Poradíte ohľadom odvolania a podania trestného oznámenia?

jakubka9
16. jan 2014

Dobrý večer, prosím Vás potrebujem radu....som plnoletá,podala som najskôr predbežné opatrenie ohľadom určenia výživného na plnoletú osobu , pred.opatrenie bolo vydané vo februári(mal platiť 150 Eur ), odporca sa odvolal a začal platiť ( posiela 100 Eur) až keď rozhodol právoplatne odvolací súd - rozsudok bol právoplatný v máji. Ten rozhodol o platbe 100 Eur( nepise sa v rozsudku od kedy má platiť výživné )Odporca platí od mája výšku 100 Eur. Otázka 1: mám nárok na výživné aj hneď po vydaní pred. opatrenia? ( a nie až od rozhodnutia odvolacieho súdu ). Otázka 2 : Nemal mi odporca od vydania pred. opatrenia platiť výšku výživného v sume 150 Eur ? Za obdobie od februára do mája mi neuhradil nič.
Potom prebehlo samotné pojednávanie ohľadom návrhu na platenie výživného. Rozhodlo sa - výška výživného na 160 Eur. Odporca sa opäť odvolal. Otázka 3: Musí byť toto rozhodnutie právoplatné aby som podala trestné oznámenie ? Ak ano, takto budem musieť čakať až kým rozhodne odvolací súd a nemusí mi odporca nič platiť ? Bola som na policii, tam mi povedali, že nemôžem podať trestné oznámenie.
Veľmi pekne ďakujem, j.

modraleontinka
16. jan 2014

jakubka skús toto - http://www.hurtaj.sk/bezplatna-advokatska-porad... myslím, že by pomohli aspoň ťa nasmerujú ak nič viac je to právne bezplatné poradenstvo aj pre rodinu v hmotnej núdzi a t d...

draik
18. jan 2014

1. Áno
2. Áno
3. Nie. Do rozhodnutia vo veci samej platí predbežné opatrenie, ak medzitým nezaniklo resp. nebolo zrušené.