Postup rozvodu

4. júl 2020

Niekto z vlastnej skúsenosti, viete mi poradiť, čo, kde, v akom poradí vybaviť pri rozvode? Pravdepodobne súhlasia obidve strany, ale ja už som taká dožratá z toho, chcela by som aby bola mužovi doručená už kompletná žiadosť o rozvod ktorú len podpíše a je to vybavené. Dá sa to aj elektronicky cez občiansky preukaz s čipom?
Máme malé dieťa, spoločnú hypotéku a každý svoj vlastný osobný bankový účet na ktorý ten druhý nemá právo.
Ako sa delia peniaze ktoré máme doma v hotovosti? Sú spoločné ale som si takmer istá, že si ich zoberie on a bude sa tváriť že žiadne nie sú. Dom sa predáva pred rozvodom, či po rozvode?

mogaa
4. júl 2020

Podáš žiadosť o rozvod a čakáš na súdne pojednávanie.....a je jedno, že s rozvodom súhlasia obe strany....čo sa týka vysporiadania majetku - viete si ho rozdeliť bez majetkoprávneho vysporiadania(bez súdu), pokiaľ ale z vás s rozdelením nesúhlasí - tak sa to opäť rieši cez súd....

lienka.7
4. júl 2020

Pokial budes riesit cez pravnika, tak urcite elektronicky, pokial sama tak napis si ziadost o rozvod (na nete mas milion vzorov co musi obsahovat) kup na poste kolok a 3jmo zasli na sud. Rychlost zavisi od toho, na aky sud patris a ako sa s tym budu ponahlat. Teraz vsetko dlho trva, vyhovaraju sa na koronu.
Peniaze su spolocne az pokial nebudete rozvedeni. Ako ty, tak on si s nimi moze robit co len chce/chcete. Ked o nich vies, tak na co cakas kym ich vsetky vezme???
Majetok riesite potom samostatne, ak sa inak nedohodnete. Bud dom ostane jednemu z vas alebo sa preda. Mate hypoteku, ta sa vyplati a zvysok si rozdelite.

leskky
4. júl 2020

Posli, pripadne dones na podateľnu súdu návrh na rozvod, sobášny list, rodné listy maloletých deti, potvrdenie o poslednom spoločnom pobyte, priamo tam kúpiš aj kolok 66€. Do návrhu napíš že ste dohodnuti, nech podpise aj on. Majetok sa bude deliť až po rozvode.

tosomja
4. júl 2020

Na internete máš rôzne vzory žiadostí o rozvod. Rozpises všetko od zoznámenia, cez pekné chvíle, až po čas kedy sa to začalo komplikovať, čo ste spravili pre záchranu a prečo sa chces rozviesť. Ak máte deti, uviesť tam, že deti chces do vlastnej starostlivosti a určite si styk s deťmi. Napíš tam, že odporca s návrhom na rozvod súhlasí.
My sme si spísali aj dohodu o právach a povinnostiach k maloletej.
Výživné sa rieši tiež na tomto konaní. Ale majetok až po rozvode, to je zvlášť rozdelenie majetku.
Treba ti sobášny list, op, rodné listy detí, ak pracuješ, tak pracovnú zmluvu s príjmom, potvrdenie kde ste naposledy spolu bývali.
Spis si na papier aké máš príjmy a výdavky. A priloz k návrhu.

tosomja
4. júl 2020

My sme podávali na rozvod minulý rok v marci a až teraz v auguste bude pojednávanie.

autor
4. júl 2020

@tosomja coze?? To preco tak dlho? No ja som z Bratislavy.. neviem ci to pojde kvôli tomu rychlejsie, ale asi skor pomalsie

tosomja
4. júl 2020

Lebo blbá sudkyňa. A furt dačo trebalo doložiť. 😄 A mali sme termín na apríl, ale pre koronu zrušili pojednávanie a nakoniec aj odišla do dôchodku tak prípad prevzala nová. 🙈
Kamoška z Bratislavy čakala rok a pol a aj to ich nerozviedli na prvom pojednávaní.

mondolina
4. júl 2020

Ja som podala žiadosť v máji, v júli som bola rozvedená, jedno dieťa, rodičovská dohoda, rozvod za 5 min.

zaba21
4. júl 2020

Ja som podala žiadosť o rozvod 31.12. , prvé pojednávanie sme mali koncom júna a rozviedli nás v októbri. Bratislava...

draik
4. júl 2020

@tosomja
Čiže Vy ste zjavne nepodali riadny návrh, súd Vás vyzýval na doplnenie návrhu, ale blbá je sudkyňa...omg. Ak to bolo na vyťaženom súde, tak sa lehotám ani nečudujem. Otvoríte skriňu a môžte si vyberať, ktorý spis len chcete.

tosomja
4. júl 2020

@draik nie,mali sme všetko riadne spísané, len sme natrafili práve na tú, ktorá je známa v pretahovani ... Vždy jej niečo chýbalo, nebolo jasné.

misinka26
6. júl 2020

Ak sa na všetko dohodnete počítaj cca 4 - 5 mes len na vytýčenie pojednávania... dôležité je súhlasiť so starostlivosťou, určiť časy stretávania a výživné ... my sme sa nedohodli a už sa rozvádzame vyše roka... my sme pod súdom Bratislava III, a teda dosť to trvá ... ak máš otázky pýtaj sa IP 🙂