Výživné pre dieťatko. Potrebujem právnika?
Milé žienky, zaujíma ma pár vecí ohľadne výživného, dúfam, že mi aspoˇˇn toršičku pomôžete. Mám 4 ročného synčeka na ktorého som nevidela ani cent. Bio otec roka má írske občianstvo no pôvodom ír nieje. Zarába tak cca 3 000 mesačne, náklady má minimálne. Platí len 200eur nájom, jedlo má v práci a živý si auto.
Mne peniaze neposiela, že mu to všetko vynahradí keď bude starší 😀 .
Ale mám to na súde od marca 2012, zatial sa nič neudialo. No mala som právnika, ktorému som zobrala splnomocnenie. Takžie žiadneho už nemám.
Mamičky, vy ste mali právnika? Lebo niektoré tvrdia, že je tam úplne zbytočný..tak teraz neviem, či mám si hľadať iného, alebo to vybojujem aj sama.
Ďakujem kráááásne
neporadim ako to z neho dostat, ked je v zahranici, co sa tyka vyzivneho konanie netrva normalne dlho. Ak nechces platit pravnika na zastupovanie, mozes aspon nejakeho navstivit a poradit sa.... a nezabudni si pytat vyzivne aj dozadu...

@felinda, ahoj jednoznačne je strašne dlho, aby si rok a pol čakala na súdny proces ohľadom výživného. skús sa obrátiť na súd, kde bol Tvoj návrh zaslaný a informovať sa, kto má na starosti Tvoj prípad. prípadne sa obráť na súdneho ombudsmana.
ja som právnika mala, ale na samotné súdne pojednávanie nestihol prísť - trčal v zápche. zvládla som to aj bez neho. my sme však mali rodičovskú dohodu a teda na súde nebol žiadny problém. držím palce, aby si sa čo najskôr domohla práv pre svoje dieťa. 😉