icon

Zverí súd deti otcovi kvôli lepšej finančnej situácii?

Dnes o 15:18

Má môj bývalý partner, otec detí, šancu na súde, aby jemu súd zveril deti len kvôli tomu, že je finančne lepšie situovaný?

Prichytila som ho pri nevere a nakoniec z neho vypadlo, že to nebolo prvýkrát. Máme dve deti a teraz čakám tretie dieťa. Na to mi po novom povedal, že on dieťa nechce, že mám ísť na potrat a aj tak sa oň nebude starať.

Teraz sa mi vyhráža, že ak sa k nemu nevrátim, zoberie mi deti a že si to proste vybaví. On býva v štvorizbovom domčeku a ja aktuálne bývam u mamy. Môj otec mi ponúkol, že mi vie dať trojizbový byt a aj mi finančne pomôže. Veľmi sa však bojím, že bývalý splní svoje vyhrážky.

Ako otec sa o deti nijako extra nestaral. Aj keď bol doma, rýchlo stratil nervy, keď deti behali, kričali alebo rozhadzovali hračky.

Po pôrode a po šestonedelí by som sa chcela presťahovať do bytu. Naozaj môže súd zveriť deti jemu len kvôli tomu, že má lepšiu finančnú situáciu?

Súd máme o dva týždne.

januska12323
Dnes o 15:25

Nie, len ti chce ublížiť. Čo by s nimi robil?

anonym_e1d49a
Dnes o 15:26

Podľa mňa nie. Ty si predsa matka.🤷‍♀️ a keby aj zveril, nech si to vyskúša sa starať o 3deti, veľmi rýchlo by ti ich priniesol naspäť, nezvládal by to. Takže klud, nech sa vyhráža.😀 ja by som mu ich všetky dala na víkend, nech si to užije😂🙈 radšej by iba alimenty platil😂

slavomira236
Dnes o 15:30

Skor by .mal sancu uspiet pri striedavke

anonym_60b924
Dnes o 15:34

@anonym_autor takých hrdinov bolo čo sa vyhrážali ex, že im zoberú deti, nakoniec to dopadne tak, že si ich nebude brať ani na víkendy, len pošle alimenty a tam to končí.

anonym_605669
Dnes o 15:37

@anonym_autor nie neboj sa, on ich nechce..nestaci mu ze si zranitelna tehotna este ta chce takto znicit. Mas kde byvat to je zaklad. Presne ako pisu baby nebude si ich brat ani na dni stanovene sudom.

anonym_83284a
Dnes o 15:38

@anonym_autor Vlastná skúsenosť: Veľká huba, že mi zoberie syna.On vtedy zarábal slušne,ja som prišla o prácu.Zlakla som sa,ale neskôr mi došlo, že ta jeho obstarozna fuchtla sa nebude otravovať s dieťaťom na 1.st.ZS a ze ani otecko sa nebude obmedzovať starostlivosťou o syna.Vacsinou to sú len reči,snaha strašiť, deptat...

autor
Dnes o 15:39
@anonym_83284a

@anonym_autor Vlastná skúsenosť: Veľká huba, že mi zoberie syna.On vtedy zarábal slušne,ja som prišla o prácu.Zlakla som sa,ale neskôr mi došlo, že ta jeho obstarozna fuchtla sa nebude otravovať s dieťaťom na 1.st.ZS a ze ani otecko sa nebude obmedzovať starostlivosťou o syna.Vacsinou to sú len reči,snaha strašiť, deptat...

@januska12323 Ja vôbec neviem. Aby mal nakoho hučať.
@anonym_e1d49a zatiaľ len 2. Aj to sa bojím, že sa niečo stane dieťaťu za tieto nervy a stres čo mi robí nonstop.
@anonym_60b924 bola by som veľmi rada keby ho už nemusím vidieť. Ja som mu nezakázala vídať deti ale ani nezavolá, že ako sa majú či náhodou netreba niečo. Majú deti všetko len mi je ľuto, že takto sa zachoval voči nim.
@anonym_83284a Ďakujem. Obrovský kameň mi padol zo srdca 🙏

sasa1310
Dnes o 15:53

ja neviem, o deti sa nestaral, rýchlo stratil nervy a treba mať ďalšie dieťa. Veď si mala plno náznakov už predtým, že manžel stojí asi za veľké nič. Bože baby načo, načo máte toľko detí s takými mužmi? Keby si nemala rodičov, tak čo urobíš? Ako sa postaráš o svoje deti?

anonym_c78628
Dnes o 15:57
@sasa1310

ja neviem, o deti sa nestaral, rýchlo stratil nervy a treba mať ďalšie dieťa. Veď si mala plno náznakov už predtým, že manžel stojí asi za veľké nič. Bože baby načo, načo máte toľko detí s takými mužmi? Keby si nemala rodičov, tak čo urobíš? Ako sa postaráš o svoje deti?

