icon

Aké je výživné na dieťa do 1 roka?

31. jan 2024

Ahojte, viete tak aspon priblizne ake zvyknu urcit vyzivne na dieta do 1 roka?

pribinak
31. jan 2024

Koľko vyzivovacich povinnosti má ten druhy rodič?
Aký je jeho príjem?
Aké sú náklady na bábätko?

Lebo vieš, keď Miso zarobí 850 eur v čistom tak nebude platiť toľko ako Jožo ktory zarobí 1900 v cudzom

autor
31. jan 2024

@pribinak ma len jedno dieta - to nase. Plat je 1300-1500€. Naklady teda fakt netusim ake su ked nieco potrebuje tak kupim ale spriemerovat to neviem. Raz oblecenie treba kupit, inokedy dostane nieco od rodiny, mlieko, jedlo a plienky ozaj neviem kolko ma stoja mesacne to som nikdy neratala z blockov. Raz treba jedalensku stolicku, potom toto tamto. Neda sa to len tak lahko povedat. Jeden mesiac su naklady minimalne a dalsi vysoke. Preto som to chcela priblizne

pribinak
31. jan 2024

Tak skús spočítať koľko minieš aspoň na základne veci: mlieko plienky potraviny a nejako to spriemerovať

Ak musíš kupovať nejakú extra kozmetiku pre dieťa, či speci práci prášok, alebo chodíš napr na baby plavanie tak to spomeň

alex49
1. feb 2024

Začína nový mesiac, zapisuj si výdavky aspoň teraz. Budeš mat aspoň približnú predstavu koľko minies na dieťa

rasky
1. feb 2024

Musis si poratat naklady na dieta a od otca mozes pytat viac ako polovicu nakladov. Tam potom sud pozera na naklady na dieta, tvoje prijmy a vydaje. Prijmy otca a jeho opodstatnene vydaje. Pricom vyzivne ma prednost. Vseobecne mu musi ostat z platu aspon zivotne minimum po zaplateni vyzivneho, tam vies zacat a na 1 dieta je vyzivne do 14 alebo 16% platu. Vsetko zalezi od sudcu. Male dieta stoji dost oblecenie, lieky, drogeria, strava, umele mlieko ak je, plienky, hracky a pod. Ale toto si musis zratat. Kazda mama ma ine vydaje a tiez na sudcovi v akej vyske ich az uzna. Povedzme si uprimne 100eur je za mna z mojho pohladu min co by mal prispievat rodic na tak male dieta

stannkas
2. feb 2024

Na súde budete musieť preukázať odôvodnené náklady, ktoré máte na dieťa a aj to bude smerodajné pre určenie výživného. Nemôžete povedať, že to nerátate alebo niečo v tom zmysle, bude potrebné vyčísliť náklady na stravu,oblečenie, obuv, lekára, lieky, drogériu, hračky a pod., ako aj Vaše náklady. Potom sa samozrejme vezme do úvahy príjem otca, jeho výdavky atď. Od toho bude závisieť aj suma výživného. Podotýkam, že suma výživného je vždy minimálne 30% sumy životného minima, v súčasnosti 36,80 eur. Myslím si, že minimálne môžete žiadať 150 eur a následne po tom ako maloletý nastúpi do škôlky, podať návrh na zvýšenie výživného, dajme tomu na 200-250 eur. Ak Vám to aj súd neuzná v plnej výške, radšej navrhnite viac ako menej.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
2. feb 2024

@rasky dakujem skusim to poratat ale teda 100€ dufam ze by neodklepli pretoze to len umele mlieko skoro tolko stoji mesacne :/