icon

Záchrana manželstva po podaní žiadosti o rozvod

zivothviezdy
21. sep 2026

Ahojte, chcela by som sa opýtať žien, ktorým sa podarilo zachrániť manželstvo po tom, čo už bola podaná žiadosť o rozvod a prebehlo prvé súdne pojednávanie. Čo bolo vo vašom prípade zlomovým bodom, kedy partner cúvol a uvedomil si, že o rodinu nechce prísť? Zmenil partner prístup sám od seba, alebo pomohol úplný rozchod a ticho? Zaujímali by ma vaše reálne príbehy s dobrým koncom. Ďakujem.

anonym_43ea78
21. sep 2026

@zivothviezdy niektorí si to uvedomia až keď už je po rozvode, odsťahuje sa jeden alebo druhý a zrazu si začne spomínať na tie veci, čo mu chýbajú. Ale ak je rozhodnutý, ťažko ho presvedčíš ak to sám nevie a nechce skúsiť. Niektoré páry absolvujú terapiu, niektorým pomôže čas od seba. A niekedy je rozvod to najlepšie pre oboch.

zivothviezdy
autor
21. sep 2026
@anonym_43ea78

@zivothviezdy niektorí si to uvedomia až keď už je po rozvode, odsťahuje sa jeden alebo druhý a zrazu si začne spomínať na tie veci, čo mu chýbajú. Ale ak je rozhodnutý, ťažko ho presvedčíš ak to sám nevie a nechce skúsiť. Niektoré páry absolvujú terapiu, niektorým pomôže čas od seba. A niekedy je rozvod to najlepšie pre oboch.

@anonym_43ea78 no lenze ked sa ho pýtali ma tom informacnom co sme boli ze ci je ten dôvod rozvodu co je napísané mlcal a ked sa pytali na patovu terapiu povedal nie ale na dôvod neviem a on uz s nami nebyva tri mesiace

katkazatka
21. sep 2026

Prečo čakás, že partner teraz ho zmení prístup? Predpokladám, že rozvod ste si nevymysleli zo dňa na deň. Už si mu niekoľko mesiacov, možno rokov dohovárala a ten prístup nezmenil. Koľko ďalších rokov mu chceš dohovárať? Starého psa novým kúskom nenaučíš.

anonym_7e577d
21. sep 2026

A ty by si ho chcela ešte naspäť? Veď tá má úplne v paži. Je odstahovany, má už iný život

anonym_a98f8b
21. sep 2026
@zivothviezdy

@anonym_43ea78 no lenze ked sa ho pýtali ma tom informacnom co sme boli ze ci je ten dôvod rozvodu co je napísané mlcal a ked sa pytali na patovu terapiu povedal nie ale na dôvod neviem a on uz s nami nebyva tri mesiace

@zivothviezdy podaniu navrhu na rozvod predchadzaju tyzdne, mesiace, roky ked to nefunguje. Naozaj chces zachranovat nieco co nefunguje? Preco si myslis, ze zrazu sa stane zazrak a bude vsetko tak ako ma byt? Ak si sa snazila zachranovat vztah dlhodobo a nepodarilo sa to, tak preco si myslis, ze zrazu ho zachranis? Ty vies co napisal ako dovod, my nie. Ale ak to on vidi ako dovod tak ten dovod tam bude, ci podla teba je zavazny je vedlajsie. Pre neho je to dovod k radikalnemu kroku.
A spytam sa to iste hore ale inac : Preco ho chces spat? Preco chces silou mocou byt s clovekom, ktory s tebou nechce byt? A nie, nepis, ze kvoli detom. Otcom ostane aj po rozvode a to akym bude otcom dost zalezi aj na tom, ako sa matka deti k situacii postavi.

anonym_007f6f
21. sep 2026
@zivothviezdy

@zivothviezdy Aha, takze z tohoto si vydedukovala, ze sa polepsi? Ehm.

anonym_a2ee27
21. sep 2026

Keď raz došiel na to, že nechce ťa
Tak myslíš, že druhý krát by na to zas nedosiel?
Dôvod ma a ty ten dôvod podcenujes
Prečo?

anonym_43ea78
21. sep 2026
@zivothviezdy

@zivothviezdy možno má dôvod ktorý ti povedať nechce, aby ti zbytočne neubližoval. Ak s vami nežije 3 mesiace a nejaví nijaký záujem o pokračovanie manželstva alebo nápravu, zmier sa s tým, že s tebou skrátka byť nechce. Je to hrozné a určite to počuť nechceš, ale čím skôr to prijmeš, tým skôr sa pohneš ďalej.

earlgrey
21. sep 2026

A v návrhu na rozvod nemáš dôvod prečo ten rozvod chce?

anonym_fff923
21. sep 2026
@zivothviezdy

@zivothviezdy a rozvod chce preco?

anonym_42d7a7
21. sep 2026

Nevieme kto chce. Čo chce. Pre mna uz ten papier by bol bodka. Proces na sude uz dalsia kapitola.

anonym_179dfd
21. sep 2026

V návrhu na rozvod sa predsa píše prečo sa chce navrhovateľ rozviesť. Musí predsa súdu zdôvodniť svoj návrh. Či?
Autorka, vieš prečo sa chce rozviesť?

anonym_15143d
21. sep 2026

My sme to skúšali po rozvode, skor to bol len spomienkový optimizmus a zvyk čo nás dával dokopy, nakoniec som to uťala, lebo tie veci ktoré boli dovodom rozvodu sa zázračne nevyparili..

anonym_d69d6f
21. sep 2026

no záleží aj od povahy manželov.
Niekto je tak tvrdohlavý že keď už je na rozvod. konaní, tak chce už ten rozvod. Keď už - tak už. Nemám skúsenosť s DOBRÝM koncom.