Vzťah bez dôvery zo strany partnera.
Téma ku rannej káve ...ako by ste reagovali,keby vám partner povedal,že vám nedôveruje? a naďalej by zotrval vo vzťahu s vami? Myslím to tak,že by sa nejednalo o nejaké hádky ani iné problémy,len že by si držal citový odstup a tu nedôveru by bolo cítiť v tejto oblasti. Ja jemu neverím tiež, no keďže je pre mňa len bonus navyše,tak ma to nijako zvlášť neovplyvňuje,v podstate mi to je jedno, každopádne zamýšľam sa,čo tým chcel básnik povedat
@montemotherone medzi mužom a ženou nie... nevnímam...moje skúsenosti mi žial neukazali,že by som to mala vôbec nejako vnímať...a na vzťahy neverim
netrpíš nejakou poruchou autistického spektra ...myslím tým Aspergerov syndróm ?
@maminuska tiež mi to napadlo
@maminuska neviem čo si mám pod tým predstavit
určitú citovú plochosť, neschopnosť pochopiť vzťahy, ich fungovanie , emocionálny náboj ..sú to sociálni dyslektici .
@maminuska to je možné,ale to mám len s mužmi
Ono tie vzťahy sú práve o tej viere. Oni neexistujú len tak samé o sebe. Vždy sú výsledkom práce a viery dvoch ľudí. Ak k vzťahu budeš pristupovať takto, naozaj nikdy nebude existovať. Pre teba. Bude to len výmenný obchod, smiešne pohyby, existencia vedľa seba. Možno si len veľmi sklamaná, ale na druhej strane, život je len jeden. Ja osobne som za to radšej to risknúť, dôverovať, ľúbiť, obetovať sa... Ono to v konečnom dôsledku prináša viac radosti a šťastia, ako keď to nerourobíš. Vo dvojici kde je jeden ľúbený a druhý ľúbi, je ten druhý šťastnejší 😉
máš kamarátky ? dôverné kamarátky a nie nejaké známe ?
@montemotherone to máš pravdu,ja súhlasím,ale pre mňa je to naozaj len výmenný obchod...tak ma život naucil nedá sa nič robiť 🙂
@perdulka7 a kto povedal že ju to s.rie? Ona nad tým len uvažuje. Do akej miery je citovo zaangažovaná vie len ona.
Keď vidím toho smajlíka, mám pocit, že si na to hrdá, taký mesiášsky postoj. "Vidíte, ako mi všetci ublížili? A teraz nikomu neverím"... Tento postoj ale nikoho nezaujíma a ničíš len sama seba 🤷♀️ Ak chceš byť šťastná, je to otázka tvojho rozhodnutia a následného postoja. Nikto iný to za teba neurobí a nikoho iného z toho postoja ani nemôžeš obviňovať. Len seba 😕
Neda sa mat partnera/ priateľa len " ako bonus". Ako bonus mozes mat ine veci, prave tie, ktore stavias za priority. Ak uz mas priatela/ frajera, tak uz preto, ze ta miluje! Len tak medzi nami, povedal ti to preto, ak v hadke, vytriezvie z toho a nemusel to tak mysliet, ak len tak bez hadky, tak ta ani nelubi a nema ta ani len ako bonus, uz dlhsie ta ma totizto iba na ostaru!
@kassandra25 povedal mi to ako konštatovanie,žiadna hádka ani nič negatívne takže to beriem ako fakt,nerozumiem prečo sa má teda drží
no drží sa ťa pre to isté pre čo sa držíš ty jeho . Ste v podstate rovnakí , zrkadlíte si .
