pohľadu - je naozaj pre všetkých zúčastnených lepšie, ak jej dáš radšej o niečo málo vyššie výživné a hotovo, ak budeš mať chuť a možnosť, vždy môžeš deťom odložiť niečo bokom alebo im poslať balík s vecami ako prekvapko a nikto ťa nebude môcť obviniť z toho, že nedržíš dohodu, alebo že ju nedržíš dostatočne 🙂 lebo pôvodná myšlienka pekná, ale taká dvojsečná zbraň a ľahko z teba môže byť "somárik otras sa"... takto aj ty vieš, s čím počítať, rovnako bude vedieť exka ako sa má zariadiť... ktovie, ako sa utrasú vaše vzťahy časom, či k lepšiemu alebo k horšiemu, takto budete mať obaja v ruke právoplatný rozsudok a nebude priestor na nejaké hádky...

alakys
autor
14. mar 2016

Poraď ,
Príklad : ja budem platiť OKej dajme tomu 240 eu a keď aj ona dá 240 eu do mesiaca tak to by malo byt dosť dvom chlapcom ?
Je mojou povinnosťou sa starať aj o to ze z čoho platí byt a naftu atd atd ???
Z mojho prijmu nedokažem davat viac , 1200 lib plat
5oo lib najom
2oo lib su spotreba , elek, plyn , smeti , voda .
6o lib doprava
plus čo som doteraz platil 22o eu
to je cca 1000 lib mesačne a mne ostava cca 2oo na existenciu .
CO VY NA TO ???

robin30
14. mar 2016

Nie tvojou starostou je platit vyzivne ci ona ma na byt naftu vinko sminky teba zaujimat nemusi a vyzivne 240€na dve deti je ok vydavky na deti idu na polovicu takze to je 480€na dve deti a to uplne staci ex ked si chce zvysit zivotnu uroven prosim moze ist pracovat

alakys
autor
14. mar 2016

Vdaka Sissy
Viem že plánujeme a vela krát to nevychádza .
Ja nie som proti vyššiemu vyživ nemu ale sa nechcem zas a zas k tomu vraciat no to ale asi budem musiet.
Exke sa nepači to že som jej odpovedal - že okej suhlasim ale neviem či budem vediet prispievať naviac . no ale to je asi klasicky pohlad ženy na vec presne tak ako mne sa nepáči že chce viac , no len ja som zmierený z viším výdavkami , viac deťom menej mne .
čo pri strate zamestnania ?

robin30
14. mar 2016

@alakys pri strate zamestnania mozes poziadat o znizenie vyzivneho exku posli do prace

alakys
autor
14. mar 2016

Dik Robin , tiež som jej povedal , hľadaj si prácu no jej vyzaš a štyl obliekania - červene vlasy atd atd . no tažko to pojde aj s titulmy BC a MGR .
Daj ešte daake rady .

alakys
autor
14. mar 2016

Maš asi podobny problem ? či ?
Ked nie tak sorry .

robin30
14. mar 2016

@alakys ja to mam z obidvoch stran mam deti s ex a moj manzel platil na syna takze som v tom ostrielana sa da povedat 🙂kludne mozme ip popisat

alakys
autor
14. mar 2016

@robin30 🙂 pravdaže si chcem tebou , s vami pisat
Som trošku zmeteni , nečakal som že si žena 😉

robin30
14. mar 2016

@alakys 🙂nie vsetky mame z deti biznis ako otca seti zdrat z penazi

mirica
14. mar 2016

@robin30 ....v jednom ťa opravím, finančné výdavky sa v žiadnom prípade neberú že 50:50.
Je to z veľmi logického dôvodu .Ak by mali ísť na polovicu finančné výdavky , tak samozrejme aj starostlivosť osobná.....takže ak deťom nevarí, neperie, nežehlí, nepíše s nimi úlohy, nechodí k lekárovi, nechystá im desiaty, nevstáva k nim v noci, neopatruje ich , ked sú chorí a podobne , tak sa to 50:50 nepočíta .Ja som mala v rozsudku toto jednoznačne napísané.

