Vzťah bez dôvery zo strany partnera.
Téma ku rannej káve ...ako by ste reagovali,keby vám partner povedal,že vám nedôveruje? a naďalej by zotrval vo vzťahu s vami? Myslím to tak,že by sa nejednalo o nejaké hádky ani iné problémy,len že by si držal citový odstup a tu nedôveru by bolo cítiť v tejto oblasti. Ja jemu neverím tiež, no keďže je pre mňa len bonus navyše,tak ma to nijako zvlášť neovplyvňuje,v podstate mi to je jedno, každopádne zamýšľam sa,čo tým chcel básnik povedat
@marca12 veď asi to tak cíti a je to úplne v poriadku...ale keďže tú tému otvoril on,pýtam sa sama seba,čo očakáva teda odo mna????? Preto som založila aj tému lebo skutočne neviem načo mi bola tá informácia dobrá,keďže neprišlo k žiadnemu návrhu,riešeniu situácie
a prečo sa ho nespýtaš rovno prečo ti dal takú informáciu a ako si to predstavuje riešiť , či má nejaký návrh? či tu ženy majú vedieť čo chlap tým myslel? môžeme sa len dohadovať ale presne ti to nikto nepovie, iba on sám
@kitycat nie je úplne seberovný, lebo tá jeho "nedôvera" môže prameniť práve z toho, čo on cíti zo strany autorky.
Zrejme preto sa tak vyjadril, lebo je možné, že z tvojej strany cíti, že vlastne ti to je jedno. píšeš, že ho máš ako bonus, teda on ak ťa má naozaj rád a cíti z teba chlad (lebo nič iné ani nemôže cítiť, keď tebe je jedno, či ti verí a či nie), tak prestal v ten vzťah veriť. ostal s tebou iba preto, že mu to zrejme zatiaľ tiež vyhovuje. má kde zasunúť a to je tak všetko. ale on pôjde ďalej časom. bude chcieť city, lásku, vernosť a dôveru. a ty mu minimálne tú dôveru nevieš dať a je ti to ukradnuté
Ja uz len teba po pravde nerozumiem ako ho mozes brat ako bonus. Keby nebol, tak by ti asi ani nechybal, ze? Ako fakt nechapem, naco je ti taky vztah, ak sa to da tak nazvat a preco tu riesis nieco take, ze ti on vlastne ani neveri, ked tebe je on ukradnuty
@panelacikova skúsme to teda zobrať z opačného konca lebo stále sa sústreďuje pozornosť iba na to,že mi to je jedno....takže kebyi to nebolo jedno tak čo by sa stalo? Ako ja ovplyvim niečo čo on cíti tak ako cíti? Čo zrazu mi začne veriť? Na základe čoho? Veď keď mi raz neverí,tak sa môžem postaviť aj na hlavu,stale.to tak bude....pre mňa je toto podstatné
@zdenkatv3 pretože môj život a moja vnútorna spokojnosť nezávisí od neho ani od jeho existencie...je proste fajn keď je,ale keby nebol,tak to môj život nijako nezmení a aj preto,že keby sa mu ponuklo 10 iných žien,tak viem,že by si vybral aj 5 a ani brvou nemihol co sa mne týka
@marseillefan ak by ocakavalviac rozisiel by sa s nou, vediet ake ma pocity...Ale jemu vyhovuje asi to ze nemusi na sex chodit daleko 🙄
Autorka nemozes to brat z opacneho konca lebo vas vztah je nastaveny tak, ze vam je vlastne jedno ak ten druhy nepide tyzden domov :D
Keby bolo keby...
@kitycat ja sa snažím len poukázať na to,že je jedno ako je vzťah nastavený....na veci to nemeni absolútne nič....a ak raz ťa dôvera nie je,tak ani najväčšia prejavenú láska ju nedokáže zrodiť akože zrazu....ak chápeš,čo myslim
Ja si myslim ze sa hras ze si nad vecou ale nie si, pretoze si nad tym celym lames hlavicku. Takze tvoj kamos ti nie je az taky lahostajny ako opisujes. Ked vam to takto vyhovuje tak v poriadku, ale casom aj ty aj on zistite, ze vam chyba nieco viac ako len povrchne kamaratstvo. Kazdy potrebuje obcas pevne objatie, pusu, a citit ze ma ozaj niekoho pri sebe.
