Zmena priezviska maloletého chlapca
Ahojte.potrebujem radu.chcem dat malemu(4roky)zmenit priezvisko.otec nesuhlasi.zaujem.z jeho strany je minimalny.maly to priezvisko nechce a to typom ze ked mu poviem ze sa vola tak a tak tak mi na to povie ze sa tak nevola a povie ze sa vola po mne mojim priezviskom.je neaka nadej ze mi to sud odklepne?nechcem to zbytocn3 oplacat.alebo bude lepsie ked pockam kym bude maly starsi a rozhodn3 sa sam.dakujem za kazdu radu a skusenost
@rheuska ten suhlas sa da nahradit sudom len sa pytam ci s tym niekto nema skusenost
tak toto zaujíma aj mňa..výživné mám , ale nezaujíma sa , zablokované má moje číslo , stráni sa , vyhýba...o malom nič nevie už 3.5mesiaca a my nevieme ani nič o ňom... tak ak niekto vie , tiež si rada prečítam aký je postup...ďakujem
Ahojky 🙂...tiež som sa Tvojím problémom zaoberala pred rokom ja.Nakoľko som vydatá mám s manželom druhé dieťa a len moja staršia dcéra sa volá inak ako my.V utorok ma čaká súd ohľadne úpravy styku a súdime sa každý rok tak ti poradím kedže už tieto zákony a legislatívy a hlavne " práva otcov" poznàm naspamäť 🙂 .Ak otec malèho sa dlhodobo nezaujíma o dieťa,neplatí výživné v takomto prípade ako bolo pìsané vyššie,súd rozhodne či zmenu schvàly alebo nie.Ale priprav sa že to jednoduché nebude.Budeš určite potrebovať právnika a stojì to veľa dokazovania,možno aj znalecký posudok či je to v prospech dieťaťa alebo nieje...ako mi jeden právnik napísal keď som to ja riešila,otcovstvo sa zrušiť nedá nieje to pràvnické nadobudnutie ale biologické a ešte neznamená že keď malému zmeníš priezvisko že jeho otec stratí práva.Je to na dlhú trať,ja som napr chcela aby bývalému odklepli styk 2x za mesiac 1 deň lebo dcéru štve proti mne,jeho frajerka dcéru biju a dcèrka má mentálnu retardáciu.Ale pràvnik mi hneď povedal,že to nedocielime lebo má záujem,platí alimenty aj keď je taký aký je.Takže asi tak.Ale ak do.toho pôjdeš tak držím palčeky 🙂

Uz sa to tu preberalo. Bez suhlasu otca bohuzial nie.