Ako by ste sa rozhodli v takomto vzťahu?

salamandra12
21. dec 2020

Ahojte dievcata,
Pisem tu prvykrat, lebo uz naozaj neviem ako sa rozhodnut

Uz ste sa rozhodovali,ci obetujete to co mate najradsej, kvoli laske k muzovi?
Ide o to,ze som s uzasnym muzom,no zijeme na mieste kde som dlhodobo nestastna. On to nechce a nemoze najblizsich 6 rokov menit. No v meste,kde teraz zijeme nemam nikoho,ani aktivity doslova tam trpim a zijem len cez vikendy,ked sa vratim domov do rodneho prostredia,ku rodine a kamaratom. Cez tyzden som samozrejme s nim,ale okrem neho nezijem tam ziadny zivot...

Stojim pred otazkou,ci ostat s muzom ktoreho lubim ale za cenu toho,ze sa obetujem a ostanem zit tam,kde nechcem a nemam to rada
Viete sa vzit do takej situacie,pripadne mate nejake skusenosti s niecim podobnym?

Viem,ze existuju daleko horsie problemy ako tento, ale pomohlo by mi mozno prečítať podobne pribehy verim,ze sa niekto najde
Dakujem

dominushka23
21. dec 2020

ano viem a zijem stale s tym muzom a stale v tom istom meste uz 10 rokov....prve 2-3roky to bolo hroza pre mna, absolutne nikoho som tu nemala, vyrastala som v rodinnom dome a s muzom sme zili ny byte,cize o to vacsie trapenie z mojej strany....no casom sa menili pocity...ale stale verim tomu ze sa raz vratim na dedinu do RD a naidealnejsie blizko k svojej rodine 😀 nemam rada toto mesto ale naucila som sa tu zit,uz mam aj par priatelov takze pohode....

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sapetka
21. dec 2020

A co tak si najst pracu a hobby?

baloo
21. dec 2020

@salamandra12 cisto moj subjektivny nazor: Muzovi, ktory ma miluje ma zalezat aj na mojom stasti nielen na tom, ze on je spokojny. Ak naozaj nemozete zmenit bydlisko treba zvazit ake su dovody, aka je ich zavaznost a teda ci sa s tym da nieco robit aby si bola aj ty spokojna. Lenze ty pises, ze on to zmenit nechce a to je rozdiel cize mi z toho vychadza, ze bud po prve o tom nevie, ze sa trapis v tom pripade musis zacat o tom hovorit alebo po druhe o tom vie a je mu to lahostajne v tom pripade by som s nim velmi rychlo skoncila lebo teraz je to len byvanie co na teba kasle ale budu aj vaznejsie veci v buducnosti a vsetko sa netoci len okolo neho vztah=kompromis, no a tretia moznost ze naozaj momentalne nemozete odist (napr. Kvoli dobre platenej praci, dochadza k lekarovi neviem co este)v tom pripade ok zostala by som ale nie 6 rokov urcite menej s tym, ze mam vidinu ze par rokov (kedze trpis neviem kolko si ochotna vydrzat) vydrzim, budeme to priebezne riesit a zvazovat a hladat alternativy byvanie a potom budeme zit tak aby som bola spokojna a stastna aj ja nielen on. Komunikacia je nevyhnutna. Vztah na dialku by som nezvladla takze to pre mna neprichadza do uvahy, ze on by ostal a ja by som sla prec.

danica2711
21. dec 2020

@salamandra12 nehnevaj sa, ale toto je naprosto infantilný postoj. Keď si súhlasila s presťahovaním, hádam si vedela, čo robíš, že tam nikoho nepoznáš atď. Keď už raz niekde žiješ, tak sa k tomu postav konštruktívne, tým, že si to detinsky zhnusuješ, si to len celé zhoršíš. Žiadne mesto nemôže byť také hnusné, aby ťa takto deptalo. Pracuješ? Ak nie, prečo? Nájdi si prácu, nebudeš mať celý deň čas rozmýšľať nad hovadinami. Máš nejaké koníčky? Ak nie, prečo? Nájdi si nejaké! Nemáš tam kamarátov? Nájdi si! Sedieť na zadku, ľutovať sa a kňučať, ako sa ty strašne obetuješ môže viesť akurát tak k tomu, že tvojmu pánovi úžasnému začneš ale že fest liezť na nervy - čím sa, pravdaže, tvoj problém vyrieši, pretože ťa pošle...tam, kde si šťastná. Inak fakt ho musíš strašne milovať, keď "žiješ" len so svojou rodinou a kamarátmi a nie s ním

miadi
21. dec 2020

Mas to super ked mozes ist cez vikendy domov. Cez tyzden by si mala mat dost zabavy/starosti v praci. Ci len sedis unho doma a cely den nanho cakas ako psik? Ja neviem ake aktivity ti chybaju cez lockdown. Mne chyba ze nemoze chodit dcera tento rok na plavanie a ze nejdeme nikam na dovcu ci do restik. Len take out. Preco sa musis rozhodnut? Nestaci ti Ta zabava co mas cez vikend? Cez tyzden sa nejak zamestnaj ludi cssom dpoznas aj inde.

