Žiadosť o výživné
Ziadost o vyzivne
Uz davno si mala mat podaní žiadosť o vyzivne. Tie peniaze patria tomu chlapcovi, su na jeho výživu, stravu, kruzky, ....
Tvoj bývalý nejaky prijem ma, z čoho by inak žil? Cize musi platit na syna
Tu je jedno ci si obvinená, alebo nie, lebo to nie su tvoje peniaze, ani jeho, ale synove
Žiadaj o vyplatenie spätne
Platit musi vzdy, ci je arogantný, alebo nie, ci ma právnikov alebo nie
Ano sud bude riesit aj teba, tvoje príjmy, výdavky, byvanie
Co sa tyka vyzivneho, tak tam sa sud nezaoberá vypovedaním dietata. To je pri zverovanií dietata.
No nie je zvereny nikomu oficialne...ja som proste pred dvoma rokmi zdrhla a neriesila noc
Podarená rodinka.
Vyživovacia povinnosť plynie zo zákona, t.j. nie je potrebné rozhodnutie súdu, aby si rodičia túto zákonnú povinnosť plnili.
Pokiaľ však o vyživovacej povinnosti rozhodne súd, také rozhodnutie je zároveň exekučným titulom. Je potrebné však dodať, že súd v rámci tohto konania bude rozhodovať aj o úprave styku a bude zisťovať pomery v rodine.
@gretle33 a dva roky ti nechýbali peniaze? Ako to riešite so stretávanim a podobne. Výživné nemá.nic spoločne s tvojim trestnými stíhaniami a pod.
@gretle33 výživné sú peniaze dieťaťa, nie tvoje. Tvoje obvinenia / trestné stíhanie s tým nič nemá. Sociálka sa síce asi bude zaujímať trošku viac ako u bezúhonnej osoby, ale bude ich zaujímať či má dieťa zdravé prostredie, chodí riadne do školy, nie je zanedbané...
Normálne požiadaj o zverenie syna do svojej opatery a výživné tak ako hociktorá iná žena. Problém ale vidím v tom, že tvojmu ex je asi ukradnutá nejaká ďalšia exekúcia alebo trest, takže tie peniaze sotva niekedy uvidíš v plnej výške.
ale obvinenia su proti tebe vznesene a proti nemu? je vo vazbe? co ti radi tvoj pravnik? co tak vyhlasot osobny bankrot napr? komu je syn zvereny? ste rozvedeni resp. rozvadzate si? preco nepracujes a vedela by si pracovat? kde mate vsetci 3 trvale pobyty? ako platis ubytovanie a vydaje ako byvate ? tazko radit ked nevieme detaily
Neviem ci sre riesili papierovo zverenie dietata do tvojej starostlivosti. Ak ano a bol ti uz raz zvereny tak ta riesit nebudu. Viem ze syn ma narok na vtzivne.. predpoklasam ze z neho bude dalsia exekucia tvohho byvaleho ale na zaklade toho rozhodnutia ti moze srat vyplacat nahradne vyzivne( po podani trestneho oznamenia). On keby chcel moze ti to zneprijemnit na sude.

Zdravim, chcela by som sa len informacne opytat ze ako je to z pohladu sudu ked matka, ktora ziada o vyzivne pre 13r. syna, je obvinena z ekon. trestnej cinnosti?!?! Jedna sa o to ze byvaly partner, otec syna, je takztiez stihany v rovnakych kauzach nakolko trestne veci som roky musela robit pre neho atd... Momentalne prebieha policajne vysetrovanie, plne spolupracujem a dufam ze to raz dobre skonci... Ale so synom som uz 2 roky sama, mame byt vsetko je fajn, pomohli mi kamarati a rodina, navonok ako starostliva matka...no relne nemam ziaden oficialny prijem, mam exekucie tak ako otec syna a este k tomu tie obvinenia atd.. Uz parkrat som mala taku ostru vymenu po telefone s expartnerom a vysmial ma ohladom vyzivneho, vraj ked mam rozum tak ani to nepodam, lebo bude socialka riesit mna... Z toho dovodu sa stranim stale s tym podanim na sud... Prosim ake su vase skusenosti, myslite ze bude sa sud zameriavat resp. riesit mna? Berme do uvahy fakt ze moj ex. je mimoriadne arogantny a bude sa moc moc snazit aj pomocou pravnikov aby to platit nemusel a ociernit ma... Bojim sa len aby zase syn nemal nervy, vypocuvania po policiach uz bolo dost, chcem uz aby mal klud... Chcem aby to slo mimo neho... Nechcem mu to darovat, tie peniaze patria synovi. Daaaaaakujeeeeeem za radu