Zvýšenie výživného
Ahoj zienky 🙂
Prosim vas o rady, skusenosti, pomoc. Od roku 2010 zijem s malou u nasich, ex plati vyzivne asi od roku 2012 riadne, predtym bolo vselijak, sud mu stanovil vysku vyzivneho 80€ , ale chcela by som dat zvysit, len neviem co ktomu budem potrebovat-doklady, papiery atd... Ale! Nech to bohuzial neni take jednoduche, je zivnostnikom, lenze na papieri ma toho fakt len co musi byt, to minimum, mame neobmedzeny styk, pre malu on nechodi, bravaju ju jeho rodicia a oni s nou su cely vikend, lebo kazdy vikend od piatka do nedele je u nich uz 3rok. Chcela som sa snimi najprv dohodnut nech mi trocha prispeju na malu, ale ze sa mam dohodnt s ex, lenze on povedal ze mi prispievat na malu viacej ako 80€ nemieni. Takze to som vzdala ze som sa snim chcela dohodnut ludsky a normalne. Dosli na rad znova stari rodicia, ze som im davala prolacat seky veci, ktore som malej kupila (pripomniem ze raz za pol roka som im dala nejaky sek max.hodnote 20€ a pritom neni su natom financne zle), lenze ked som mesiac musela cakat nato aby mi prepatili 20€, tak sa mi uz poharik pekne ale isto zaplnil a mam toho dost! A z tejto situacie vyplýva že chcem ìsť na sud, s vyzivnym, lenze neviem ci mam spomenut na sude, ze nie on chodi pre malu, ako to je v rozhodnuti, ze on s nou vikedny len zriedkakedy travi, lebo neni nikdy doma, nestara sa o nu a ze sa staraju stari rodicia ale oni nie su mi ochotni trocha pomahat. Viem je to tak mis mas napisane, ale uz mam take zmiesane pocity, ze neviem kade je sever ☹ som zufala, lebo uz ani mala nelipne tak na otcovi ako volakedy, uz je rada ked neni doma ked tam je u nich, uz mu nechyba a napriek tomu aky je a ako sa nestara, enchcem aby ten kontzkt s malou stratil, ale zas z tych 80eur platit vsetko to je malo ☹ a ja nemam taku pracu ze by som zarabala bohvieak, este chvalabohu ze mam rodicov ktory mi pomahaju ako len vedia. Dakujem aj za vase rady, pomoc, a vsetko mozne, dufam ze niekto tento mis mas nejak pochopi. Dakujem 🙂
Ahoj,aj ja mam v plane zvysit vyzivne na deti,moj ex totiz plati na oboch chlapcov dokopy 66eur uz 5rokov.Treba ti k tomu navrh na zvysenie vyzivneho a rodny list dietata.A to,ze nema dokazatelny prijem nie je prekazka.Moj ex je na Urade prace a zistila som,ze aj tak mozem poziadat o zvysenie a je velka pravdepodobnost,ze to bude schvalene,lebo zakony su na strane deti a ziadny sud neuznava lenivost.
To omeskanie sme si vysporiadali, zaplatila to za neho jeho mama. Ja sa tu nerozculujem len uz neviem ako dalej, potrebovala som hlavne poradit ako zacat, co a ako na sud atd... dakujem za radu 🙂 🙂 🙂
@mkorsi od st.rodičov ,je v dnešnej dobe už to dosť,že su s vnučkou každý víkend ,ak sa smiem opýtať,ako riešiš oblečenie atd ,ked je u nich ,balíš jej veci?či maju oni pre nu a hračky a ták?
@mkorsi najprv napis navrh na sud🙂 pozhanaj si blocky v o nieco vyssej sume,ako chces ziadat. spis si vsetko,co malej platis,kupujes atd..ak budes chciet,poslem ti,ako ma navrh vyzerat.a to,ze je zivnostnik,je velke plus,lebo vtedy sa sud nezaobera prijmom,len potrebami dietata 🙂
Na zaciatku som balila jej veci nech tam toho ma na prezlecenie, ale teraz ma tam jedny tenisky, jednu teplakovu supravku a spodnu bielizen, teraz jej nebalim veci. A to co dostanevna narodky, vianoce a tak hracky jej tam ostavaju. Stari rodicia na nej lipnu lebo jedina ich vnucka.
