Komunikovali ste s priateľom po rozchode?

29. dec 2019

Neziadam ani radu,ani nič,len sa chcem opýtať na vaše reálne skúsenosti...ak ste sa s partnerom rozišli (nie s manželom,ale iba s priateľom, s ktorým ste nemali žiadne záväzky),komunikovali ste nejakým spôsobom aj po rozchode? Alebo vás najskôr ignoroval a neskôr sa ozval? Zaujímalo by ma,kto koho kontaktoval ako prvý a aké to malo pokračovanie...teda či ste našli po rozchode spoločnú reč,prípadne si vedeli pomôcť a ostať ľuďmi...

777januska777
29. dec 2019

Záleží od typu rozchodu, od toho kto sa s kým rozišiel a od veľa iných vecí. Pri partnerovi s ktorým som sa rozišla ja, tak som nemala problém komunikovať, ale v tomto prípade treba byť ohľaduplný aj k partnerovým citom. Takže s takýmto partnerom som nekomunikovala, keďže on sa z rozchodu potreboval dostať a ak chcel neskôr mi mohol napísať, ale asi by som od takého partnera nič nežiadala. Ak sa rozišiel so mnou bolo to o tom istom, ale z mojej strany, komunikovať som začala až keď som bola pripravená. Komunikácia, ale už nikdy nebola taká ako kedysi a ani stretávanie, tam nebolo (možno len na ulici). Keďže tie city sú a boli by tam vždy, takže podľa mňa nie je dobré do toho šprtať a ani o pomoc by som takéhoto partnera nikdy nežiadala.

autor
29. dec 2019

@777januska777 píšeš že keď si bola pripravená....ak si teda napísala,dostala si aj odpoveď alebo ignor?
Samozrejme mám na myslí s odstupom času..povedzme mesiac...

777januska777
29. dec 2019

Niekedy ignoracia, niekedy odpoveď. Ale to by som neriešila, keďže chápem, že ten druhý to berie inak. Ono po rozchode je to zvláštne a ani jeden sa väčšinou nevie ako spolu baviť.

stanulienkat
29. dec 2019

Ake pokracovanie,aka spolocna rec? Jeden z vas je urcite urazeny,raneny. Aky vztah po? Ukoncena faza,koniec. Naco jatrit rany?

maciatkolulu
29. dec 2019

Nerozumiem, ste rozideni, neboli ste manželia, nemáte deti, tak dovidenia a hotovo, aká komunikácia? O čom?

korra
29. dec 2019

@777januska777 pred manzelom som mala vztah 9 rokov, po 7. roku sme zistili tak nejako, ze kazdy chceme nieco ine, zvysne 2 roky sme sa to snazili vselijako lepit, ale boli sme viac menej len spolubyvajuci. Nemali sme ziadny taliansky vztah, nic dramaticke. Nas rozchod bol o dohode, ze sa odstahuje kym budem sluzobne mimo. Komunikovali sme aj po odstahovani, vsetky veci si nevedel naraz odviezt, v pohode sme sa dohodli, kto si co necha, kedze sme za tie roky mali nejaky ten "majetok". Potom nastala par mesacna odmlka. V tom case mi zomrel tato (mali spolu dobry vztah), takze mi prislo prirodzene, ze mu to poviem, na pohreb dosiel bez toho, aby som ho nejak nutila, bola aj "svokra", vsetko prebehlo ok. Obcas sme sa stretli aj potom, v meste alebo tak, aj kavu sme dali, porozpravali sa ako znamy, on ma svoj zivot, ja svoj, nevyhladavame sa, ale zas sa netvarime, ze sa nepozname, ked sa stretneme. Berieme to, ze sme cast zivota boli spolu, nieje tam ziadna antipatia, nenavist, nedajboh vycitky.