@sasa1310 "Ostala tehotna"🙄

biba_18
Dnes o 16:07

poznám 3 rodiny kde ostali deti s otcami - ale nie preto že by otcovia chceli robiť matkám zle, ale jednoducho preto že mali s deťmi lepši vzťah. a 1 rodinu kde ostalo dieťa s otcom, kde sa otec vyhrážal ako tebe ten tvoj, matka sa zľakla a “vzdala sa ho” - a ten fasinger strčil dieťa na výchovu svojej sestre 😏

lienka.7
Dnes o 16:39

@anonym_autor namiesto počúvania vyhrázok rieš vyzivne na deti a ma seba. Plus pokial ti neprispieva na vybavu dietata, rieš aj to. Odporúčam pravnika. Cez CPP ho mas zdarmo

luccija
Dnes o 17:12

@anonym_autor samozrejme, že nie.Ved nezijes na ulici.V koľkom si týždni?vybavuj si výživné a potrebné veci.Jeho vyhrážky nepočúvaj a nedaj sa zatiahnuť do jeho manipulácii.Cim menej s ním budeš písať, tým budeš kludnejsia.Akurat čo môže, tak vedieť info o deťoch.ako staré sú ostatné deti?
Bude otec, takže bude platiť na všetky.

anonym_fa886e
Dnes o 17:17

@anonym_autor ešte môže prísť k striedavke a nikto nikomu nič neplatí

anonym_32e6ec
Dnes o 17:52
@anonym_fa886e

@anonym_autor ešte môže prísť k striedavke a nikto nikomu nič neplatí

@anonym_fa886e Ale plati....

anonym_7f2ee0
Dnes o 18:16

Zober tú ponuku od otca a neboj sa !!!!pes ktorý steká nehryzie.Keby toto má urobiť môj muž tak by som spravila všetko čo by som len mohla aby neuspel.Nedaj sa

autor
Dnes o 19:06
@anonym_7f2ee0

Zober tú ponuku od otca a neboj sa !!!!pes ktorý steká nehryzie.Keby toto má urobiť môj muž tak by som spravila všetko čo by som len mohla aby neuspel.Nedaj sa

@sasa1310 chcela som tretie absolutne mi nevadilo, že mi doma nepomaha. Viem sa o svoje deti postarať. Aj keby s nim mám 10 detí, je to moja vec. Okrem toho nepoznam muža ktorý sa vie dlhodobo normálne venovať deťom. Takže si blbe komentáre nechaj pre seba keď ty máš dokonalú rodinu tak buď rada. A keby nemám mamu tak zostanem vo svojom dome na úkor toho, že by som sa na neho musela denno denne pozerať, kým sa dá dokopy byt. Nie som stratená, mám aj ja "svoje" peniaze ale nie som natom tak dobre jak môj bývalý.

@biba_18 fasinger😃 Toto náš prípad nie je.
@lienka.7 O 2 týždne máme termín na súd. A výživné na mňa? Neboli sme manželia. Zobrali sme sa asi 5 rokov dozadu v Thajsku s nejkým šamanom. A na SR sme to nikdy neriešili.
@luccija 27tt doteraz sa ani neozval. Len zrazu že keď sa nevratím tak mi zoberie deti atď. Buduci mesiac budú mať 4 roky.
@anonym_7f2ee0 Samozrejme som zobrala. Byt bol ajtak pôvodne pre mňa ale kedže sme si postavili dom tak ho nechal a mali ho potom dostať deti. Sem nepríde to viem skôr sa obávám čo bude vystrájať ked budem sama, ale snáď si nasťahuje slečnu do domu a bude spokojný. Jedine vtomto dúfám...

anonym_382f57
Dnes o 19:30
@anonym_autor

@sasa1310 chcela som tretie absolutne mi nevadilo, že mi doma nepomaha. Viem sa o svoje deti postarať. Aj keby s nim mám 10 detí, je to moja vec. Okrem toho nepoznam muža ktorý sa vie dlhodobo normálne venovať deťom. Takže si blbe komentáre nechaj pre seba keď ty máš dokonalú rodinu tak buď rada. A keby nemám mamu tak zostanem vo svojom dome na úkor toho, že by som sa na neho musela denno denne pozerať, kým sa dá dokopy byt. Nie som stratená, mám aj ja "svoje" peniaze ale nie som natom tak dobre jak môj bývalý.

@biba_18 fasinger😃 Toto náš prípad nie je.
@lienka.7 O 2 týždne máme termín na súd. A výživné na mňa? Neboli sme manželia. Zobrali sme sa asi 5 rokov dozadu v Thajsku s nejkým šamanom. A na SR sme to nikdy neriešili.
@luccija 27tt doteraz sa ani neozval. Len zrazu že keď sa nevratím tak mi zoberie deti atď. Buduci mesiac budú mať 4 roky.
@anonym_7f2ee0 Samozrejme som zobrala. Byt bol ajtak pôvodne pre mňa ale kedže sme si postavili dom tak ho nechal a mali ho potom dostať deti. Sem nepríde to viem skôr sa obávám čo bude vystrájať ked budem sama, ale snáď si nasťahuje slečnu do domu a bude spokojný. Jedine vtomto dúfám...

@anonym_autor ty si stratený prípad. Ach, no co ti poviem 🙄