@mkorsi a odkedy máš platný rozsudok o tom 80€ výživnom? z ktorého roku? pozerám, že malá má 5 rokov, ak ide budúci rok do školy, môžeš si požiadať o zvýšenie s tým, že ti vzniknú vyššie náklady (šk. taška, vybavenie, poplatky za školu, šk.klub, krúžky)... je vysoko pravdepodobné, že ti to schvália, ale s istotou ti to nepovie nikto...
@mkorsi to,co jej kupia stary rodicia,je uplne nepodstatne,to nie je otec. jedine,keby ti davali peniaze v jeho mene,to by ti uskodilo,ostatnym sa sud nezaobera
@mkorsi odo mna známa chcela bločky ,ked riešila zvýšenie výživného,brala aj šeky zo školky,zo školy ,bločky za oblečko,obuv,školské potreby ,tašku,kružky ....pretože v čase ked určovali výživné,jej chalani ešte nenavštevovali ani školku..a teda zvýšili jej o 40 eur spolu pre oboch ,to je fakt tak individuálne 😝
Ja som nedavala ziadne blocky,iba navrh a rodne listy...ale ja mam skolakov,tak asi preto,ked bolo vyzivne urcene,tak bol starsi syn prvak a mladsi skolkar.S vekom rastu naroky na vyzivu,skolu a osatenie.
@deniskami mne povedala sudkyna,ze ked vsetko dolozim blockami a on sa odvola (co sa samozrejme odvolal na vsetko,aj na neodvolatelne 🙂 )a islo to na odvolaci sud,vsetko bolo dokazatelne a tym padom mi vsetko schvalili
@martina8306 Tak toto je dobre,to ja ked pozbieram blocky co ma stoji skola a oblecenie...on im nekupi ani ceruzku.Je sice na Up ale viem ze robi,len to nemozem dokazat.
Na zaciatku som balila jej veci nech tam toho ma na prezlecenie, ale teraz ma tam jedny tenisky, jednu teplakovu supravku a spodnu bielizen, teraz jej nebalim veci. A to co dostanevna narodky, vianoce a tak hracky jej tam ostavaju. Stari rodicia na nej lipnu lebo jedina ich vnucka.
@barcelona94901
@deniskami
@martina8306
Baby dakujem 🙂 . To rozhodnutie mame z roku 2011, lenze vtedy ma on podal na sud, lebo som 2razy nedala malu, lebo bola chora a udal ma ze mu nedavam malu, a odvtedy nebolo ani raz take zeby mala nebola u nich aj ked bola chora, pribalila som lieky a sla kedze sme v jednej dedine, tak nerobi problem ist sa nanu pozriet. No a sud, hm to bolo tiez pekna historka, lebo sudca ma zjebal skoro za vsetko, bol na strane ex. Ked som predlozila malej od ortopeda papiere ze musi mat specialnu obuv, kvoli noham ze ich mame ploche, nato mi povedal, ze ked viem zecnestacia mi peniaze na ortopedicku obuv, tak pojdem k cinanovi a kupim jej tam a to je svata pravda ze mi to povedal, v galante sa riesia veci na sude takto , kto poda skor papiere tak sme na jeho strane a teraz dfam ze ked podam ja prva, tak mi schvalia to vyzivne. Chcem len aby platil aspon 120a viem ze zaraba okolo 800-900eur a nema vydavky, lebo zije u rodicov, len ten zarobok neviem dokazat.
@deniskami toto je najhorsie,ked je na urade,keby bol dobrovolne nezamestnany,tak to uz je ako by robil..ale co ja som sa stretla na sudoch,tak vsetky naklady na ine veci ako strava sa zohladnuju skoro v plnej vyske
@mkorsi a ty nemas v rozhodnuti,ze si on ma vyberat dieta v mieste bydliska matky? ak nemas,tak ziadaj o zmenu,vtedy si musia oni chodit po dieta,nie este aby si sa ty trepala a ked je dieta chore,ak si s nim bola u lekara,moze ist aj na lamparen 🙂
ahojte dievčatá...trošku do témy, možno aj mimo.....je mi smiešne aké výživné majú niektoré mamičky....ani nie smiešne, skôr na zaplakanie.....smiešne preto, že môj priateľ platí na 5r. a 11r. dieťa 350 eur a pani ex je málo a pýta viac....kde je spravodlivosť......podotýkam že priateľ nemá príjem ako multiotecko Kollár......ach jaj.....
@martina8306 ale mam, on musi vyberat a doniest mi naspat malu a musi sa 3dni predtym ozvat, lenze kedze chodia pre nu stari rodiacia, tak snimi sa otomto nemam sil hadat sa.
