Aké dokumenty sú potrebné na rozvod?
Ahojte prosím aké všetky papiere treba k návrhu na rozvod keď máme aj deti ? Ďakujem.
Samozrejme treba podať návrh na rozvod manželstva, priložiť sobášny list, rodné listy detí a potvrdenie o poslednom spoločnom bydlisku 🙂
@mirka2418 a to potvrdenie je potrebné? Lebo niekde som čítala že sa to nevyžaduje
@mirka2418 keď to tam neprilozim vrátia mi to?
Ano, povrdenie o posledlom spolocnom pobyte manzelov je potrebne...otazka 5 minut...vybavis ns mestskom/obecnom urade na evidencii obyvatelstva
Deti máš aké staré? Nezabudni pýtať výživné
Napíšeš si návrh, dôvod prečo sa chceš rozviesť, uviesť tam aj koľko chceš výživné, pridáš k tomu sobášny list, rodné listy deti, a doklady o príjmoch a výdavkoch.
On tiež svoje prijmy.
Odo mňa nechceli doklad o spoločnom pobyte.
netreba potvrdenie,rozvádzala som sa pred necelými 2 rokmi
@rachel36a no len ja v podstate pracujem na obecnom úrade a zatiaľ som nechcela aby sa o Tom vedelo. Dúfala som že to nie je potrebné lebo viaceré diskusie som čítala kde písali že to už netreba 😓
@jaass deti majú 4 a starší bude mať 6
@kavasmliekom ako doklady o príjmoch? To som netušila to tam mám akože precítiť výplatnej pasky alebo čo? To on mi určite nedá
@kavasmliekom malo to byť prefotit nie precítiť 🙈
Nie, pásky si vyziada sud sám, neboj.
Aj tu ako citas to nie vsetky potrebovali....mne navrh vratili, ze treba dolozit potvrdenie o pobyte...potvrdenie o prijme davas svoje...on svoje dolozi ked mu pride domov navrh...tak bude vyzvany aby zdokladoval prijem a vyjadril sa k navrhu
@rachel36a aha a to stačí teda dať do obálky prefotene výplatnej pasky či to treba nejako zvlášť na tlačive?
Napríklad výpis z účtu, vyplatne pásky za posledný rok chceli odo mňa aj od môjho ex.
A bločky z nákupov, aj potravín, aj oblečenia, aj poplatky do školy atď. Čím viac vieš dokladovať, tým lepšie pre teba.
Koľko platíš nájom, benzín, mobily, atď atď
Ja som davala potvrdenie z prace o prijme
@rachel36a To je zvláštne, podľa čoho to posudzujú... lebo ja som sa rozvádzala pred necelým rokom v MT a žiadne potvrdenie o spoločnom bydlisku nechceli. Navyše, my sme síce bývali v našom spoločnom byte, ale muž mal trvalé bydlisko cele manželstvo v OP inde ako ja a dieťa.
Potvrdenie o príjme za predošlý rok si súd vyžiadal priamo od našich zamestnávateľov, takže ani to sme neprikladali.
K navrhu na rozvod , potrebuješ ho vytlačiť 3x, 2 rovnopisy podávaš na súd ( to je oficiálny názov podania) potrebuješ Sobášny list, rodné listy detí, pre potreby výživného potvrdenie od zamestnávateľa o priemernej mzde za rok dozadu, prehľad príjmov a výdavkov. Ak návrh nebude komplet, nevrátia ho, súd ťa vyzve doplniť, ale o to sa to predĺži. Mužovi prídu papiere zo súdu, kde ho poučia, uvedú termín pojednávania vyzvú predložiť potvrdenie od jeho zamestnávateľa o priemernej mzde za rok dozadu. Súd si tie potvrdenia vyžiada aj sám , aby si overili pravdivosť.

Žiaden, napíšeš žiadosť,ideálne ak sa ešte predtým dohodnete na všetkom,aspoň sa to nebude naťahovať. Plus starostlivosť o deti a výživné tam tiež treba napísať.