Výživné na účet
Ked posle chlap peniaze a nie je tam poznamka vyzivne,moze tym na sude argumentovat,ze to bolo vyzivne na dieta? Ide o to,ze ex priatel si preposielal na moj ucet peniaze,ktore som mu vyberala a odovzdavala a on chce na sude preukazat,ze to mi posielal vyzivne.
@slavomira236 ma platit mesacne 60 e k 15.dnu....tieto sumy boli rozne raz 300,potom 500,20...od septembra nic
Leby ti jeden mesiac poslal aj 1000e a nechal ti ich, nepovazuje sa to za predplatene vyzivne ale dobrovolny prispevok nad ramec vyzivneho...takze ak ti 4 mesiace neposlal nic, ma zameskane a mozes to riesit
Rád by som vedel pod akou zámienkou ťa takto pravidelne klamal? Aký dôvod na toto si vymyslel?
Má svoj bankový účet a nejde si vybrať svoje peniaze do bankomatu svojou kartou k účtu.
Ale pošle ich na účet ex s ktorou nežije, tá ide do bankomatu vybrať peniaze a odovzdá mu hotovosť bez potvrdenia o prevzatí. Toto vôbec nedáva žiadnu logiku a ešte to robí pravidelne.
@maranco dáva, ukrýva pred niekým iným peniaze, môže tvrdiť ze musí živiť bývalú, to ze ma on potom hotovosť už nikto nevidí 😀
@maranco boli sme v tom.case vo vztahu...ale nezili sme spolu...potom uz neposielal
@som_realistka alebo ju chce namočiť, že podniká na čierno a do daňového nepriznala všetky príjmy, on jej platil za služby, výrobky, nájomné
autorka aký dôvod uviedol, že chce takto prepierať peniaze? keď má svoj účet a nechce si z neho sám vybrať peniaze ktoré potrebuje?
Fuu a tomu veris??? To chudatko toľko pracuje že nestíha ísť do bankomatu? No aby ozaj niečo iné v tom nebolo...
Tak zbytočne to komplikovane píses Ak máš určené výživné a peniaze Ti posielal,tak bola Tvoja chýbal,že si si výživné nenechala a dávala mu všetky peniaze.A k tomu ,že Tí neplatí teraz ,treba sa obrátiť na exekútora ,popřípadě podat trestné oznámenie.A dúfam,že sa do budúcnosti poucis.
Vyzivne dopredu sa neposiela a s nicim takym by na sude neuspel. Cize ak ti 4 nesiace nic neposlal smer exekutor
autorka, dnes si sa presne toto pýtala v právnickej poradni. odpoveď si dostala. výživné stanovené súdom ti musí posielať pravidelne podľa toho, ako je stanovené v rozsudku. ale pozor, keďže ty si bola taká hlúpa, že si dopustila to, čo opisuješ v úvodnom príspevku, on ťa môže neskôr ťahať po súdoch, že ti peniaze dal poslať omylom, lebo zabudol zmeniť číslo účtu alebo sa proste pomýlil a že sú jednoducho tvoje a ty si sa neprávom obohatila. ak tam napísal "výživné", trošku by to bolo zamotané, ale i tak. hlúpa si bola, že si mu ich vracala. keď už, mala si mu vyplatiť čiastku reálne zníženú o výživné.... aj tak nechápem. prečo takto... už len to, že je to ex, by som dala ruky preč od toho, aby som urobila takúto sprostosť.
@panelacikova táto verzia ma nenapadla, že sa chudák mohol "pomýliť" a omylom jej poslal peniaze.
Vieš čo omylom som ti poslal na účet 800€, teraz ich potrebujem tak mi ich vráť. Nemáš? Tak môžeš aj v splátkach stačí keď mi budeš splácať 60€ mesačne. Nevrátiš? Tak podám trestné oznámenie za bezdôvodné obohatenie.

Áno to kľudne môže, takže mala rada, už mu nevytahuj peniaze a nedávaj mu ich na ruku
A neexistuje dopredu, každý mesiac musí dávať, ak da viac, fajn, ale neznamená, že budúci mesiac nemusí poslať