@martina8306 len kedze on prenu nechodi a neni snou tolko, tak vhodi dedko prenu lebo zas oni snou chcu byt narozdiel od otca.
@mkorsi chapem,ja len narazam na to,ze chora si musela ist.no nemusela,aj ty mas pravo na oddych a liecbu,ako aj tvoje dieta.takze nabuduce im kudne zavolaj,ze proste neprides,lebo si chora,alebo dieta je chore.a druha vec,si pisala,ze ta udal,ze mu malu nedavas ci si mu nedala dvakrat,tak ked ta udava a sam pre nu nepride,je to nezmysel,len si na sude alebo policii treba usta otvorit,inak si budu otvarat stale na teba.nedaj sa,zakon je na tvojej strane 🙂
@mery69 u nás jedna taká ex žiadala 500 eur výživne 😉
otec dieťaťa dieťa šatil,platil všetko na dieťa aj sám nakupoval ,platil šeky ,stravu v školke ,školku,,,ešte aj stravu nakupoval domov ,dieťa bral na dovolenku,výlety,aby si ex oddychla,kedže to po nom aj žiadala ,takže mal dieťa všetky víkendy,voľná,niekedy aj celý mesiac ak mu to práca dovolila a plat nemal pritom ani veľký,ani pravidelný,kopec požičiek po ex 🙂 a ešte žiadala aby aj na nu prispieval,že pracuje aj ona ,to neuviedla ,ani rodičovský príspevok, 🙂
no na sude určili výživne 50 eur ,si myslela,že jej prejde uplne všetko čo si zažiada
ešte ex poučili o tom,že dieťa nemá byť v žiadnom prípade nástrojom matky na spríjemnenie si života atd.. netreba sa dať a byť ticho,záleži aj od šťastia ,koho na sude vyfasuje,ale fakt ,,to výživne kto ,ako určuje je niekedy na zamyslelie..su mamičky,čo maju výživne na posmech,,samé s deťmi,nikto im nepodá ruku,,otcovia si užívaju a naopak..."matky" čo si s detí robia zabezpečenie...
@martina8306 dakujem 🙂
@barcelona94901 aj ja som tak bola,ze vyzivne 33eur,sama v podnajme a este mi z platu strhavali a dostala som len 200 eur,lebo som za neho dlhy platila a on dostal byt od mesta,o ktory sme ziadali este ako manzelia,ale ked nam ho pridelili,uz sme boli rozvedeny a dostal ho on,vyzivne neplatil,maleho si mohol brat kedy chcel,ale nechcel.nekupil mu ani suchy rozok...a potom som uz sa nasr..la a na sudoch si povedala svoje a konecne sa to niekam pohlo🙂 ale tiez poznam vela chlapov,ktori by dali dietatu aj nemozne,vsetko im platia a aj navyse vela a vidia svoje dieta tak raz za mesiac na hodinu,lebo matka nedovoli,no,zijeme v takom state...
Dobrý deň všetkým.Chcel by som sa spýtať,že keď dáva kamoška teraz o zvýšenie výživného ale samozrejme ho bude žiadať doplatiť od septembra ,lebo jej dcéra začala chodiť na druhý stupeň ZŠ za aké obdobie má predložiť bločky a či tam môže uviesť aj vkladnú knižku na ktorú jej občas niečo dá.Ďakujem.

@mkorsi prvá vec - kedy bolo súdom stanovené to pôvodné výživné 80€ ? v závislosti od toho môžeš žiadať aj o doplatenie omeškaného výživného a tiež je to podstatné pre fakt, kedy môžeš požiadať o zvýšenie... resp. požiadať môžeš hocikedy, ale súd sa tým nebude zaoberať napr. každé tri mesiace... doklady budeš potrebovať tak ako vtedy - RL malej, tvoj OP, výpisy z tvojho účtu tuším zvyknú žiadať,doklady o tom, čo všetko platíš, kupuješ... v podstate ti to napíšu všetko do predvolania na pojednávanie...
to, že on si malú nebráva a nevenuje sa jej, je úplne nepodstatné v tomto, on má PRÁVO sa s malou stretávať, nie POVINNOSŤ, on má povinnosť len vyživovaciu, čiže platiť...samozrejme môžeš spomenúť to, že malá netrávi čas s ním ale so starými rodičmi, možno na to súd prihliadne, a čo sa týka toho, že oni občas zaplatia nejaký šek - to je ich dobrá vôľa a nie povinnosť, takže tu sa zbytočne rozčuľuješ...