icon

Výživné na maloleté dieťa určené súdom

3. jan 2022

Dobrý deň prajem. Chcem sa poradiť ohľadom výživného pre deti, syna a dcéru. Syn sa narodil ešte pred tým ako sme uzavreli manželstvo. Ide o to že s manželom máme veľkú krízu, nebudem ďalej rozvíjať túto tému, stačí však to, že plánujem pomaly isto rozvod. On sa vyhráža, že nebude platiť na deti výživné, že si dá v práci spraviť zmluvu akože zarába 300 eur mesačne. Sme spolu s určitými prestávkami a turbulenciami osem rokov, tretí rok sme manželmi. Syn má 5 rokov a počas tehotenstva, taktiež po narodení syna sme boli od seba istý čas odlúčení, nežili sme spolu. V tom čase som podala návrh na súd o zverenie dieťaťa do starostlivosti a určenie výživného. Súd na základe rodičovskej dohody určil výživné 150 eur. Po čase sme sa dali dokopy, neskôr sme sa zosobášili. Mám otázku, rozhodnutie o výživom na syna je platné aj naďalej, aj keď sme sa zobrali a v budocnosti by nás rozviedli? Či to musím opätovne riešiť? Na dcéru výživné určené súdom nieje, narodila sa počas trvania nášho manželstva. Vopred ďakujem za radu.

elizabet173
•
Autor odpoveď zmazal
•
kikuskapalkovicova
•
25. aug 2023

Dobrý deň prajem neviem ako začať no napíšem to v skratke mám 3 roční vzťah ktorí bol cca 1 rok super no a potom ako sa narodila dcéra to išlo dolu vodou potom prišlo ďalšie dieťa a potom sa to ešte viac zhoršilo no idem rovno k veci 😊😊
S priateľom mám dve deti dcéru a syna dcéra má 2,8 rokov a syn má 1,3 roka no a chcela by som radu priateľ prestal chodiť do práce chodí sa mu kedy chce žijeme u neho na byte ktorí zdedil po otcovi ale je tam takí háčik že ten dom patrí 19 majiteľom a svoju časť má zablokovanú exekúciou teda jeho časť zobrali dvaja exekútori a chcela by som sa s ním rozísť je bez práce bije deti berie omamné látky pije nemá žiadnu snahu o prácu ani sa nesnaží si niaku nájsť robí na živnosť a má samé dlhý len ja mám rodičovský príspevok a musím platiť na dome šeky a deti sú koľko krát hladné lebo keď zaplatím šeky nemám im čo dať koľko karát do úst a chcela by som sa spýtať ak pôjdem bývať k svojej rodine a tam mám trvali pobyt lebo na tento dom sa nedokážem ani prihlásiť súd mi dá do starostlivosti deti mám dôkaz ako berie omamné látky a ako bije deti mám to len na videu fotky mám vytlačené a aj správy mám ako má uráža a škaredo mi nadáva len že oni majú trvali pobyt u neho na adrese de je vlastne tích 19 majiteľov a ja bývam len o dedinu ďalej od neho že či si môžem zobrať deti k sebe než bude súd ak pôjdem všetko vyriešiť ku koliznej na úrad práce
Pred tím som mala súd lebo mám okrem dvoch detí ešte pred tím zo vstanú a tam sme to riešili a deti boli u mňa do sudu ale keď mám teraz dôkazy že berie omamné látky nemali by mu dať dieťa že či ako to je vlastne alebo dá sa zrušiť otec deti úplne z rodného listu ďakujem každému za odpoveď a radu do by mi vedel pomoc 😊😊❤️❤️

vikiki29
•
Autor odpoveď zmazal
•