A ako si reagovala ty? Obom vam vyhovuje vztah bez dovery tak na co rozoberate? Vztah az po smrt to zrejme nebude tak si ho uzi pokial nepride ten na ktorom ti bude dovera prvorada. A ak by som patrala po tom preco mi moj "speci kamarat" nedoveruje....zacala by som od seba a spytala by som sa aj jeho.Nie ste deti, z niecoho to musi vychadzat.
ja mám tak trošku pocit, že my všetky chápeme tvojho priateľa, iba ty nie 🙂 a to bez urážky. sama si odpísala užívateľke
@zdenkatv3 že, citujem ťa: "pretože môj život a moja vnútorna spokojnosť nezávisí od neho ani od jeho existencie...je proste fajn keď je,ale keby nebol,tak to môj život nijako nezmení "
takže musím opäť poznamenať... chlap, ktorému záleží na žene, jednoznačne chce dôverovať a chce, aby dôverovali jemu. chce, aby žene na ňom záležalo. nechce byť vyňatý z "vnútornej spokojnosti ženy", ako ty presne píšeš, že on vlastne nie je súčasťou tejto tvojej spokojnosti, že pokojne si môžeš fungovať a byť spokojná aj bez neho. chlap toto vycíti a čo nasleduje? jeho nedôvera. prečo ti to povedal? no možno preto, že je to chlap a je seriózny, povedal ti to napriamo. zrejme, aby si počítala s tým, že vzťah nebude dlho pokračovať. alebo v tebe možno chcel prebudiť nejaké pocity viny, nešťastia, ja neviem čoho ešte, aby si sa spamätala ak k nemu niečo cítiš a dala mu pocítiť dôveru a lásku. možno teraz čaká, čo to urobí s tebou. ak nič, pohne sa ďalej bez teba.
ber to prosím bez urážky, ale mám trošku dojem, že si tak strašne sebavedomá (alebo sa snažíš byť), že celé tvoje JA priam kričí: CHLAPE, NEPOTREBUJEM ŤA K ŽIVOTU, PORADÍM SI AJ BEZ TEBA!... a chlapi toto fakt nemajú radi. nehovorím, že majú so ženou zametať, to nie. ja som tiež sebestačná, roky sa živím sama, pracujem, financujem... aj dcéru mám a zvládam zatiaľ, chvalabohu. ale viem, že manželovi doslova robí veľmi dobre, keď mu dám vždy pocítiť, že je pre mňa dôležitý, pretože on skutočne je. pretože je súčasťou môjho vnútorného spokojného života. a toto tam chýba u teba. aby si cítila k mužovi také city, aby aj ty si cítila potrebu, žeby bol súčasťou tvojho vnútra, tvojho srdca. ak to tak necítiš, nemiluješ a potom to nemôže vycítiť ani ten muž 🙂
@kitycat áno, to súhlasím... ale to nijako nevylučuje ani to, že keby sa mu ona otvorila, tak by zmenil svoj postoj ku nej aj on...už to, že jej povedal, že jej nedôveruje, naznačuje, že nad tým rozmýšľa, že by možno dôverovať niekomu chcel... teraz je to samozrejme len o sexe a pohodlí
Čo dávaš to dostaneš😊podľa mňa sú to len také vety do vetra, tak nech povie prečo Ti nedôveruje?
Dôležité je, že si rozumiete vo všetkom inom niekedy není dobre pitvat sa vo všetkom.Co je vlastne dôvera?citový odstup?
Neviem podľa mňa niekomu nedôverovať je vtedy, keď ho ten druhý podrazi, oklame, nepomôže ja by som nedôveru a prejavy lásky nedávala spolu.Nie každý je kontaktný a potrebuje partnerovi prizvukovat ako je preňho potrebný je to aj dosť zvazujuce.Mozno urobím 10 činov v ktorých mu to dám najavo iným spôsobom ako slovne.Vsetko záleží koľko máte rokov ako ste spolu dlho a čo vlastne jeden od druhého očakávate.Citovy odstup si drží človek, ktorý nechce byť sklamaný.
@panelacikova napísala si to veľmi pekne a plne s tebou súhlasím....akurat ja z jeho strany tiež nedostavam také city,ktoré by presvedčili tie moje o opaku...proste nedostavam od neho nič,prečo by som si mohla povedať,že ho potrebujem...a to myslím doslova...nedostavam ani nič finančné ani citové,takže netreba vidieť veci len čiernobielo...ja neviem,možno vy ženy počúvate od svojich muzov,že ste pekne,že vám niečo pristane,že vás má rád,že vám niečo milé kúpi,poteší....ja nedostavam nič...ani slovo, ani vec,ani pocit výnimočnosti,proste nič....takže je jasné,že to beriem ako to je a je mi to jedno....
Mne sa vaša povaha páči. Ste presne ako Kosť, z toho seriálu kosti.
