icon

Výživné pre dieťatko. Potrebujem právnika?

felinda
19. aug 2013

Milé žienky, zaujíma ma pár vecí ohľadne výživného, dúfam, že mi aspoˇˇn toršičku pomôžete. Mám 4 ročného synčeka na ktorého som nevidela ani cent. Bio otec roka má írske občianstvo no pôvodom ír nieje. Zarába tak cca 3 000 mesačne, náklady má minimálne. Platí len 200eur nájom, jedlo má v práci a živý si auto.
Mne peniaze neposiela, že mu to všetko vynahradí keď bude starší 😀 .
Ale mám to na súde od marca 2012, zatial sa nič neudialo. No mala som právnika, ktorému som zobrala splnomocnenie. Takžie žiadneho už nemám.
Mamičky, vy ste mali právnika? Lebo niektoré tvrdia, že je tam úplne zbytočný..tak teraz neviem, či mám si hľadať iného, alebo to vybojujem aj sama.
Ďakujem kráááásne

angua27
19. aug 2013

@felinda, ahoj jednoznačne je strašne dlho, aby si rok a pol čakala na súdny proces ohľadom výživného. skús sa obrátiť na súd, kde bol Tvoj návrh zaslaný a informovať sa, kto má na starosti Tvoj prípad. prípadne sa obráť na súdneho ombudsmana.
ja som právnika mala, ale na samotné súdne pojednávanie nestihol prísť - trčal v zápche. zvládla som to aj bez neho. my sme však mali rodičovskú dohodu a teda na súde nebol žiadny problém. držím palce, aby si sa čo najskôr domohla práv pre svoje dieťa. 😉

dejnas
19. aug 2013

@felinda neskúšala si kontaktovať Centrum pre medzinárodno - právnu ochranu detí a mládeže? rieši tiež otázky výživného, pokiaľ sa povinná osoba nachádza v zahraničí, resp. je cudzí štátny príslušník.... skús sa na nich obrátiť so žiadosťou o pomoc, poskytnutie informácií atď.

felinda
autor
19. aug 2013

@angua27 ja som už písala sťažnosť aj na krajský súd a stáále nič

felinda
autor
19. aug 2013

@dejnas skúšala a povedali mi, že vramci toho, že otec je v cudzine tak je to celkom normálne

simca06022011
19. aug 2013

neporadim ako to z neho dostat, ked je v zahranici, co sa tyka vyzivneho konanie netrva normalne dlho. Ak nechces platit pravnika na zastupovanie, mozes aspon nejakeho navstivit a poradit sa.... a nezabudni si pytat vyzivne aj dozadu...