80 eur na dvojročné dieťa
Ahojte babenky! Teraz sa rozvadzam,a nechcu nas rozvadzat lebo nevieme sa dohodnut s manzelom o vyzivne.moj manzel podal ziadost o predbezne opatrenie a krajsky sud rozhodol tak ze musi platit 80 euro.on zaraba okolo 830 eura.on mi vobec nechce dat viac ako 100 eura.hovoril mi ze mozem byt rada ze aj tolko dostanem.podla vas to moze tak zostat?nemozu mi urcit viacej?podla vas to staci na dvojrocne dieta?
ja som dnes bola na súde ohľadom výživného a určili mu 150€ z platu 850-900€,na 2-ročné dieťa a mala som bločiky od oblečenia ,stravy,od všetkého ale vôbec som ich nepotrebovala!viac nechceli dať že malý ešte do škôlky nechodí tak viac neurčia aj keď počula aké pôžičky si Ex pobral na auto tak sa jej oči prevracali a že mu je všetko prednejšie len nie vlastný syn a že od minulého roku mi neprispel ani cent aj tak určila tých 150€!
@1katkas no vieš, aby si utecko užíval z 800€ platu a na dvojročného platil smiešnych 80€? - tak mi je z toho na grc... A že na teba platil otec 33€? Na mňa do 18 NIČ!!! a pritom som aj na VŠ chodila!! A bolo to správne? Bolo- z jeho pohľadu!!! A som zvedavá, ako to utiahla tvoja mama! Hovorievala ti, že je to správne? Lebo na základe tvojho vyjadrenia sa mi to tak zdá! Moja neraz plakala a neviem či si aj raz mohla dovoliť dať do úst banány, lebo si odopierala všetko kvôli jednému sviniarovi !!!
@enika22 ani plienky nemusíš denne kupovať! Však sa ti môže každý deň aj 2x pokakať a Xx pocikať ! Ani ovocie jej nemusíš kupovať! Ani jogurty jej nemusíš kupovať! Vlastne nič jej nemusíš kupovať!!! Stačí jej kúpiť denne 2 rožky a hotovo! A otecko si môže užívať! No mňa asi porazí z takýchto sudcov! Do paroma, a to ešte pani sudkyňa povie! Asi v živote dieťa nevidela!
ahojte, som tu nová, ja by som tiež potrebovala poradiť a neviem či múžem aj sem alebo si založiť novú tému. Ja byvam s otcom mojej 20 mesačnej dcerky v jednoizbovom byte, nie sme manželia . Pomaly ale isto si prestávame rozumiet, na malú mi neplatí nič, zaplatí jedine byt a inkaso, internet ja platím. Zarába aj pomimo a chodí aj vonku za robotou. Minulý mesiac boli na mesiac v zahraničí, kde zarobil 3200€, ja som z toho nič nevidela. Nedáva mi žiadne peniaze. Ja z môjho dôchodku a materskej platím hygienu, pracie a čistiace prostriedky, stravu, maléj plienky, mlieko nutrilon , oblečenie a on si peniažky ukladá a dačo /málo kedy / kúpi aj on na stravu. Chcela by som sa preto opýtať kolko by mu asi tak vyrúbali za výživné + s doplatkom za 20 mesiacov? Dopočula som sa , že mám na to nárok kým malá nedovŕši 2 roky. Po termíne nemám nárok na spätné vyplatenie výživného. Ďakujem Jana
@33jaja ak sa dlho nikto neozve,tak si založ novú tému

@fiffinkaa
Zo vsetkych prispevkov od zakladatelky otazky
@enika22 ide asi aj o to,ze ked chlap si dopraje,preco by jeho dieta malo zivorit?!Preco by jej mali pomahat jej rodicia vo vela veciach ,ked dieta ma otca.Ty v pohode vyzijes z toho co dostavas na syna,ale nepomaha ti tiez niekto v okoli s oblecenim?Kamosky,krstna mama,stari rodicia?Mozno vela veci neriesis z tvojich prijmov-ale u druhych to moze byt opakom.Ja naor nedostavam na syna od nikoho znosene satstvo to by sa mi tiez zislo-na doma alebo von,takze vzdy musim kupovat aj nove do skolky ,teraz uz bude skolak,ale tak isto aj na doma.V podstate ked sa nad tym zamyslis da sa,je to pekny suma 80+80 € ,ale vyssou sumou by mal vzdy prispiet otec dietata a nie matka na rodicovskej-a co ked sa stane ze si po ukonceni rodicovskej robotu nenajde?Tu nejde o vyciciavanie muza,ale ked raz splodil dieta mal by mu dopriat aby mu nechybalo nic co potrebuje /nehovorim o znackovom obeceni atd/ a este by sa mal snazit aby dieta dostalo cosi navyse napr ze mu bude platit sporenie do buducna.Osobne si myslim ze 80 € je vazne malo-sama si napisala ze si nepocitala oblecenie.Pis vsetko co ta napadne aj to byvanie a naklady na energiu,prasok na pranie,saponat na riad-tiez nie som vypocitava ale ked zarobi tak co tvoj chlap trocharci?keby nerobil zdovodu choroby to je ine,ale ma syna,robi tak nech plati