froschka
21. dec 2020

staci si najst tolko konickov kolko zvladnes a bude ti uplne jedno kde zijes. My sme sa vela stahovoali a nikdy som nemala stale kamosky. Vo volnom case sijem, ucim sa na Klavir, no pravdaze ma zamestnavaju aj deti. Ale vzdy som nieco robila aj ked som deti seste nemala, chodila som na kurzy spanielciny ci anglictiny a neskor aj graficke kurzy proste vsetko co dokazem vyuzit vo svoj prospech 😀

tasticka59
21. dec 2020

No to je tazko povedat, jedno aj druhe mozes nakoniec lutovat. Este by si to podla mna mala skusit v tom meste kde ste spolu, najst si tam novych priatelov, pripadne aj nejakych spolocnych, najst si tam nejake aktivity a podobne. Teraz je to ale aj tak tazke co sa tyka takychto veci takze treba vydrzat aspon kym sa situacia nezlepsi a potom to skusit znova

andreatytler
21. dec 2020

@salamandra12 Ja zijem v prostredi, ktore nemam velmi rada... chapem ako sa citis ale nechapem ako by ti prostredie mohlo dat viac ako dobry partner. Dobry muz a vlastna rodina je pre mna najdolezitejsia vec. Je mozne ze tvoj priate pre teba nie je ten pravy ked uvazujes nad tym ze ho opustis koli prostrediu. Ak sa tam jemu paci a ma tam dobru pracu, myslim ze by si sa mala prisposobit jemu. Ak by si ty mala ponuku skvelej prace niekde inde... uz by to bolo na rozhovor.
Tvoj problem je ako si sama napisala ze nezijes ziadny zivot... a na to je velmi lahke riesenie... zacni zit a nezalezi na tom kde si.
Jasne ze zostat s muzom...nevies co ti zivot prinesie... mozno sa budete stahovat este par krat a mozno nabuduce to bude koli tvojej praci.
Treba si vytvorit svoj vlastny zivot a nie sa vracat spat k rodicom. Inak budes v zivote stagnovat.

sense
21. dec 2020

A čo robís cez ten týždeň? Práca, koníčky...
A prečo on nechce zmenu?

gladys_07
21. dec 2020

Vela otazok k tomu mi napada: preco nepracujes? Ako daleko si od rodneho mesta? Kolko mas rokov? (pripadas mi este mladucka). Ako dlho ste spolu? 6 rocny zavazok - su to deti z prveho manzelstva?

Ja som kvoli muzovi odisla 1000km od domova a tiez je to tazke. Mala som aj pracu, mame tu kopec znamych. Teraz som na materskej, nejake socialne kontakty kvoli korone nehrozia. Je to na palicu. Ale urobila by som to znova, on za to stoji.

Mam ale kamosku, ktora sa s muzom tiez nevedela zhodnut ci sa vratit do rodneho mesta, alebo ostat v BA. On nepripustal diskusiu na tuto temu, u nej tuzba rastla...uz su rozvedeni.

syslik81
21. dec 2020

tak to zmen - najdi si pracu kamaratov, konicky .. chod na neaky kurz etc .... nemas to rada lebo to nepoznas ...

deti95060810
21. dec 2020

zažila som...nedokázala som sa prispôsobiť..... Ja som sa radšej vrátila....

bluka2
21. dec 2020

Tak pokiaľ sa nejedná o samotu za polárnym kruhom, kde slnko cez zimu ani nevyjde, vedla skladky rádioaktívneho odpadu...tak by som si našla nových známych a nové činnosti, aktivity.
Plus teraz aj tak sociálny život je na bode mrazu všade

janickacrazy
22. dec 2020

@salamandra12 Tak my ked sme sa s mužom presťahovali na dedinu, čo bol jeho sen, ja som prvé mesiace dosť trpela a nevedela som si proste zvyknúť. To je ale celkom normálne. Ako dlho si tam? Ja som si ako-tak zvykla asi po 3 rokoch, našla som si známych a nejaké kamošky aj tu, aj ked je to oveľa ťažšie ako v meste. V meste stačilo, ked som vybehla s deťmi na ihrisko a dala sa do reči s nejakou mamičkou. Tu na dedine síce ihrisko máme, ale nikto tam nechodí, každý kvasí doma na dvore. Neviem, či chodíš do práce alebo študuješ, ale snaž sa vyplniť si čas a super, že každý víkend možeš ísť k rodičom, ja som tiež zo začiatku chodievala do mesta, lebo mi chýbala tá mestská atmoška. Teraz som už v pohode aj tu. Neboj, zvykneš si.

zoodiac
28. dec 2020

@salamandra12 vravis, ze to, ze nemozete odist, je docasny stav. Ak spolu ostanete, moze to byt 'stav' celozivotny - ak samozrejme potom, ked bude moct odist, odide. Cize ak sa dokazete zhodnut na tom, ze o par rokov skutocne odidete, ak s tym bude stotozneny, a ak je ten tvoj vztah idealny a tvoj partner vysnivany, potom by mozno stalo za zvazenie tych par rokov vydrzat - koniec koncov ak mas fungujuci vztah, je to viac ako nejake socialne zazemie, ktore sa mimochodom da vybudovat kdekolvek - aj ked to moze byt velmi tazke.