robin30
14. mar 2016

@mirica nam sudkyna povedala ze 50:50 financie aj ked to tak nemame ale mne je to fuk ja sa viem o deti postarat aj bez jeho penazi ona bude sediet doma na zadku a cakat kym on z UK posle milostivej peniaze a jemu samemu neostane ani na chleba poriadne

mirica
14. mar 2016

@alakys ...súd jej do úvahy byt zoberie len tak, že jej uzná výdavky naň, vrátane hypotéky, lebo ním zabezpečuje bývanie pre deti. Strata zamestnania sa dopredu do úvahy neberie. Ak prídeš o prácu dá sa požiadať o zníženie výživného . Pri tom ale treba podotknúť, že ak prídeš o prácu z vlastnej viny(napr alkohol v práci, tebou zavinená nehoda) alebo ak dáš výpoveď ty, tak súd výživné nezníži.

mirica
14. mar 2016

@robin30 ..osobná starostlivosť sa berie samozrejme aj podla veku detí do úvahy....ja to mám priamo v rozsudku jak z okresného tak aj z krajského súdu.....a mala som to aj pri najstaršom. Mám v rodine sudcu.
.

robin30
14. mar 2016

Ono vsetko zalezi od sudcu ja mam postihnute dieta ex plati nan 200€realne ma stoji len jedno vysetrenie 450€skola200€a sudkyni to bolo suma fuk a na starsieho minimalne vyzivne a ex zaraba 1300€takze tak pozdravujem sudcu v rodine

mirica
14. mar 2016

@robin30 ..však ja netvrdím , že sa vždy rozhodne tak, ako sa má....dosť dôležité je aj to,čím argumentuješ ty, ako navrhovateľ...nie vždy totiž krajský súd rozsudok okresného potvrdí....
u mňa to ex hral na minimálnu mzdu a to, že má celkovo 5 deti....aj tak som dostala (pri jeho oficiálnom príjme380 EUR) 90 _EUR na dieťa/predškoláka...takže spolu 270 ...a to mal v tom čase 16 a 13 ročné dcery ( na tie bolo vtedy 70 a 55)

preto si myslím , že alakys by mal brať tých 220 čo navrhuje jeho ex a moc v tom nerýpať..... 😀

robin30
14. mar 2016

🙂ja som mu navrhla 300€ale ked napisal ze mu ostane 200 tak tych 220ci 240€je slusne a mamicka moze ist pracovat nemusi si sunky valat doma tri roky my sme mali sud uz davno a ex som nevidela 4roky a ani deti a dufam ze to tak ostane najblizsich 100rokov 🙂ja som to hovado chcela mat cim skor z krku a zo zivota a lutujem len jedine ze som ho do riti nekopla skor aaale vsetko zle je na nieco dobre a my sme stastni konecne

alakys
autor
14. mar 2016

Dakujem Vam za príspevky aj Robin aj Mirici .
Mne nevadí suma 24o eu na papieri a samozrejme budem nadalej šatit detváky však su predca moje a podla mna to vie aj EX , a hlavne teraz to citi pretoze som im pokupoval dalšie veci ako su školske potreby staršiemu a hračky obidvom , kino atd atd ,trochu chcem aby citila že vinna nie je len moja ale obidvoch a že mozem detom zabespecit rozne veci co tu na svk kebyze ostanem sa ničit nadalej tak by sme nemali . Viem že citi a vychova sa neda nahradit mojou absenciuo ale časom možem mat s detmi aj krajši vstach ako teraz , pevne verim že to tak bude .
Nie som alkoholik ani fetak ani nekradnem a snazim sa riesit veci a to Vzdy priamo tak aby bolo vsetko co naj rozumnejšie pre zucastnene strany .
Pracujem pre mestky urad v UK nottingham a nemam tam žiadnych znamich , okej hram v kapele na gitare taze sa my zbieraju kamoši no stale to nie je take ze pod na pivo , su to znami .

alakys
autor
14. mar 2016

🙂 prajem vám 🙂 tiež len to najkrajšie . 😉

Strana
z2