no neuveríš, ale ani ja nič nedostávam 🙂 nežijeme spolu, máme každý svoju domácnosť, ja dcéru z predchádzajúceho vzťahu. ale sú činy alebo jeho chovanie, ktorými mi vždy dá najavo, že som preňho dôležitá 🙂 a to, že ti povedal, že ti nedôveruje, ešte mi napadlo, či to nemyslel tak, že ti neverí v zmysle, že ti na ňom nezáleží? no ja neviem už. píšeš, že je to akoby obojstranné. ak ti ten človek v živote vyhovuje, čo tak sa otvorene o tom porozprávať, opýtať sa ho, nech ti to vysvetlí, čo tým presne myslel? že nad tým občas premýšľaš, prečo ti to takto povedal? možno ti odpovie niečo, čo ťa tak prekvapí nečakanosťou, že mu to budeš vedieť potom vysvetliť/vyvrátiť... je to len o vás dvoch. ak ti na ňom záleží a je ti s ním fajn, že chceš, aby ostal v tvojom živote, tak sa pýtaj otvorene práve jeho. ak ti to je jedno, tak to ukonči, potom to nemá asi význam 🙂
@montemotherone ty brďo, teraz budem asi protivná.... ale čo myslíš, na čo myslí tak 99,9% svojho času muž, ak nie na jedlo, strechu nad hlavou a sex? 😀 no...a ešte zdravie možno.... a tá stotinka - to je to ľudské teplo, možno čo robia deti... 😀
@maminuska pozri, ja nemám dôverné kamarátky, pretože život ma tiež už naučil veriť málokomu... dôverujem manželovi v zmysle, že som preňho jediná a že ma nepodvedie, fakt nemá dôvod. ale to, že niekto niekomu neverí nie je o tom, že má asperger stránku, ale o tom, že sa naozaj mohol veľakrát v živote kopnúť... ja som bola úplne rovnaká.. veriť som začala pred takmer 4 rokmi svojmu súčasnému mužovi. aj to len preto, že od samého začiatku bol tak úprimný, že to niekedy až "bolelo"... ale získal si ma tým úplne a ja som po rokoch začala znovu niekomu veriť 🙂
@panelacikova ja ti samozrejme prajem ,ale ako mozes povedať a ešte si byt na 100 percent istá že ťa nepodvedie? To je neskutočne naivné si myslieť...na základe čoho pre pana máš tu istotu
Ja neviem či by som dokázala byť s niekým kto by mi seriózne povedal, že mi nedôveruje a minimálne by som chcela vedieť prečo sa snažila sa nech to je ok a ak by to bolo bezdôvodne tak by som to proste ukončila
@panelacikova asperg stránka nie je o tom že niekomu verím alebo neverím . Je to o neschopnosti naviazať bližší vzťah alebo o znížení schopnosti naviazať bližší vzťah . A bližší vzťah naviažeš aj s kamarátkou, vieš správne a adekvátne reagovat v určite chvíli .
No a čo sa týka veriť alebo neveriť partnerovi v zmysle že ma nepodvedie, tak toto ja neriešim , lebo to neovplyvním .
Myslel tým len to, že ťa v podstate má na háku, si mu dobrá na sex, nič iné. Nič viac nechce, ako ani ty, zrejme ste sa perfektne našli, nechápem, nad čím vôbec tu uvažovať. Je to obojstranne, len on to povedal prvý.
A dôvod, prečo to povedal? Zrejme aby ani náhodou ti nejako neprišlo na um, že by chcel vážny vzťah, tak sa tým jednoducho poistil. Ze "je to na rovinu, určite nič viac nikdy nebude, len sladké chvíle v posteli, možno dáke vínko vonku"
ja som si istá. sme už vo vyššej vekovej kategórii a fakt sme sa úžasne našli... proste to viem 🙂
@maminuska no ja ti neviem, máme v škole dvoch, s obomi pracujem a teda mám fakt pocit, že ten vzťah je pomaly bližší niekedy ako s matkou...
@panelacikova ja s jedným žijem , priamo v domácnosti . Denno denne. Ešte záleží o aký typ AS ide , č o ten extrovertný alebo introvertný . Ale obidva typy nereagujú na vzťahy úplne ako bežná populácia,
@maminuska iste... ja osobne si aj tak myslím, že jeden z tých dvoch "našich" je úplne na prd diagnostikovaný. ten druhý áno, tam sa to vyvíjalo veľmi postupne a bolo to veľmi zložité. tam je asperger ako vyšitý.. ale i on si už našiel cestu a my k nemu. a dokonca sa vie zabávať, čo som si uňho ešte pred rokom nevedela predstaviť 🙂 no ale ten druhý... podľa mňa zlá diagnostika 🙂 v každom prípade toto nebude autorkin problém, myslím si. možno nejaký pôvod vo výchove? alebo príliš pohodlná a luxusná minulosť? vynikajúce zamestnanie? postavenie? ja neviem, čo všetko môže zmeniť človeka a nakoľko sa zmeniť nechá a dá 🙂 alebo teda ovplyvniť. ale možno ide naozaj iba o nevinné nedôverovanie v zmysle, ako som uvádzala ja, že som mala za sebou množstvo životných situácií (vo všeobecnosti), kde som sa veľmi, veľmi sklamala. nielen vzťahy, ale i vlastná rodina. a až tento môj manžel to dokázal, že som začala opäť dôverovať. zrejme autorka nestretla ešte toho správneho človeka 🙂
A to sa pytas nas? Ja sa necudujem,ze vztahy ludom nefunguju,ked sa nevedia spolu rozpravat. Naco tu budeme filozofovat o tom,co tym asi myslel,ked je jednoduchsie sadnut si spolu a bavit sa jasne,co kto od koho ocakava

Pozeráš sa na ľudí ako na veci "ktoré ti majú na niečo byť"... Tak skús opačne- Načo si na tomto svete? Načo by ťa mal potrebovať nejaký muž?
Máš veľmi zvláštne a neštandardné vnímanie vzťahov. Vnímaš vôbec nejakú duchovnú podstatu života, lásky, vyšších citov? 🤔 Život človeka nie je len jedlo, strecha nad hlavou, sex... Ak áno, je to biedny život