Zmena priezviska a rozhodnutia
Chcela som sa spýtať otec je uvedený v rodnom liste ale chcela som zmeniť malému priezvisko po mne ale neviem ako to bude z rozhodnutiami o výživnom a aj mám podanú exekúciu !ak by zmenili malému priezvisko to potom nebude problém ohľadom exekúcie?a koľko to asi trvá?
@beech zmena priezviska nesúvisí s vyživovacou povinnosťou na dieťa. Ohľadom zmeny priezviska sa obráť na obvodný úrad v mieste svojho príslušného bydliska, napíš žiadosť a musíš uviesť aj dôvod zmeny priezviska dieťaťa a ak ti to schvália tak až následne potom môžeš zmeniť priezvisko dieťaťu na matrike. Ak otec dieťaťa nesúhlasí so zmenou priezviska potom s obráť na súd a ten rozhodne.
@beech pokial ide o zmenu priezviska, to nie je take jednoduche. otec so zmenou musi suhlasit...su tam urcite vynimky, kedy nemusi - informuj sa na matrike. na vyzivne to nijaky vplyv mat nebude, ani na pripadnu exekuciu. priezvisko dietata nijako nesuvisi s povinnostou otca platit vyzivne. akurat budes musiet so sebou na urady, sudy atd. nosit aj rozhodnutie o zmene priezviska dietata, aby bolo jasne, ze rozhodnutia vydane pred zmenou priezviska sa tykaju toho isteho dietata.
ak bude súhlasit tak ano vbaví to len matrika za poplatok , ten to rozhodnutie pošle na socialku a ona bez problemou bude súhlasit a otec má čas na odvolanie 15 dni od prevziatie zasielky ak otec nebude súhlasit že si to rozmyslí tak len cez súd 😉

@beech priezvisko dieťaťa nemá nič spoločné s výživným...