Ak by ti bolo jedno,či ti verí,alebo nie,nezaložila by si diskusiu..Teba to žerie,že si takéto niečo dovolil.Ale ako sa vraví,aká išla,takého našla...
Samostatná a "bonus navyše" znamená čo? Potreba lásky a dôvery sa rovná nesamostatnosť? 🤔
Ja som napríklad samostatná, už nie tak naivná ako za mladi (mám 44 a s mužom som 23 rokov), ale potrebujem človeku vedľa ktorého zaspávam dôverovať. Tiež naštrbil moju dôveru a nie je to úplne na 100%, ale pracujeme na tom. Otázku "čo tým chcel autor povedať" by si mala položiť jemu. Ak ti teda na vašom vzťahu záleží a chceš to nejako zmeniť. Ak nie, tak je to zbytočná otázka 🤷♀️
Ja z tvojho príspevku cítim že to medzi vami je akýsi súboj. Kto komu viac ublíži, kto sa menej prejaví ako zranený... Vieš si predstaviť, že by si za ním prišla a povedala mu: "Potrebujem ťa a neviem bez teba žiť, je mi ľúto že mi nedôveruješ"...? Bez ohľadu na to, či je to tak. Myslím že každý chlap toto potrebuje počuť. Že je pre ženu dôležitý. Dokázala by si mu ten pocit dať a necítiť sa pritom ponížená?
Rokmi som si uvedomila, že v mojom okolí, blízkom okolí budem mať len ľudí, ktorým dôverujem a, ktorí budú dôverovať mne, všetko ostatné odmietam, nakoľko je to zbytočná strata energie, a žiaden " bonus" mi za to nestojí.
Takže nechápem túto Vašu hru.
@montemotherone nie, nedokázala. Necítim to tak a hlavne,keby to tak bolo, mala by som reálnu možnosť to dokázať aj v praxi a keďže som.to v praxi doteraz neukázala,tak by mi na to klamstvo ani neskončil,aj keby som klamať chcela.
pozri ja som samostatná , nie som finančne závislá na manželovi , ale manžela potrebujem a mám ho ako bonus k môjmu vnútornému pokoju . Mne teda nie je jedno či je alebo nie je , či tu bude zajtra alebo nebude. A nezamieňajme si to s citovou závislosťou. Keby odišiel , bolelo by ma to , ale nezrútila by som sa. Tebe to je jedno , a to je rozdiel .
To čo ty píšeš nie je vzťah a myslím že si tu už písala , či toto je vzťah alebo nie je. Nie nemáš vzťah , máš len také že stretávanie sa . Je to kamoš s ktorým spíš .
@maminuska na čo ti je?
Nechápem, akože v čom ti nemôže dôverovať? V tom, že mu budeš verná alebo sa nemôže na teba spoľahnúť tak v bežnom živote?
@jana_vaj že si drží taký odstup, neviem to popísať..že je taky odťazity
na čo mi je ? No napríklad na to že keď niečo v živote poseriem , tak sa mi to lepšie znáša s niekým druhým , že viem že tento človek patrí ku mne a ja k nemu , je pre mňa istotou keď sa nám ako rodine niečo stane , bude tá prvá hradba ktorá to stlmí a až úplne oslabí , alebo zlikviduje. On vie že ja ho potrebujem , rodina ho potrebuje a ja viem že to je to čo ho k nám púta . Príliš samostatná žena a nezávislá žena je často pre muža demotivujúca , každý si žije svojim životom .
@maminuska tak si to pekne pomenovala...resp. vyjadrila...keď sa poserie niečo mne,zvyčajne nemám chuť to vešať na nos nikomu,čiže poradím si a na tie ostatné záležitosti mám rodinu...čiže žiaľ ani tu to nemôžem povedať
no lenže my už s mužom nie sme ja a on , ale my dvaja v rodine a keď niečo poserie jeden týka sa to zväčša nás . Vy ste každý samostatná jednotka , ktorá nežije spolu len popri sebe a občas si spestrí chvíle. My žijeme spolu , máme spoločnú domácnosť , spoločné financie, spoločné deti , spoločné starosti , ale aj tie príjemné chvíle . Vy nemáte nič čo by vás previazavalo , každý žijete svoj život a v podstate kašlete na druhého . No a verila by si takému človeku , ja teda nie.

A ty co tym myslis,ze jemu neveris? Ked sa tak spravas ty je to ok,ale ak ti nastavi zrkadlo,uz sa ti to nepaci? Aj ja som samostatna,sebestacna,nezavisla na chlapovi,sle nedavam mu to pocitit. Mozno citi,ze je len bonus a zistil,ze ho kedykolvek mozes poslat kade lahsie.