777januska777
29. dec 2019

@korra to je fajn, že to takto máte. Avšak nie každý je tak vyspelý aby to takto zvládol. Ja tiež nie a to by som sa s tým partnerom nešla ani hádať ani nič, ale bolo by mi to asi veľmi nepríjemné. A preto viem, že keď mne by to bolo nepríjemné, tak je to pravdepodobne nepríjemné aj iným. A hlavne ja by som sa nedokázala už s bývalým partnerom rozprávať o normálnych veciach, lebo pre mňa je to uzavretá kapitola a nechcela by som ju otvárať.

autor
29. dec 2019

@korra klobúk dole....presne o tomto mala byť moja diskusia a tak nejako si to predstavujem aj ja...so všetkými ex som v občanom kontakte,len tento posledný sa tvári,že som si dňa na deň prestala existovať,takže mi to príde z jeho pohľadu veľmi trápne,ale akceptujem to...pri Tom viem,že s bývalými predo mnou je v kontakte a jednej z nich aj dosť pomáha keď potrebuje...

korra
29. dec 2019

@777januska777 velmi zalezi na tom, co tomu rozchodu predchadza, resp aky bol vztah, u nas sme to mali obaja v sebe usporiadane vnutorne, tazko sa to vysvetluje, ked sme sa stretli sme sa rozpravali o praci, spolocnych znamych... Rodine, take tie debaty bezne, v tom case som aj prerabala dom, kedze bol od "fachu", tak mi aj poradil, dohodil. Je pravdou, ze to asi prilis obvykle nieje, ale poznam este vo svojom okoli podobny "byvaly par", ze to prebehlo (rozchod) hladko a tiez spolu "komunikuju", nie pravidelne v nejakych intervaloch alebo tak, ale ked sa stretnu, pozdravia sa, porozpravaju o beznych veciach, nevracaju sa nijako k vztahu alebo tak.

veronikaszabova
29. dec 2019

@anonym - ze si mala o tom istom diskusiu par dni dozadu?

marseillefan
29. dec 2019

A čo by mal s tebou akože riešiť? Jeden z vás dostal kopačky, bol ranený... možno toho druhého ešte stále chce, takže prerezať kontakt je to najlepšie, čo vás obidvoch posunie ďalej. Čo by si chcela? Aby ste boli najlepší kamaráti a rozprávali sa akú skvelú šukačku ste včera v noci spolu s novým partnerom zažili?
Medzi láskou a nenávisťou je len veľmi tenká čiara a rozchod je toho nejlepším príkladom.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. dec 2019

@marseillefan no asi som divná,ale mne ani tá sukacka s ich novými babami nevadila...normálne sme sa bavili aj o Tom,áno...bolo mi to jedno,možno aj preto,že lepšiu po mne nemal ani jeden,čo aj teda priznali 😎
Ale nie o Tom som chcela....normálne ostať ľuďmi nie vzduchom,veď s tým človekom sme niečo prežili a nebolo všetko zle predsa

z1984
29. dec 2019

Aj ked som to ukoncila ja a velmi mi ublizil 5 rokov je 5 rokov. Stale mi pisal cakal ma pred pracou. Povedala.skm mu ze teda nechajme si cas ale bola som uz rozhodnuta ze bude koniec. Raz vnoci mi prisiel meil s pesnickou od richarda mullera ze uz asi nie si. Prislo mi to take smiesne tak som mu odpisala umna uz davno nie ty kkot 😄 teraz som stastne vydata

miadi
31. dec 2019

Ty mas teraz urazene ego? Ze ti ten posledny ex nevypisuje ze lepsiu ako ty este nenasiel. Mozno len chce mat od teba pokoj. Nie kazdy sa po rozchode chce zapodievat ex. Chce sa sustredit na svoj život bez teba. A nechapem preco by si ex frajeri mali v niecom pomahat. Robiš si problem tam kde nie je.

annaanna
6. feb 2020

Ex je môj kamarát... Cca 15:rokov po rozchode, rozišli sme sa veľmi slušné.

muz123456
27. jún 2020

Az ked preslo preslo par rokov a obaja sme boli usadeni. Kedze sme si pri rozchode nejak zamerne neublizovali, nemame proti sebe nic. Spoločnú reč sme našli. Najprv sme si celkom prirodzene vyjasnili par veci k nasmu byvalemu vztahu a rozchodu. Asi tak, ako kazdy vidi polku filmu a navzajom si ju dopoviete, t.j. ziadne vycitky. Nevraciame sa k tomu. Bavime sa vacsinou, ked sa udeje nejaka vacsia udalost. Snazim sa to s komunikaciou neprehanat - dnes je to predsa len manzelka niekoho ineho a musim brat ohlad aj na jeho pocity. T.j. vazim si, ze to toleruje a snazim sa to neprestrelit. Jej partner je on a nie ja. Ja som len jej "stary kamarat z vojny". Keby potrebovala pomoct tak pomozem ale v ramci tohoto typu vztahu a bez dalsich umyslov.