icon

Aké dokumenty sú potrebné na rozvod?

11. feb 2025

Ahojte prosím aké všetky papiere treba k návrhu na rozvod keď máme aj deti ? Ďakujem.

arasidka123
11. feb 2025

Žiaden, napíšeš žiadosť,ideálne ak sa ešte predtým dohodnete na všetkom,aspoň sa to nebude naťahovať. Plus starostlivosť o deti a výživné tam tiež treba napísať.

mirka2418
11. feb 2025

Samozrejme treba podať návrh na rozvod manželstva, priložiť sobášny list, rodné listy detí a potvrdenie o poslednom spoločnom bydlisku 🙂

autor
11. feb 2025

@mirka2418 a to potvrdenie je potrebné? Lebo niekde som čítala že sa to nevyžaduje

autor
11. feb 2025

@mirka2418 keď to tam neprilozim vrátia mi to?

rachel36a
11. feb 2025

Ano, povrdenie o posledlom spolocnom pobyte manzelov je potrebne...otazka 5 minut...vybavis ns mestskom/obecnom urade na evidencii obyvatelstva

jaass
11. feb 2025

Deti máš aké staré? Nezabudni pýtať výživné

kavasmliekom
11. feb 2025

Napíšeš si návrh, dôvod prečo sa chceš rozviesť, uviesť tam aj koľko chceš výživné, pridáš k tomu sobášny list, rodné listy deti, a doklady o príjmoch a výdavkoch.
On tiež svoje prijmy.
Odo mňa nechceli doklad o spoločnom pobyte.

rozculena
11. feb 2025

netreba potvrdenie,rozvádzala som sa pred necelými 2 rokmi

autor
12. feb 2025

@rachel36a no len ja v podstate pracujem na obecnom úrade a zatiaľ som nechcela aby sa o Tom vedelo. Dúfala som že to nie je potrebné lebo viaceré diskusie som čítala kde písali že to už netreba 😓

autor
12. feb 2025

@jaass deti majú 4 a starší bude mať 6

autor
12. feb 2025

@kavasmliekom ako doklady o príjmoch? To som netušila to tam mám akože precítiť výplatnej pasky alebo čo? To on mi určite nedá

autor
12. feb 2025

@kavasmliekom malo to byť prefotit nie precítiť 🙈

barka1
12. feb 2025

Nie, pásky si vyziada sud sám, neboj.

rachel36a
12. feb 2025

Aj tu ako citas to nie vsetky potrebovali....mne navrh vratili, ze treba dolozit potvrdenie o pobyte...potvrdenie o prijme davas svoje...on svoje dolozi ked mu pride domov navrh...tak bude vyzvany aby zdokladoval prijem a vyjadril sa k navrhu

autor
12. feb 2025

@rachel36a aha a to stačí teda dať do obálky prefotene výplatnej pasky či to treba nejako zvlášť na tlačive?

kavasmliekom
12. feb 2025

Napríklad výpis z účtu, vyplatne pásky za posledný rok chceli odo mňa aj od môjho ex.
A bločky z nákupov, aj potravín, aj oblečenia, aj poplatky do školy atď. Čím viac vieš dokladovať, tým lepšie pre teba.
Koľko platíš nájom, benzín, mobily, atď atď

rachel36a
12. feb 2025

Ja som davala potvrdenie z prace o prijme

caramellka
12. feb 2025

@rachel36a To je zvláštne, podľa čoho to posudzujú... lebo ja som sa rozvádzala pred necelým rokom v MT a žiadne potvrdenie o spoločnom bydlisku nechceli. Navyše, my sme síce bývali v našom spoločnom byte, ale muž mal trvalé bydlisko cele manželstvo v OP inde ako ja a dieťa.
Potvrdenie o príjme za predošlý rok si súd vyžiadal priamo od našich zamestnávateľov, takže ani to sme neprikladali.

cacianka
16. feb 2025

K navrhu na rozvod , potrebuješ ho vytlačiť 3x, 2 rovnopisy podávaš na súd ( to je oficiálny názov podania) potrebuješ Sobášny list, rodné listy detí, pre potreby výživného potvrdenie od zamestnávateľa o priemernej mzde za rok dozadu, prehľad príjmov a výdavkov. Ak návrh nebude komplet, nevrátia ho, súd ťa vyzve doplniť, ale o to sa to predĺži. Mužovi prídu papiere zo súdu, kde ho poučia, uvedú termín pojednávania vyzvú predložiť potvrdenie od jeho zamestnávateľa o priemernej mzde za rok dozadu. Súd si tie potvrdenia vyžiada aj sám , aby si overili pravdivosť.